Går all in med norska skrällen

Publicerad 2014-03-22

Tränaren stormvarnar för sin ostreckade häst – ändringarna som ska göra honom till en vinnare

I flera månader har hästen fått lugna lopp.

Men nu går den norske tränaren all in - och ska chocka V75-spelarna.

– Vi ska inte spara någonting den här gången, säger Stian Eilefsen.

Kallblodsloppet, V75-4, ser en favorit i segermaskinen Gylden Balder som återkommer efter uppehåll. Hästen bär ett tungt favoritskap, men en som vill utmana är Stian Eilefsen som har en riktig miljonskräll.

Åttaårige Norheim Faksen har fått lugna och snälla lopp under en längre tid, och det ska betala sig i dag. Nu gör man flera spännande ändringar på hästen, och går all in.

– Vi kommer att lätta hästen i balansen och köra barfota bak. Så har han inte gått sedan han vann på 1.20,9 på Bjerke för tre år sedan. Det blir även lätta aluminiumskor fram istället för järnskor som han har gått med i vinter. Sedan sätter vi på ett norskt huvudlag och det blir första

gången någonsin. Han har aldrig gått med skygglappar utan alltid med öppet huvudlag. Det kan gå åt båda håll men eftersom det är en gammal häst brukar sådant här vara positivt, säger tränaren till hästen som är helt bortglömd av spelarna.

”Inte överraskad”

Hästen är spurtstark med rätt resa, och tränaren stormvarnar för sin häst.

– Det finns flera fina ryggar han kan gå i och får han bara spara speeden och ligga med i rygg fram till upploppet så kan han springa enormt fort på en kortspeed. Det är hans starka sida och skulle det klaffa så blir han farlig. Upploppet på Momarken är långt vilket är en fördel.

Han fortsätter:

– Jag tror att han är långt framme och vi har byggt upp honom så pass länge nu att den här gången ska vi inte spara på någonting. Jag blir inte överraskad om han är med i segerstriden, säger Stian Eilefsen.