”Mina nerver höll inte – vågade inte följa slutet”

Spelade in 3,5 miljoner på V75 – utan att veta det • 40-åringen berättar om galna lördagen: ”Folk började ringa”

Iraj Fallahi drog in 3,5 miljoner på V75.

De 34 kunderna får nu över 103 000 kronor tillbaka.

Själv vågade han inte följa den olidliga spänningen.

– Jag satte telefonen på ljudlöst men anade att något var på gång, säger 40-åringen, som kallar sig för Travpiraten, till Trav365.

V75-apparaten var under lördagen på besök på den norska banan Bjerke, strax utanför Oslo.

107 miljoner kronor i omsättning var en stor framgång och 33 miljoner bara i sjurättspotten lockade över 1,4 miljoner V75-system.

Till en början var svårighetsgraden inte som allra högst men det skulle skrälla rejält på slutet – två gånger om, vilket bidrog till att sjuorna betalade 1 385 315 kronor.

Inledningen var odramatisk när megafavoriten Månlykke A.M. lekte hem V75–1 – från positionen utvändigt ledaren.

Trots det blev det miljonutdelning.

Drog in miljoner: ”Skrämde barnen”

Näst mest i landet spelade en 40-åring från Borås in. Iraj Fallahi kallar sig för ”Travpiraten” och gör sina andelsspel för butiken ”Carlssons Spel”.

Total vinst för systemet ”Travpiraten Drömmen V75” blev 3,5 miljoner då det var inlämnat 2,27 gånger – där de 34 andelsköparna nu kan hämta ut 103 000 kronor vardera.

Men systemskaparen själv vågade inte följa slutet från Norge.

– Mina nerver höll helt enkelt inte så jag valde att sätta telefonen på ljudlös och kolla efteråt. Jag väntade till klockan var 18:55 men då började folk att ringa, jag kollade och då hade jag vunnit 3,5 miljoner. Jag svarade då och efteråt satt jag och kollade loppen och analyserade vad som hänt, säger Travpiraten och berättar vidare om lördagskvällen:

– Jag hade på känn att det kunde bli något då jag visste om att de fyra första avdelningarna gått in. Min kusin ringde och sa att hon hade fyra gröna ”pluppar” och sedan fick jag även rätt i V75–5. Då började jag bli jättenervös och en känsla av att det kunde gå vägen. Min kompis ringde igen och när jag fattade att vi vunnit så mycket satt jag och skrek, jag skrämde nog barnen mitt i allt firande.

Kan du berätta lite om systemet och om de spikar du valde?

– På just det här spikade jag Månlykke A.M. (V75–1). Jag trodde det skulle bli dödens och att hästen bara skulle vinna. Jag brukar gardera stora favoriter men det gäller att spika vid rätt tillfälle.

– Den andra singelstrecket var Ble du Gers i V75–3. Det pratades mycket om stallkamraten Stoletheshow som dom ”hypade” så mycket. Men jag visste att vinnaren hade elva miljoner på kontot och att de andra skulle köra mot varandra. Trodde Ble du Gers skulle knäcka ledaren från dödens och så blev det också.

Travpiraten spikade Ble du Gers i V75–3 och i inledningen ”singlade” han storfavoriten Månlykke A.M..
Travpiraten spikade Ble du Gers i V75–3 och i inledningen ”singlade” han storfavoriten Månlykke A.M..

”Älskar att glädja andra”

Travpiraten, som arbetar som montör, har ett brinnande intresse för travsporten och dagsformen är det inget fel på.

För två veckor sedan satte han alla rätt på V75 från Jägersro och nu smällde det igen – med betydligt högre utdelning.

– Det var många från jobbet som var med nu. Vissa som inte var med för två veckor sedan hoppade på nu, det är jättekul, jag älskar verkligen att glädja andra, det är en fantastisk känsla. Jag älskar travet och har haft egen butik (2003–2005).

– Redan 2013 började jag göra andelar men det är först sedan i april jag spelar för Carlssons Spel. I början var det inte så många kunder då jag tappade en hel del vid flytten men det börjar fyllas på igen då det gått så otroligt bra.

Hur har reaktionerna varit efter den senaste vinsten och hade du en egen andel?

– Det är jättemånga som hört av sig och är jätteglada. Redan under lördagskvällen skrev jag med många. Jag säger åt de som inte var med att ha tålamod, spela på den andel du valt under en tid och ge inte upp. De som spelat med mig sedan i april ligger mycket plus.

– Vinsten kom lägligt för många nu innan julen. Över 100 000 kronor är mycket pengar. Fredrik Larsson som driver ombudet är också väldigt nöjd, han hade tjatat länge om att värva mig, men det gick inte tidigare. Självklart hade jag en egen andel, det har jag alltid. Det här ger mig självförtroende

Iraj Fallahi spelar för att vinna stora pengar.

Vad experterna säger är något han inte ofta tar på så stort allvar.

– Jag går på mina egna idéer och lyssnar inte så mycket på vad andra säger. En dålig värmning är en dålig värmning, men det kan bli bra till start. Jag analyserar noggrant alla lopp och går ofta på min magkänsla, att samla in så mycket information som möjligt och sedan ta ett eget beslut.

Butiken Carlssons Spel tog under lördagen sin största vinst någonsin.
Butiken Carlssons Spel tog under lördagen sin största vinst någonsin.

Butiksägaren: ”Största vinsten någonsin”

Fredrik Larsson, som tidigare själv gjort succé på V75, är ansvarig över succébutiken ”Carlssons Spel”.

Nu kan en del av hans kunder på andelsliret glädja sig över ett välfyllt ATG-konto.

– Fantastiskt kul med vår största vinst någonsin och ett system komponerat i världsklass av duktiga Iraj. Att vinna med sina kunder är den absolut bästa känslan och känns guld med att kunna glädja så många lyckliga vinnare lagom till julruschen drar igång, säger han till Trav365.

Fredrik Larsson som driver andelsombudet Carlssons Spel är mycket glad över att sina kunder nu vann riktigt stort.
Fredrik Larsson som driver andelsombudet Carlssons Spel är mycket glad över att sina kunder nu vann riktigt stort.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN