”Har inlett året starkt – är en kul tipsidé”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 14 maj på Umåker

Uppdaterad 2022-05-11 | Publicerad 2022-05-09

På lördag avgörs V75 på Umåker med 49 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 14 maj.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Efter helgens topptrav är vi tillbaka i den vanliga V75-lunken igen. Fast helt iskallt är det ändå inte då en viss regerande Elitloppsvinnare hedrar björkarnas stad. Daniel Redén skickar även upp högkapable Mister Hercules som säkert hade hoppats på framspår då han ännu är obesegrad från ledningen efter nio försök (och dessutom såg lysande ut i senaste starten). Bakspår nu öppnar upp loppet en smula för inte lägger väl sig Daniel Wäjersten på rygg med stallets nya reklamhäst Rome Pays Off? Omgången ser smålurig ut och det kan nog bli rätt bra med pengar för de som sätter sjuan på lördag.

V75-1:

6 Fabulous Pellini har fältets högsta grundkapacitet. Readly Express helsyster har inte startat sedan den där imponerande V75-vinsten under februari månad. Den gången strulade hon från start och hamnade bakom toppmärren Quarcia som inledde 20 meter efter. Detta bekom dock inte Daniel Wäjerstens speedkula som via 11/800 enkelt fångade in Quarcia. Hon är ganska rask ut men testar distansen för allra första gången. Det blir intressant att höra vad som hållit henne ifrån tävlingsbanan under snart tre månader. Om formen sitter i blir hon svår att stå emot. Debuterar över kort distans.

3 Twigs Got U. blev över från start senast men körde sig ändå tidigt till ledningen. Det blev sedan lätt till slut, även om motståndet inte framkallade skrämselhicka. Han är obesegrad i spets efter tre försök och kan öppna rätt kvickt bakom bilen. Elfvings häst trivs över distansen som det blivit två segrar över hittills. Långt framme.

4 Castor the Star var ett stallskrik som höll senast, även om han nästan åkte dit från ledningen den gången. Han avslutade 13/700 och även om segern blev lite pliktskyldig som loppet utvecklade sig så håller han trots allt bra form för dagen. Motståndet nu till helgen ser på papperet inte tuffare ut än det han spöade senast. Från ledningen blir han givetvis svårfångad. I den positionen är han fyra av fem så här långt. Han är dock anmäld med skor runt om för första gången sedan augusti månad.

9 Devil's Tongue har hög kapacitet för klassen och vann bland annat på V75 från ledningen under oktober månad. Han avslutade året med att vara hårt betrodd i en Breeders Crown-semi men tappade då för mycket på startgalopp. I årsdebuten var han en besvikelse från andra utvändigt, men desto vassare vid säker dödensvinst gången därpå. Formen är måhända inte på topp riktigt ännu men han kan en 11-tid över den aktuella distansen. Sandra Eriksson fortsätter att dominera uppe i Norrland och har en segerprocent på nästan 35 de två senaste säsongerna.

11 Geronimo Am besitter stort kunnande och vann ett liknande V75-lopp i vintras, med bland annat No Limit Express i det slagna fältet. Senast dundrade han till ledningen trots ett svårt spår bakom bilen och höll sedan undan i lite trög stil. Formen verkar i antågande men givetvis hade man hoppats på ett framspår. Geronimo går dock även från andra positioner. Tidigt bud.

1 S.G.Flying Dival känns inte som en V75-vinnare men något fel på formen är det inte. Han vann enkelt från ledningen näst senast och fullföljde rätt bra efter stor startgalopp senast. Innerspår, barfota runt om och amerikansk sulky nu.

8 No Limit Express var rejäl vid dödensvinsten näst senast men fungerade inte alls på V75 gången därpå. Galopperade då på sista bortre långsidan och ställde sig inte i tid. Han står ännu hårt inne på pengarna och möter tuffare motstånd än senast. Kapacitet för seger finns dock om alla pusselbitarna faller på plats.

2 Prometheus är inte alls så tokig men står benhårt inne på pengarna. Han räckte inte till på V75 mot Geronimo Am och No Limit Express över den aktuella distansen under januari månad. Kan dock mycket bättre än så. Senast testades han barfota runt om för allra första gången och avgjorde då lätt via 13/600 efter en smörresa. Annat motstånd nu.

7 Baby Boy visade upp sin fina startsnabbhet senast då han spetsade från bricka åtta. Bergh släppte dock snällt och gav sedan sin häst en drömlöpning i rygg ledaren. Luckan kom som på beställning men trots 11/700 kunde Baby Boy inte ta något till slut. Han är ännu segerlös över den aktuella distansen efter fyra försök men speciellt missgynnad av densamma lär han ändå inte vara. 

12 Anna Montana kan flytta på sig. Hon gjorde comeback senast och var då bara knappt slagen om segern på V75. Hon hamnade helt snett på det inledningsvis och backades ner i kön. Spurten bet helt okej bland stumma konkurrenter och hon lär knappast vara sämre med den genomköraren. Kihlström upp nu men usch för läget.

5 A Knight's Victory inledde karriären med 30 raka starter utan att sätta nosen först. För dagen ståtar hon dock med två raka segrar och båda dessa har tagits i överlägsen stil, låt vara i mycket enklare sällskap. Detta är en speedig dam men hon går trots allt upp många klasser nu.

10 VästerboFlashdance brukar inte räcka till på V75. Han har dessutom inte startat sedan januari månad. Att han ska gå ut och vinna direkt i comebacken känns långsökt. 

V75-2:

1 Mizai har inlett året mycket starkt. Vid segern för tre starter sedan satt han ”omöjligt” till i kön men via en avslutning under 12/600 avgjorde han ändå enkelt i spurten. Näst senast vann han lika lätt och såg fortsatt fin ut, även om det blev billigt. Senast spände man bågen rejält och testade lyckan i kval till Kungapokalen. En viss Iznogoud Am stod för motståndet den gången... Som väntat blev det ett snällt upplägg i fjärde invändigt och trots under 11/700 var han som väntat helt chanslös. Mizai är ingen startraket men har faktiskt spetsat från springspår vid ett tidigare försök. Om Jan Ove Olsen fintar upp Björn Goop, Örjan Kihlström och alla de andra så kan jag absolut se Mizai leda från start till mål. Kul tipsidé.

12 Ferox Brick matchades mot kulltoppar för två säsonger sedan och var dessutom hårt betrodd i ett Kriteriekval (galopperade då bort en prisplacering i sista sväng). Han opererades sedermera för en lös benbit och åkte sedan på en hovbensfraktur, så det har tagit tid att få tillbaka honom på banan. Comebacken har dock varit en succé hittills och detta är en häst med för lite pengar på sig ännu. I årsdebuten vann han enkelt från ledningen. Näst senast var han hårdare spelad än högklassiga hästar som Parker och Digital Dominance, men straffade då ut sig med startgalopp. Senast imponerade Ferox så smått vid dödensseger via 11/700. Hett segerbud, det urusla startspåret till trots.

9 Bara Mahara har inte haft någon spikrak karriär men är riktigt bra i ordning för dagen. Vid segern för sex starter sedan avslutade han i 11-tempo sista 700 i första starten efter nästan 15 månaders frånvaro, vilket var imponerande. Sedan dess har han vunnit varje gång han behagat att gå felfritt och senast kämpade han ner ledaren via en rejäl långspurt. Bara Mahara är rask ut och därför var spårlottningen en missräkning. Duger trots det bra i ett lopp som detta.

2 Nils Zonett höll farten fint i skymundan senast i det V75-lopp som vanns av Kentucky River. Det var ett fall framåt jämfört med den sämre insatsen gången innan och kapacitetsmässigt står sig Nils väldigt bra. En av många med segerchans men öppnade riktigt dåligt senast han testade voltstart.

10 Dream Sensation var ganska hårt spelad i Kriteriekval i fjol men felade då oturligt direkt från start. Han avslutade fjolåret med en rejäl spurtseger via 12/700 men har i årets två starter ännu inte fått till det. Maxutdelning efter snäll resa i årsdebuten, och hejdlös startgalopp senast. Kapaciteten är det absolut inga fel på och om Bergh prickar formen lagom till helgen så går ingen säker. 

8 Firefot har matchats snyggt av Berglund och dominerat i dussingäng. Näst senast testade man lyckan på V75 men det slutade i hejdlös galopp i första sväng. Firefot har ett bra löphuvud men har tagit samtliga sina fem vinster för Oscar från ledningen. Bakspår nu. Tuffare uppgift men befinner sig ännu så länge i en låg klass, och kusken är ju kusligt bra.

5 Bunch of Budgies vinner inte gärna men avslutade trots allt under 11/400 till seger senast. Han har inte visat någon överdriven startsnabbhet men man måste alltid ta Björn Goops hästar på allvar i dessa Norrlandslopp.

7 Behind Lord kommer från två raka spetssegrar men det har varit i enklare sällskap. Senast gick han undan säkert men det krävdes inte snabbare än 14/700. Garantispets från springspår med Örjan och startsnabb häst? Upp i klass nu och känns trots Kihlström i vagnen inte stekhet. 

Vill man vara på den säkra sidan kan en hederlig helgardering vara på sin plats. Loppet är vidöppet.

V75-3:

1 Don Fanucci Zet genrepar inför Elitloppet och Daniel Redén har hittat en minst sagt passande uppgift åt din kanon, låt vara att långresan upp till Umåker kan sätta sig i benen. Don Fanucci var dock ute den här tävlingsdagen i fjol, på samma bana, och vann före Hail Mary. Två veckor senare gick han ut och vann finalen till Elitloppet, så det tycks bli ett liknande upplägg i år. Sexåringen stod för en strålande comeback nyligen och lekte då med sina konkurrenter via strax under 9/800. Rimligtvis borde hästen ha gått framåt med den genomköraren och motståndet tycks vara lagom ljummet. Toppchans. Han har gått i ledningen vid 13 tillfällen och vunnit tolv av dessa.

6 Esprit Sisu tog enkelt hand om ledningen senast men fick sedan utstå tuff press från Kali Smart under delar av slutvarvet. Detta speedryck satte sig i benen och Esprit Sisu hade inget svar när smygkörde Willow Pride kom farande till slut. Toppformen sitter inte riktigt där men senaste genomköraren lär ha gjort underverk. Värst emot storfavoriten.

3 Diamanten stod inte att känna igen senast och var slagen alldeles för tidigt för att få godkänt. Han har dessförinnan visat fin form men börjar trots allt bli lite till åren. Att nioåringen ska röra Don Fanucci på lördag känns långsökt men borde kunna lifta med till en fin placering från rygg ledaren.

5 Selmer I.H. fick en tuff resa utvändigt om Esprit Sisu senast och var tidigt slagen, men också ursäktad efter en ofördelaktig resa. Selmer har annars visat fin form dessförinnan och kan absolut vara med och köra om andrapriset.

9 Makethemark är en topphäst i grund och botten. 2019 års Elitloppstrea har dock inte vunnit lopp sedan mars 2020 och kanske är detta lite av sista chansen för honom? Räkna med ett snällt upplopp så här i årsdebuten.

2 Antonio Trot är jämnheten själv och besitter som bekant en härlig slutrökare. Han har dock hunnit rada upp 15 starter i rad utan seger. Efter helgen är den siffran 16.

4 Nappa Scar räckte inte till från kön senast och möter nu betydligt tuffare motstånd än den gången. Får vara helnöjd med ett fjärde-, femtepris.

10 Antonio Tabac gick en fin tid senast men var som väntat rejält akterseglad av Don Fanucci Zet. Det finns inget som tyder på revansch nu till helgen.

V75-4:

3 Readly Lavec stod senast för en femstjärnig insats. Trots inledande vingel fram till dödens stred han berömvärt hela vägen in och var endast slagen av Hipster Am. Min klocka visade under 10/700 och med två lopp i kroppen sitter nog toppformen där. Han är snabb ut och sju av åtta då han hittat till spets. Missgynnas dessutom inte av att distansen är halvvarvet längre nu. Bra chans till snabb revansch. Släpps till ledningen? 

11 Just A Flirt är en spännande finsk gäst som vunnit åtta av sina nio senaste starter. Vid förlusten, näst senast, gick han ut mot den finska eliten och var nära nog jämnspelad med Elitloppshästen Next Direction. Detta är en ruskigt speedig sort som gärna hade velat ha framspår, men som också går bra med lopp på rulle. Tas på största allvar!

2 Bugatti Miles vann på V75 senast efter en imponerande slutrunda. Det började dock inte så lovande när Kihlström hamnade på vingel från ett svårt startspår och man fick snällt backa sig ner i kön. Via 11/800 längst ut i banan hann hästen dock fram, och det var bra gjort i första starten på drygt fyra månader. Lopp i kroppen nu och chans på nytt. 

4 Strong Heartbeat är en klasshäst men tyvärr börjar det bli lite väl mycket galopper numera. Han har felat i nio av sina 15 senaste starter och det som började så bra med två raka vinster efter kastrering har sedan dess varit lite av en mardröm. Senast såg Jörgen ut att sitta på leken då hästen åter felade. Kanske var det segern som rök där? Om han fungerar fullt ut ska det till en bra häst för att slå honom, men just för dagen är han väldigt svår att räkna på. Tar dessutom knappast en längd på Readly Lavec från start.

1 Condior hade ett oerhört starkt fjolår men i år har det sett rätt uddlöst ut. Två gånger om har han stannat i ledningen men kan så himla mycket bättre än så. Han står perfekt inne på pengarna, är väldigt bra för klassen (när han är i form), och kan öppna rysligt snabbt. Skulle polletten trilla ner till helgen går ingen säker. Djuse sitter lite på leken här. Kör han i spets eller blir det släpp till min tipsetta Readly Lavec? Sex av karriärens åtta vinster är tagna från ledningen.

9 Shapes har verkligen prickat formen. En sjundeplats på V75 kanske höjer på några ögonbryn men han avslutade faktiskt riktigt vasst längst ute i banan. Jag klockade honom till 9/700 och en vacker dag slår Shapes till på V75. Kanske redan nu till helgen? Han kan få loppet, är formtoppad och körs av Björn Goop.

6 Mellby Hoffa är mycket rask ut och vann från ledningen för tre starter sedan. Han svek från samma position gången efter men var desto vassare från tredje utvändigt nu senast. Då var han uppanmäld men avslutade mycket starkt bakom Gardner Shaw. Min klocka visade 10/700 och då var det full spänst över mål. Kan inte sågas nu heller. Barfota runt om för första gången på nästan ett år.

8 Perpetuate är i grund och botten inte sämre än någon annan i loppet men kommer från en minst sagt tveksam insats. Han drog fram Bugatti Miles den gången men var slagen redan i slutsvängen. Gissningsvis drogs han med någon sjukdom den dagen, någon annan förklaring har jag inte. Med det loppet på näthinnan väljer jag att ligga lite lågt beträffande segermöjligheterna.

7 Ellis Pride vann på V75 för inte så länge sedan men det var då och nu är nu. Han har sedan dess gått upp en klass och var en besvikelse vid fjärdeplatsen senast. Då satt dock skorna på, barfota runt om nu som vid andraplatsen i en V75-final näst senast.

V75-5:

10 Mister Hercules fick verkligen jobba för brödfödan senast. Först utsvarad i tredjespår och sedan pressad av utvändig högoddsare. Det borde ha inneburit stumma ben men istället bara lämnade Redéns fina femåring sina konkurrenter i sista sväng. Det var en strålande insats och här tycks Daniel ha ännu en kanon för de stundande storloppen. Lördagens lopp har inte ens fått ihop fullt fält och jag hade inte protesterat om det placerats utanför V75-spelet. Toppchans.

4 Rome Pays Off är dock ingen dussinlirare man fintar upp på läktaren. Han har gjort två starter i regi Wäjersten och varit riktigt bra båda gångerna. I årsdebuten strulade hästen från start och tappade värdefull mark. Upphämtningen var dock av bästa märke. Senast gick han ut mot äldre gulddivisionare men hamnade då på tok för långt bak för att kunna blanda sig i striden. Via 9/700 var det dock bra fart över mål. Under fjolåret stod han för många toppinsatser och var tvåa bakom Önas Prince både i Kungapokalen och Sprintermästaren. I det senare loppet var han dessutom en smula hårdare spelad än Mister Hercules... Rome Pays Off är rask bakom bilen och kusken lär ta emot Mister Hercules med varma servetter. Var dock helt chanslös mot densamme när de möttes i oktober månad. Värst emot.

9 Kurri Jari Boko har massor inombords och har sett bländande ut i regi Heiskanen. Senast blev dock det mesta galet. Björn Goop avancerade tidigt och hade nog inte räknat med att bli utsvarad i tredjespår. Trots en omöjlig resa höll hästen heroiskt, men åt en smygkörd duo fanns inget att göra. Tuffare motstånd nu men kan sluta ganska långt framme. Han mötte Mister Hercules i en Breeders Crown-semi förra året och såg då smällfin ut som fastlåst, samtidigt som Redéns bössa bollade med konkurrenterna.

1 Hector Sisu verkar ha formen helt på topp. I årsdebuten var han rent ljuvlig vid överlägsen spurtseger. När man i den efterföljande starten testade V75 missades starten helt och Hector fick backas ner i kön. Spurten bet mycket bra i skymundan men det blev helt enkelt alldeles för långt fram. Senast fick han harva utvändigt om fine Swagger och gav denne en match via 11/800. Skulle favoriterna svika kan Hector överraska. Har spetsat från innern förr. Taktik nu?

6 Maesteraemon stod för en riktigt positiv insats som tvåa bakom Mister Hercules senast, låt vara att Stefan Melanders häst var tempogynnad. Gången innan fullföljde han lika snyggt på topptid i det lopp som vanns av San Moteur. Det har ännu så länge inte blivit någon seger på svensk mark efter 18 starter men den sviten kommer att brytas innan året är lagt till handlingarna. Att det ska ske redan på lördag känns dock inte lika troligt.

2 Dollar Doc var positiv som tvåa senast och före sig i mål hade han endast topphästen Best Ofdream Trio. Jörgen Erikssons häst vinner inte så ofta numera men gör en sällan besviken. Han får smyga med på nytt och försöka kriga till sig en skaplig slant. 

8 G.K.Justus har varit lite upp och ner hittills i år och kan bättre än vad han har visat. Senast fick han en fin resa men visade inte mycket i spurten, tredjeplatsen var max. Att han ska slå dessa hästar känns inte så troligt.

7 Axel Ruda avslutade mycket starkt från kön senast och är i gott slag för dagen. Tuffare motstånd nu och man lär vara helnöjda med en plats bland de fyra, fem främsta.

V75-6:

3 Special Topmodel står nästan lite väl billigt inne i loppet sett till hennes kapacitet. Näst senast sprattlade hon till med 8 första 500 i spets och höll mycket starkt, endast slagen av lovande duon L.A.Boko och Parveny. Senast släppte kusken spets och det ångrar han nog till dags datum när man såg hur mycket krafter det var sparade över mål. Hon är kusligt snabb i bilstart men betydligt mer svårbedömd i den aktuella startmetoden. Hon har haft framspår i volt vid tre tillfällen. Två gånger har hon öppnat riktigt sävligt, men i den tredje (och senaste) dundrade hon till spets från spår tre. Om hon lyckas nå ledningen, och håller sig lugn under loppet, ska det vara hög segerchans.

8 Black Magic Eyes är van betydligt tuffare motstånd än så här. I fjol mötte hon kulltopparna och kvalade in till finaler av både Breeders Crown och E3. I årsdebuten serverades hon en snäll resa men hennes 10/600 bakom stjärnstoet Sister Sledge lovade gott inför framtiden. Senast försökte Black Magic Eyes kvala in till Drottning Silvias Pokal men från tredje invändigt, i ett taktiklopp, räckte inte hennes spurt till en finalplats. Vann försöket gjorde Glamorous Rain. Står perfekt inne på pengarna och är gjuten i segerstriden. Vanlig vagn nu, vilket hon hade vid karriärens enda seger hittills, men tveklöst är det så att hon höjt sig med jänkarsulkyn.

9 Impala Am är inte sämre än någon annan i loppet. Hon spurtade bra bakom Glamorous Rain näst senast, och senast var det kval till Drottningpokalen. Efter en snäll resa i fjärde invändigt avslutade hon starkt på open stretch och var bara ungefär en halv längd från att slinka in i finalen. Låt er inte luras av att hon står hårt inne på pengarna – detta är nämligen en passande uppgift för henne.

6 Conrads Anette har höjt sig något kopiöst i år. För tre starter sedan var hon ”mil” före Succession i mål. Näst senast vann hon lätt från ledningen via 11/800 – med tussarna sparade. Senast mötte hon kulltoppar och startade dessutom från bakspår. Hennes avslutande 10/700 i skymundan var dock mersmakande och hon går ner i klass till denna start. 

14 Krakas är grymt snabbfotad och giftig alla de dagar då hon får smyga med i ryggar till upploppet. Hon har avgjort på bra vis två gånger på raken och gör inte bort sig mot dessa hästar heller. Barfota runt om nu känns riktigt intressant efter elva raka lopp med skor på. Kan komma iväg riktigt bra om kusken prickar starten.

5 Succession var ute på V75 senast och hittade då enkelt till ledningen. Kusken såg ut att sitta på leken men när han släppte av hästen över upploppet hände inte mycket. Hon blev ett enkelt byte och får väl inga överbetyg för den insatsen. Tuffare motstånd nu men det är givetvis alltid farligt att nonchalera firma Redén/Kihlström.

12 Staro Onyourmarks har bjudit på två raka storskrällar och är i en bländande författning. Senast fick hon till och med göra grovjobbet, men hade trots det modet att avgöra säkert via höga 10/700. Liknande motstånd nu som då och är värd att bevaka.

4 Katrine Hill är en speedig rackare som aldrig varit bättre. Hon vann lätt från ledningen näst senast. Senast fick hon precis allt serverat och avgjorde lekande lätt sista biten. Helt annat motstånd nu men är i sådan fin författning att jag absolut kan se henne skrälla till.

11 Ies Juvel räckte ej till på V75 näst senast men var betydligt vassare i sin årsdebut. Då kom luckan sent efter en invändig smygare men hon närmade sig vinnande Margareta Tooma på ett mycket bra sätt. Hon kräver en spårsnål resa för att komma till sin rätt men kan överraska om allt klaffar.

13 Miss Irma är kapabel men agerade lite väl trögt på V75 senast. Hon kan bättre än så men verkar vara en bit från den absoluta toppformen. Ett av många rysarbud.

2 Cute and Charming kommer från en V75-seger och gjorde det bra efter en smörresa på innerspår. Luckan uppenbarade sig perfekt över upploppet och det räckte alldeles utmärkt med 13/700 för att speeda till vinst. Betydligt tuffare uppgift på lördag och måste nog ha minst lika mycket flax som senast för att ta tredje raka. Dessutom tycks bakskorna åka på nu.

7 Gumman Sisu vann lätt från spets senast via 13/700. Borde komma bra på det från springspår men jag vågar inte sträcka mig så långt som till segerchans mot dessa hästar.

15 La Norna har två raka vinster. Näst senast fick hon det serverat och avgjorde lätt. Senast hamnade hon utvändigt ledaren och då trodde nog många att loppet var kört. Hon stred dock berömvärt och plockade ner ett billigt sällskap. Bakspår på tillägg är snudd på iskallt.

V75-7:

1 Amalencius B.B. har kapacitet i överflöd och gör här en spännande start efter 1,5 månads frånvaro. Han inledde året i ett rasande tempo och radade upp tre raka segrar, innan sviten bröts med besked senast. Den gången hamnade Amalencius hopplöst till i kön och tvingades ut i fjärdespår under slutvarvet. Trots 10/700 var han helt utan chans men pressades heller inte det minsta av kusken över upploppet. Spåret kan bli en fälla. Han har haft innerspår bakom bilen vid tre tillfällen. En gång spetsade han, i den andra felade han direkt och i det tredje försöket öppnade han snabbt men galopperade i första sväng i sin iver att hålla ledningen. Känslan är att Kihlström inte kör livet ur hästen direkt utan snabbt som ögat söker sig ut i andraspår. Kapacitetsmässigt finns det ingen i fältet som rör Timo Nurmos skjutare. Gör debut i silverdivisionen men har fina meriter över lång distans. Sex starter har resulterat i tre vinster, och felfri har han ännu aldrig slutat sämre än tvåa.

4 Gardner Shaw såg jättefin ut i årsdebuten och Westholm verkar inte ha snålat med tomtegröten under vinteruppehållet. 11/700 klarades av med lätthet och jag skulle nästan gissa att det var vilopuls på hästen efter loppet. Visst, motståndet den gången somnade nog in samma sekund som Jörgen körde sig till spets, men intrycket var det jag tog med mig. Kusken lär testa framåt på nytt och om Gardner Shaw mot förmodan hittar till ledningen så ökar chanserna. Fast han går ju bra även med lopp i ryggar... Tidigt motbud om man garderar favoriten.

10 Digital Dominance satt kvar i andra utvändigt då tåget gick senast. Luckan uppenbarade sig visserligen i tid men detta är trots allt inte en häst som speedar ner Moni Viking över ett upplopp. D.D. lever på sin fina styrka och lär troligen köras offensivt på lördag. Bortvald av Örjan, vilket dock var föga överraskande.

3 Xanthis Coktail fick en tuff inledning senast men var nog inte tom vid galoppen i sista sväng. Skorycket verkar inte ha fallit väl ut för nu är han anmäld med skor. Hanna Forslins häst är snabb ut och borde hamna vettigt på det. Skrällduglig.

5 Dwayne Zet mötte i årsdebuten guldhästar som exempelvis From the Mine och avslutade då piggt i skymundan. Senast var han dock inte sig lik och långt efter bland annat Xanthis Coktail i mål. Sjukdom är ingen vågad gissning. Lång distans nu är inget minus och löper han upp till sitt normala kunnande ska han givetvis räknas tidigt i ett lopp som detta. Magplasket senast gör dock att han åker ner något hack. 

2 Huddlestone är min spetsfavorit från ett perfekt startspår. Han var före Amalencius B.B. i mål näst senast och följde upp sin hedersamma tredjeplatsen med en busenkel spetsseger via 10/700. Viss chans trots att han går upp en klass.

9 Swagger och Sandra Eriksson är en populär duo ute i stugorna och det med all rätt. Denna segermaskin har klättrat genom klasserna och vann i fjol bland annat en bronsfinal efter att ha spårat varje meter. Det har blivit två starter efter vinteruppehållet. I årsdebuten var Swagger inte alls bra och det var en minst sagt dämpad tränare och kusk efter loppet. Hästen studsade dock snabbt tillbaka och vann efterföljande start från ledningen via 12/700. Loppet blev dock en smula intetsägande och känslan är att det kan behövas ytterligare några genomkörare innan toppformen sitter i. Bakspår är givetvis ett minus, även om startryggen på Huddlestone är bästa möjliga. Kan Swagger vinna i sin silverdebut över lång distans? Möjligtvis, men jag är ändå tveksam.

7 One Kind of Art fick en pangstart senast men galopperade tyvärr vid ingången av första sväng. Denne spurtkanon kan massor och nu åker jänkarvagnen på. Spår sju innebär dock vingelrisk och han gör dessutom debut i silver.

11 The Bald Eagle missgynnas ordentligt av bakspåret eftersom han nu inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Senast smögs han invändigt och avslutade mycket piggt i skymundan. Får köras på chans igen.

Tidiga spikarna:

1 Don Fanucci Zet (V75-3) har en mycket passande uppgift på lördag och det är ingen vågad gissning att han spårar varje meter. Han såg jättefin ut i senaste starten och lär knappast vara sämre med ett lopp i kroppen. Det finns inga mörka moln på himmelen och jag räknar med att Örjan löser detta utan större problem. Toppspik!

10 Mister Hercules (V75-5) var rent ljuvlig vid segern senast och klart rappare än i årsdebuten. Visst tyder mycket på att han på lördag får göra grovjobbet utvändigt om Rome Pays Off men så fin som Redéns femåring var senast tror jag att det ska gå vägen ändå. Hercules har 2-1 i inbördes möten med Wäjerstens nyförvärv och vid enda förlusten blev det galopp med sparade krafter. 

1 Amalencius B.B. (V75-7) har på kort tid klättrat från klass I till silverdivisionen och egentligen kan man tycka att han förtjänar några månader för att växa in i denna. Timo Nurmos löfte tog dock skalpen av kanonen Best Ofdream Trio näst senast, och var enligt stallet inte ens helt på topp den dagen. Kanske är det så att man ibland litar lite för blint på denne fantastiske Kihlström men ju mer jag studerar loppet, desto tydligare blir det för mig att denna silverdivision inte håller någon högre klass. Att det dessutom handlar om 2 640 meter ser jag bara som ett plus för björnstarke Amalencius och här gäller det nog bara för Örjan att inte bli fastlåst på innerspår.

Även 3 Readly Lavec (V75-4) kan vara ett tänkbart spikbud. Skulle han släppas till ledningen av Condior så är loppet över. Tyvärr känner jag inte till taktikvalet på den senare...

Tidiga skrällarna:

3 Twigs Got U. (V75-1) har fina meriter över kort distans och det finns dessutom en chans att han hittar till ledningen på lördag. Sexåringen står perfekt inne på pengarna och är tre av fem med Rikard N Skoglund i sulkyn. Elfvings häst är närmast ospelad en tidig måndagsmorgon som denna men det kommer givetvis ändras under veckan.

11 Geronimo Am i samma lopp lär dock bli ordentligt bortglömd från ett svårt bakspår över kort distans. Hårt tempo vore ett klart plus och han plockar sedan ner många i spurten.

1 Mizai (V75-2) känns högintressant med dessa förutsättningar. Skulle Jan Ove Olsen lyckas kuppa till sig ledningen ser det genast ut att vara toppchans, och till måndagens låga procent är Mizai just nu hela omgångens mest spännande idé.

11 Just a Flirt (V75-4) har gått från att vara en medelmåtta till att för dagen vara en av Finlands bästa hästar. I ett lopp under februari månad speedade han ner ledande Deangelo som på sistone startat i flera storlopp på hemmaplan, bland annat Finlandia Ajo. Just a Flirt är kusligt speedig och skulle Readly Lavec få svar om ledningen öppnar det upp loppet något ordentligt. Pass upp!

3 Special Topmodel (V75-6) är inte gynnad av voltstart men har spetsat vid enda försöket från spår tre. Att hon endast möter ston på lördag är en klar bonus och från ledningen säljer hon sig dyrt.

Även 6 Conrads Anette i samma lopp känns högintressant till en förmodad låg streckprocent. Vid enda försöket från springspår öppnade hon rappt och i spets är hon obesegrad efter ett försök.


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 3, 4, 6, 8, 9, 11 (2-7)

V75-2: 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 12 (6-11)

V75-3: 1 Don Fanucci Zet (6-3)

V75-4: 2, 3, 4, 11 (1-9)

V75-5: 10 Mister Hercules (4-9)

V75-6: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 14 (13-2)

V75-7: 1 Amalencius B.B. (4-10)

2 016 rader/1 008 kronor

Banfakta, Umåker

Banförkortning: U

Längd: 1 000 m

Bredd: 22,0 m (2140 m), 22,0 m (1640 m)

Upplopp: 190 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 1 640 meter auto

1 S.G.Flying Diaval - Goop B 2 2 3 1 5 12,6a

2 Prometheus - Christensen B 1 2 8 0 1 13,1a

3 Twigs Got U. - Skoglund R N 1 4 3 d 1 11,5a

4 Castor the Star - Westholm J 2 2 3 1 1 12,6a

5 A Knight's Victory - Ivarsson J 7 6 2 1 1 13,2a

6 Fabulous Pellini - Wäjersten D 2 4 0 1 1 13,0a

7 Baby Boy - Lindqvist O A 2 0 1 3 3 13,5a

8 No Limit Express - Djuse M A 2 2 d 1 d 12,7a

9 Devils Tongue - Eriksson S 3 1 0 5 1 11,8a

10 VästerboFlashDance - Forslin H 1 2 1 0 4 12,2a

11 Geronimo Am - Lennartsson P 6 1 0 0 1 12,4a

12 Anna Montana - Kihlström Ö 1 5 4 0 2 12,5a

V75-2, 2 140 meter volt

1 Mizai - Olsen J O 0 2 1 1 0 15,0

2 Nils Zonett - Wäjersten D 4 2 1 0 3 16,4

3 Bosse Bee - Olofsson H k 0 1 1 2 16,5

4 Västerbo Victorius - Dunder R 2 1 3 2 7 15,0

5 Bunch of Budgies - Goop B 2 4 3 2 1 14,7

6 Frozen A.F.* - Forss M 1 3 1 2 4 18,4

7 Behind Lord - Kihlström Ö 8 6 2 1 1 15,3

8 Firefoot - Djuse M A 1 1 1 d 1 16,8

9 Bara Mahara - Skoglund R N 1 1 1 d 1 16,6

10 Dream Sensation - Lennartsson P 3 d 1 4 0 15,1

11 Mellby Java - Djuse M E 1 5 1 2 4 16,3

12 Ferox Brick - Ohlsson U d k 1 0 1 15,1

V75-3, 2 140 meter auto

1 Don Fanucci Zet - Kihlström Ö 1 1 1 7 1 08,9a

2 Antonio Trot - Djuse M A 7 0 2 3 4 11,2a

3 Diamanten - Goop B 2 0 2 3 7 09,8a

4 Nappa Scar - Lennartsson P 2 4 5 1 0 10,1a

5 Selmer I.H. - Sundqvist S 5 2 1 1 0 11,3a

6 Esprit Sisu - Wäjersten D 2 d 7 5 2 10,4a

7 Hard Times - Skoglund R N d d k 0 2 11,6a

8 Noble Superb - Djuse M E 5 3 0 4 0 11,1a

9 Makethemark - Ohlsson U 0 5 3 4 0 09,3a

10 Antonio Tabac - Lundberg P 2 0 6 7 2 09,5a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Condior - Djuse M A 2 5 8 6 5 11,8a

2 Bugatti Miles - Kihlström Ö 1 2 3 1 1 12,2a

3 Readly Lavec - Andersson O J 2 5 0 2 2 11,6a

4 Strong Heartbeat - Westholm J 1 1 0 d d 12,8a

5 Eskimo Brother - Lindqvist O A 1 d 2 1 4 13,3a

6 Mellby Hoffa - Djuse M E 0 3 1 0 2 12,0a

7 Ellis Pride - Linderoth P 1 2 1 2 4 13,5a

8 Perpetuate - Lennartsson P 3 1 5 3 0 11,5a

9 Shapes - Goop B 4 1 1 d 7 11,1a

10 Walther på G. - Osterling S H 2 4 1 0 d 11,3a

11 Just a Flirt* - Skoglund R N 1 1 1 d 1 11,3a

12 Just Celebration - Ohlsson U 1 2 6 3 0 13,7a

V75-5, 2 140 meter auto

1 Hector Sisu - Forss M 4 d 1 7 2 10,2a

2 Dollar Doc - Eriksson J S 5 2 d 6 2 11,9a

3 Philomenia - Johansson S 1 d 6 4 4 12,2a

4 Rome Pays Off - Wäjersten D 3 0 3 4 5 09,7a

5 Nikita Sunrise - Ohlsson U 4 2 0 4 6 11,5a

6 Maesteraemon - Djuse M E 4 0 6 6 2 09,6a

7 Axel Ruda - Djuse M A d 2 0 2 4 11,7a

8 G.K.Justus - Lennartsson P 3 6 4 d 3 12,4a

9 Kurri Jari Boko - Goop B 1 3 1 1 3 11,7a

10 Mister Hercules - Kihlström Ö 3 1 2 1 1 10,9a

V75-6, DD-1, 2 140 meter volt

1 Isla Nga Hari - Eriksson P 5 4 2 0 2 15,0

2 Cute and Charming - Djuse M A 0 1 4 1 1 14,7

3 Special Topmodel - Pieters D 1 0 2 3 4 16,2

4 Katrine Hill - Pettersson T 4 6 2 1 1 15,3

5 Succession - Kihlström Ö 5 1 4 3 2 13,8

6 Conrads Anette - Eriksson J S d 2 1 1 5 15,5

7 Gumman Sisu - Linderoth P 2 5 0 2 1 13,0

2 160:

8 Black Magic Eyes - Lennartsson P 2 3 0 5 5 16,4

9 Impala Am - Wäjersten D 0 4 2 3 4 14,9

10 Liquify'em - Lindqvist O A 2 3 5 5 6 13,5

11 Ies Juvel - Leo E 2 4 5 0 2 13,2

12 Staro Onyourmarks - Kylin Blom O 1 3 7 1 1 13,2

13 Miss Irma - Goop B 2 4 6 5 4 13,7

14 Krakas - Olsen J O 4 7 2 1 1 13,1

15 La Norna - Olofsson H 2 4 0 1 1 14,0

V75-7, DD-2, 2 640 meter auto

1 Amalencius B.B. - Kihlström Ö d 1 1 1 6 12,2a

2 Huddlestone - Linderoth P 1 1 1 3 1 12,4a

3 Xanthis Coktail - Forslin H 1 5 2 3 d 11,0a

4 Gardner Shaw - Westholm J 2 4 d 0 1 12,3a

5 Dwayne Zet - Djuse M A 1 4 1 3 0 11,6a

6 Dizzy River - Ohlsson U 1 d 4 3 0 11,0a

7 One Kind of Art - Andersson O J 2 3 d 1 d 11,7a

8 Kalashnikov - Westerholm N 1 d d 0 2 11,1a

9 Swagger - Eriksson S 1 1 1 d 1 11,1a

10 Digital Dominance - Djuse M E 3 1 4 2 3 11,9a

11 The Bald Eagle - Lennartsson P 3 1 2 4 6 11,0a

12 Leave Your Sox On - Forss M 0 6 2 2 2 12,0a


ANNONS: V75-jackpott 49 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln