Jackpott 55 miljoner kr: ”Toppchans för spiken”

Sportbladets Tidiga V75-tanke: Korhonens tipsettor, skrällar och motbud till V75 på Solvalla, lördagen den 4 februari

Daniel Wäjersten och Borups Victory spikas på V75 från Solvalla.
Daniel Wäjersten och Borups Victory spikas på V75 från Solvalla.

Nu på lördags körs V75 på Solvalla den 4 februari. Omgången kryddas med 55 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladets Tidiga V75-tanke med Micke Korhonen.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V75-systemet


ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Micke Korhonens V75-tips:

Omgångens spikar

9 Eddy West (V75-3) är en riktig flygmaskin som går lika bra i spets som med lopp på rulle. Bakspår är givetvis inte idealiskt med fler­talet bromsklossar i vägen men motståndet håller så pass låg klass att det borde gå vägen ändå under slutvarvet. Värsta (enda?) motbudet Spickleback Face återkommer efter långt uppehåll.

1 Milan Boko (V75-4) är vi smått förälskade i. Vilken skjutare! Detta verkar vara ett riktigt råämne och han har inte laddats för fullt i årets två starter. Från bricka ett är det full gas som gäller. Långresa emot?

4 Borups Victory (V75-7) spikade vi med framgång senast och denna uppgift, finalstatusen till trots, ser inte mycket blodigare ut. Skulle Robert Bergh släppa ledningen med L.L.Labero så är loppet över.

Tre bästa skrällarna

3 What A Winner (V75-1) har ett idealiskt startspår och mer eller mindre följer bilen den första biten. Vi är inne på att han får överta ledningen från nr 1 och sedan är frågan: svara den positionen, eller vinka fram Likeaboss? Oavsett taktik så är What A Winner i ett sådant praktslag just nu att skrällen kan vara ett faktum. Tidigt motbud om man garderar ”Bossen”.

3 Kimi Di Quattro (V75-5) har även han ett passande utgångsläge och kanske, kanske dyker ner i rygg på ledande Call Me Brodda? Formen verkar vara helt på topp och senast höll han på att klättra över Shapes över upploppet. Kan vara lösningen i denna vidöppna final.

12 Affinity Face (V75-6) kommer troligen inte att få så många följare efter den svaga insatsen senast men vi minns mycket hellre hur fin hon var gången innan. Då slog hon en kvintett av helgens konkurrenter och skulle favoriterna komma bort så har Kolgjini en häst som inte är mycket sämre än någon annan. Det borde bli bra rens och det tar vi vara på!

Tidiga V75-systemet

Avd 1: 5–7–3–12–6–9–8–11–1 (4–2)

Avd 2: 8–4–3 (2–1)

Avd 3: 9 Eddy West (6–7)

Avd 4: 1 Milan Boko (3–2)

Avd 5: 3–1–5–10–4–11–2–6 (12–8)

Avd 6: 9–15–2–5–3–12–4–11–6–10 (8–14)

Avd 7: 4 Borups Victory (2–8)

2 160 rader/1 080 kr

DD-systemet

DD-1: 9–15–2–5–3–12–4

DD-2: 4 Borups Victory

7 rader


ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75–1, 2 140 meter auto


Tipsettan

Likeaboss har inte haft någon lätt start i livet men springa, det kan han med råge! Han kan bitvis se trög ut i loppen men när kusken rycker extraväxlarna tar ”Bossen” i så det knakar. Senast fick han en hemsk inledning i tredjespår fram till dödens och såg akterseglad ut halvvarvet från mål, men avgjorde lätt över upploppet. Det finns åter en risk för dödens men det bekommer hästen inte det minsta. 


Motbud

Bottnas Idol gynnades av ett stenhårt tempo senast men behöver absolut inte be om ursäkt för segern. Besitter hög kapacitet och duger fint utan inledande strul. Friend Of Elves har toppform och Kihlström i vagnen. Senast körde Örjan väldigt snällt. Mer offensivt upplägg nu?


Skrällbud

What A Winner är helt på topp och vi blir inte överraskade om kusken hittar till spets – och sedan kör där. Zinfandel var positiv senast. Jello W. är rejäl.


Spetsstrid

Inge B.Svärlig lär släppa. What A Winner övertar?

Vår rankning

5 Likeaboss

7 Bottnas Idol

3 What A Winner

12 Friend Of Elves

6 Zinfandel

9 Jello W.

8 Babsans Bankir

11 Extreme A.F.

1 Inge B.Svärlig

4 Global Believer

2 Barbaris

10 Mr Birkenstock

V75–2, 2 140 meter auto


Tipsettan

Innan spårlottningen var spikad så kändes detta som en promenad i parken för Chitchat. Han lekte med konkurrenterna på V75 senast och befinner sig ännu i en alldeles för låg klass i förhållande till den kapacitet han besitter. Normalt sett så vinner han detta men spår åtta gör att loppet åtminstone blivit en smula mer spännande.


Motbud

El Vego Khalifa radar upp vinsterna och den leker man inte med i första taget. Han är ingen startraket men borde hamna före Chitchat i starten. Om han sedan släpps till ledningen... ja, då har vi en härlig match att se fram emot. Marabou Brodda blir bara bättre och bättre. Duger igen trots tufft motstånd. Everglo Lemon svek senast men kan bättre än så. Perfekt utgångsläge för startsnabb häst.


Skrällbud

Laban Lagö glöms bort efter två sämre insatser? Vi gissar att kusken kör i ryggar nu. Laban sågas inte!


Spetsstrid

Everglo Lemon är snabb ut, Laban Lagö likaså.

Vår rankning

8 Chitchat

4 El Vego Khalifa

3 Marabou Brodda

2 Laban Lagö

1 Everglo Lemon

6 B.B.S.Avicii

7 Debonair Mary

10 Jarel Boko

9 Hulk Marke

11 Run For Sebastian

5 Matadore

12 Segway

V75–3, 2 140 meter auto


Tipsettan

Högsta klassen håller... ingen högre klass för närvarande. Eddy West är en hedershäst vars tuppkam växer när han slipper tampas mot eliten. Lätt spetsseger senast och även om han nu lottats till ett bakspår, varifrån det givetvis kan strula, så är känslan att han bara dundrar runt detta trötta sällskap under slutvarvet.


Motbud

Spickleback Face tampades mot stora delar av världseliten i fjol och gjorde det riktigt bra. Han tappade formen en smula under sommaren och fick sig sedan en välförtjänt vila. Lär knappast vara toppad för detta men i ljusa stunder duger han i betydligt tuffare sällskap. Värst emot Eddy West.


Skrällbud

Weekend Fun var bättre än på mycket länge senast. Försöker nog spåra runt om på nytt. Xanthis Coktail och Alone är andra farliga skrällbud vid favoritsvek.


Spetsstrid

Weekend Fun har ett skräpläge men brukar vara svår att svara ut. Super Nice kan också öppna.

Vår rankning

9 Eddy West

6 Spickleback Face

7 Weekend Fun

10 Xanthis Coktail 

2 Alone

8 Order To Fly

3 Reckless

11 Hard Times

5 Hawk Cliff

1 Super Nice

12 Perfect Dynamite

4 Chestnut Hill


ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75–4, 2 140 meter auto


Tipsettan

Kul att detta fina fyraåringslopp lyftes in på V75-kupongen istället för stoeliten. Tolv lovande deltagare sluter upp i kampen om 300 000 kronor och den som vi imponerats allra mest av är den utländske gästen Milan Boko. Han har sett smått lysande ut vid raka spetsvinster och förnedrat sina konkurrenter på hemmaplan. Milan Boko är rapp den första biten och skulle han hålla ledningen tror vi loppet är över. Även från andra positioner så blir han ytterst svårslagen. Spikas utan större tvekan.


Motbud

Bottoms Up Broline verkar vara ett Derbyhopp för Nurmos. Passande utgångsläge och verkar vara värst emot vår ”klaring”. Windmill Jam kan bättre än senast. Blir giftig i spurten. Rapid Pal är snabb ut.


Skrällbud

Öppet om vår vinnare sviker. Portofino är på g!


Spetsstrid

Milan Boko i stenhård kamp med nr 3, 4 och 5.

Vår rankning

1 Milan Boko

3 Bottoms Up Broline

2 Windmill Jam 

4 Rapid Pal

5 Gatling

9 Mister Jigolo

7 Portofino

8 Bottnas Justin

6 Byron Face

11 Sandokan

12 Vanity Flair

10 Bugatti Hall

V75–5, 2 140 meter auto


Tipsettan

Vidöppet! Vi drar till med Kimi Di Quattro som tipsetta. Han har ett drömläge och även om han inte skulle släppas till spets så blir det en bra position. Senast såg Kimi ut som en retad tiger då han letade efter fritt. Luckan kom först kort före mål och då formligen exploderade han. Fräck idé.


Motbud

Call Me Brodda tycktes ha passerat sitt bäst före-datum men verkar nu gå en ny vår tillmötes. Spårade varje meter senast och kanske kör kusken i spets även över medeldistans? Hon har gått i ledningen tio gånger och vunnit sex. Shapes har kaxat till sig ordentligt på sistone och är ett måstestreck. Axel Ruda hade troligen fått tipset från ett lågt startspår men kan vinna även från bricka tio. Donizetti kan massor. Huddlestone var heroisk senast. Synd på läget för hans del. Duger ändå.


Skrällbud

Dwayne Zet letar efter formen. Blir bortglömd nu?


Spetsstrid

Call Me Brodda är en raket från start. Körs i spets?

Vår rankning

3 Kimi Di Quattro

1 Call Me Brodda

5 Shapes

10 Axel Ruda

4 Donizetti

11 Huddlestone

2 Dwayne Zet

6 Hurricane River

12 Arvid S.H.

8 Tabasco C.D.

9 A Good Point

7 Vacqueyras

V75–6, 2 140 meter volt


Tipsettan

Då hästen med bästa formen startar från bakspår på tillägg ser loppet vidöppet ut. Tipset till Jeans’n Passion som står vettigt till och troligen synar dödens.


Motbud

Heroine Darling var grym senast men har ett svårt läge. Beawinner om hon når spets.


Skrällbud

Beawinner har läget!


Spetsstrid

Knapp fördel Queen.

Vår rankning

9 Jeans’n Passion

15 Heroine Darling

2 Beawinner

5 Miss Mighty

3 Hera Hammering

12 Affinity Face

4 Primadonna Tile

11 Sanibel

6 Queen

10 Loaded Leila

8 Readly’s Dream

14 Seventh Heaven

13 North Dakota

7 Tasherit 

1 Attention Please

V75–7, 2 140 meter auto


Tipsettan

Borups Victory spetsade i en snabb öppning senast och kusken satt sedan bara och lattjade med konkurrenterna. När Daniel sedermera lättade lite på tömmarna försvann hästen ifrån konkurrenterna och såg tveklöst ut som en gulddivisionare i vardande. Bra spår på nytt och med tanke på hur fin han såg ut senast borde väl konkurrenterna välvilligt vinka fram honom till spets? Det finns en kusk med bättre läge som kan sätta käppar i hjulet för vår spik men vi tycker att det ska vara toppchans även från dödens.


Motbud

Gaylord Am galopperade under frammarsch senast och fick sedan harva i tredjespår resten av loppet. Vann trots det och imponerade. Lucky Guy Boko är kapabel. L.L.Labero sitter i spets eller rygg ledaren.


Skrällbud

Olga Utca är i toppslag. Inte uträknad vid klaff.


Spetsstrid

L.L.Labero kan hålla ut favoriten. Taktiken, Bergh?

Vår rankning

4 Borups Victory

2 Gaylord Am

8 Lucky Guy Boko

1 L.L.Labero

7 Olga Utca

5 Lorenzo Boko

3 Oskar Run

12 Lucifer Sam

10 Chiffchaff

9 Graces Candy

11 Power Blaster

6 Love Håleryd


ANNONS: V75-jackpott 55 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!