”Kommer med toppform – en skrällspik på V86”

TIDIGA V86-TANKEN: Mario Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdagen den 27 september

Uppdaterad 2023-09-27 | Publicerad 2023-09-25

Markus B Svedberg och Topping Artist är en spik på V86.

På onsdag körs V86 på Åby och Solvalla den 27 september. Spelstopp är 20.30.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips:

Bästa V86-spikarna

V86-Xpress tar sig ner till min hemmabana Åby som delar som vanligt med Solvalla den här onsdagen. Åby bjuder på en blandad kompott med både hästar från högsta klassen till ett långlopp och avslutar med ett öppet lopp som dagens dubbel ett. På Solvalla får vi se Solvallaserien som jag tycker är ett riktigt starkt koncept.

Jag inleder tufft med två singelstreck som ska vinna från ledningen. Den första är 1 Usain Töll (V86-1) som var bra som fyra senast från tråkigt läge. Han har fått perfekta förutsättningar då han är riktigt explosiv från start och trivs i ledningen, jag tror Salvatore Luongo inleder omgången.

Sedan tar Örjan Kihlström över stafettpinnen med 4 Hankypanky Pinkman (V86-2) som återkommer efter lite paus. Han får överta ledningen tidigt och blir sedan svårslagen.

Den tredje spiken hittar vi i V86-6 där både Markus B Svedberg och 7 Topping Artist kommer med toppform. Springspår är perfekt och tror jag man sitter i ledningen tidigt och då ska han vara mycket svårpasserad. Just nu bara streckad på sex procent.

Tidiga V86-skrällarna

På skrällfronten hittar man alltid något roligt och den här omgången lyfter jag fram tre skrällar som ni ska se upp med, men ni får tänka på att procenten kan vara lite skev från när jag skriver till spelstopp.

Vi börjar med 1 Waco Sixx (V86-3) som kommer med två raka andrapris och fin form. Man har äntligen fått ett bra utgångsläge och Carl Johan Jepson är vass. Han öppnar dessutom bra och är garanterad en bra resa och blir farlig till slut.

Den andra skrällen är 2 Hagrid (V86-4) som gjorde ett starkt lopp senast som tvåa. Känns som han står på tur för en seger och trots att det är tuffare motstånd kommer han bli bortglömd. Man har anmält honom barfota runt om och med jänkarvagn för första gången vilket tyder på att man spänner bågen. Han kan öppna bra och jag tror Mats E Djuse kommer testa i ledningen och då kan det räcka långt.

Den sista är 3 Ackuratess i avslutningen som är startsnabb och kommer med toppform. Får hon fuska bort en liten bit blir hon inte lätt att plocka ner till slut.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 1 Usain Töll (4–2)

Avd 2: 4 Hankypanky Pinkman (10–8)

Avd 3: 8, 5, 1, 9 (3–2)

Avd 4: 5, 4, 10, 8, 2 (9–3)

Avd 5: 7, 10, 6 (1–5)

Avd 6: 7 Topping Artist (9–4)

Avd 7: 2, 1, 6, 7, 8, 12, 11, 9, 10, 4, 3 (2–1)

Avd 8: 7, 11, 6, 3, 5, 10, 1, 4 (12–2)

5 280 rader/1 320 kr

OBS: Systemet är uppdaterat efter första publicering efter strykning.

DD-systemet

DD-1: 2 Houdini Shadow (1–6)

DD-2: 7, 11, 6, 3 (5–10)


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1


Tipsettan

Usain Töll hade ett tråkigt utgångsläge senast och fick inget optimalt lopp, men fullföljde bra som fyra bakom Aetos Kronos. Näst senast gjorde han det bra över lång distans vilket inte är optimalt, men han var femma på ett bra sätt. Han har fin form för dagen och när han lottats till ett optimalt utgångsläge tror jag han leder varje meter av loppet. Salvatore Luongo har visat att han gillar att gasa och jag tror inte han släpper någon över bron. Han har visat att han är bäst när han får löpa på i ledningen och har sex segrar på åtta starter i Sverige. Jag tror han inleder omgången och singelstreckar.


Motbud

Clarissa har visat väldigt höga toppar under säsongen, men även några sämre prestationer. Hon tål att göra mycket jobb och körs oftast offensivt och skulle min spik ha en sämre dag tror jag hon kommer vara med långt framme. Man får sätta lite frågetecken för formen då hon galopperade dubbelt i Margareta Wallenius Klebergs Pokal senast och har inte startat sedan dess. Stallet har inte heller övertygat på slutet, men skulle hon löpa upp till sitt kunnande och vakna på rätt sida då kan hon vara ruskigt vass och är solkart det värsta motbudet mot mitt singelstreck.


Skrällbud

Ultion Face fick en liten paus inför senast och Adrian Kolgjini har varit inne på att man ville ha en liten paus efter många hårda och tuffa lopp. Han såg fin ut senast och gick i mål med krafter kvar och borde flytta fram formen en del. Jag tror dock inte han tar sig förbi Usain Töll utan går ner i rygg på honom och har han en sämre dag kan Ultion Face bli farlig till slut. Garderar man loppet är han ett givet streck på lappen.


Spetsstrid

Usain Töll är väldigt explosiv från start och från ett innerspår över sprinterdistans ses han med god chans att hålla upp ledningen. Han kommer utmanas av Ultion Face som kan lägga iväg riktigt vasst om man väljer att trycka av honom. Clarissa kan inte utmana direkt, men skulle det blir någon galopp på dom betrodda kan hon vara en utmanare. Special Major är förmodligen snabbast av alla initialt, men honom kör man inte i ledningen mot det här motstånden om han skulle ta sig till innerspår. Klar fördel Usain Töll.


! Statistikvinnaren

Clarissa.

Vår rankning

1 Usain Töll

4 Clarissa

2 Ultion Face

6 Emoji

7 Bandit Brick

3 Andre Ward

5 Special Major

V86–2


Tipsettan

Hankypanky Pinkman har vunnit tre av fyra hos Daniel Redén och förlusten kom senast när han fick gå utvändigt en riktigt bra Working Class Hero. Han är både stark och snabb och jag tror man övertar ledningen och då ska han ses med bra chans. Spik!


Motbud

Matiere gör det bra varje gång och är under stark utveckling. Senast blev det galopp, men han hade innerspår bakom bilen vilket inte är lätt då han inte startat i auto mycket. Han tål att göra det den tuffa vägen och har min spik en sämre dag då kommer han vara långt framme och ses som värsta motbudet.


Skrällbud

It’s Peppertime har alltid visat hög kapacitet och senast gjorde han det bra från tufft utgångsläge. Han har lite pengar på sig sett till kapacitet och löser det sig från det tråkiga utgångsläget ska han räknas.


Spetsstrid

Hankypanky Pinkman kan öppna okej, men har stor respekt med sig och får överta ledningen efter en bit.


! Statistikvinnaren

Hankypanky Pinkman.

Vår rankning

4 Hankypanky Pinkman

10 Matiere

8 It’s Peppertime

1 M.H.Hot Cash

9 Kalle Taxam

12 Newlight Coger

11 Babaris

3 Isla Nga Hari

6 Galliano Brick

5 Minou Båven

2 Raj’s Red Magic

V86–3


Tipsettan

Allan Zonett är en riktig slugger som jag verkligen gillar. Han har papprena i ordning och senast körde han sig till ledningen efter en bit och vann på bra sätt. Det blev visserligen billigt då dom hetaste motbuden blev störda av att två hästar krockade ihop. Tror Robert Bergh kommer vara offensiv och oavsett lopp är han en het segerkandidat och får agera tipsetta.


Motbud

Jikininki fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren senast på Jägersro och blev trött. Han kan bättre och får han ett bättre lopp den här gången ska han räknas.


Skrällbud

Waco Sixx har visat fin form på slutet och den här gången har man fått ett bra läge efter många tråkiga spår. Han kan dessutom öppna ganska bra och är garanterad en bra resa och då är han en rolig skräll.


Spetsstrid

Waco Sixx kan öppna bra och spetsar initialt, men jag räknar med att Robert Bergh skickar Allan Zonett och ställer frågan efter en bit. Fördel den sistnämnde.


! Statistikvinnaren

Allan Zonett.

Vår rankning

8 Allan Zonett

5 Jikininki

1 Waco Sixx

9 Good Moments

3 New Frisiana

2 Zigge R.P.

6 Tee Time

12 Bravo Trival

11 Totum Dependeat

10 Tinkerman Face

7 Queen of Gunners

4 Best I Walk

V86–4


Tipsettan

Notre Dame Boko har inte varit sämre än trea på fem starter och det är ett fint treåring sto som jag tror kommer hävda sig bra mot killarna. Hon kan öppna bra och skulle hon hitta till ledningen räknas hon tidigt. Ska räknas oavsett lopp.


Motbud

Global De One är under kraftig utveckling och senast fick man överta ledningen och vann säkert efter ett starkt slutvarv. Han är stark och borde få en bra resa och då ska han med tidigt på kupongen. Givet streck.


Skrällbud

Hagrid gjorde ett riktigt bra lopp senast och står på tur för en seger. Man har anmält barfota runt om och jänkarvagn vilket tyder på offensivt upplägg och skulle man hitta till ledningen kan han bita ifrån sig bra.


Spetsstrid

Hagrid tror jag är snabbast från start och med ändringarna i utrustningen tror jag man vill köra i ledningen och han är spetsfavorit. Utmanas främst av tipsettan Notre Dame Boko som visat att hon kan öppna bra. Tror dock man får svårt att ta sig förbi Hagrid.


! Statistikvinnaren

El Emperador.

Vår rankning

5 Notre Dame Boko

4 Global De One

10 Luca di Quattro

8 El Emperador

2 Hagrid

9 Hidden Dragon

3 Even You

11 Dino Moko

1 B.B.Eight

6 Ziroshi

7 J.J.Daenerys

12 Joker d’Inverne


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5


Tipsettan

Eagle Rock är en häst Conrad Lugauer håller väldigt högt och tror på varje gång. Jag förstår det för när han löper upp till sitt kunnande är han riktigt bra speciellt över lång distans. Senast var han storfavorit på Kalmar, men galopperade bort sig och det gav några frågetecken. Han har fått spår två i volten likt senast och frågan är om han kommer sköta sig? Skulle han gå felfritt ska han ses med god chans och han är den givan tipsettan. Han lämnas dock inte ensam på kupongen då jag är lite osäker på formen.


Motbud

Black Mission är en häst jag alltid plockar med nästan och han har fått ta två segrar i enklare sällskap på slutet. Han trivs över distansen och skulle tipsettan göra bort sig tror jag han har bra chans att runda fältet och ta tredje raka segern. Given på kupongen.


Skrällbud

Joker Darling lyfter jag som storskrällen i loppet då jag pratat med Christoffer Eriksson om honom många gånger och han gillar hästen och tror han kommer få en fullträff snart. Jag väljer att inte ta med honom på lappen, men för er som garderar kan han vara rolig.


Spetsstrid

Den av Prosperous S. och Böhmaren som får bäst träff i starten tror jag kör sig till ledningen. Fördel 4.


! Statistikvinnaren

Eagle Rock.

Vår rankning

7 Eagle Rock

10 Black Mission

6 Bold Knick

1 Joker Darling

5 Böhmaren

9 Ninepoints Lasse

8 Head Run

4 Prosperous S.

11 Whothehillareyou

2 Tourzo

3 Enorm Då

V86–6


Tipsettan

Topping Artist blir min roliga spik den här veckan då han kommer från ett stall med fin form och han själv håller bra form. Senast galopperade han när han kom till ledningen och stod för en mycket stark upphämtning. Han är startsnabb och träffar Markus B Svedberg från springspåret tror jag man sitter i ledningen och då är han hästen att slå för övriga. Tar ställning för honom i ett lopp där det ser öppet ut bakom.


Motbud

Madagascar återkommer efter en liten paus, men det är en fin häst som aldrig riktigt kom in i loppet senast på Visby. Han har en bra rygg i volten och skulle Kihlström komma igenom bra är han ett hett motbud.


Skrällbud

Young Danne avslutade bra senast och det är en häst som har kapacitet. Får han hålla sig fräsch kommer han tjäna fina pengar framöver. Kan skrälla?


Spetsstrid

Topping Artist har visat flera gånger att han kan öppna snabbt och från springspår är han spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Topping Artist.

Vår rankning

7 Topping Artist

9 Madagascar

4 Liberty Boko

8 Young Danne

5 Summerrazz

2 The Pirate

6 Castello Byd

1 T.Wall’s Kastor

11 Jonathan Star

10 Extremely Sweet

3 Sun’s Ambitious

12 I Love You Sisu

V86–7


Tipsettan

Houdini Shadow lyckades inte kvala in till Danskt Travderby för tre starter sedan, men gick därför ut och vann Derby Consolation från ledningen på bra sätt. Den här gången hoppar Björn Goop upp i sulkyn vilket är intressant och han har visat att han kan öppna snabbt. Hittar han till ledningen tror jag han kommer bita ifrån sig riktigt bra och han får agera tipsetta.


Motbud

High Five D.K. har gjort samma resa som tipsettan och var bra som tvåa i Derby Consolation efter ett offensivt upplägg och en tuff resa. Innerspår är inget plus då han inte är så pass raskt att han håller upp och då kan det bli trafikproblem. Skulle det lösa sig är han ett het motbud till tipsettan och given på lappen.


Skrällbud

De Gaulle Grif avslutade bra som trea senast bakom två bra hästar efter en dålig start och ett lopp långt bak. Hamnar han vettigt till kan han skrälla?


Spetsstrid

Houdini Shadow är startsnabb och klar spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

High Five D.K..

Vår rankning

2 Houdini Shadow

1 High Five D.K.

6 Hashtag Simoni

7 De Gaulle Grif

8 Nelson Catch Me

12 Greenhill’s Dancer

11 Hipster D.K.

9 San Sebastian

10 Gasparito

4 Explode

3 Princess C.S.

V86–8


Tipsettan

Jade Sisu övertygade stort på Visby senast när hon vann överlägset. Hon skulle ut i kval till derbystoet, men fick strykas. Lite osäker form, men Conrad Lugauer brukar inte ta ut hästarna om dom inte är i ordning och trots spår långt ut ska hon räknas väldigt tidigt.


Motbud

Southwind Boko är en segervan märr som jag stoppat i ”spetsfacket”, men hon visade senast att hon kan vinna bakifrån också. Kombinationen Timo Nurmos och Magnus A Djuse vinner med ”allt” för dagen och hon är ett givet streck på alla seriösa kuponger.


Skrällbud

Ackuratess kommer med två raka segrar och det är en fin häst som trivs i ledningen. Hon är ruskigt startsnabb och kommer sitta i ledningen och jag tror man provar där. Blir det inte för högt tempo kan hon rinna undan till någorlunda låg procent? Given på lappen.


Spetsstrid

Ackuratess kan flytta på sig från start och får ses som den givna spetsfavoriten. Utmanas av 6 och 7.


! Statistikvinnaren

Southwind Boko.

Vår rankning

7 Jade Sisu

11 Southwind Boko

6 Charlotte Gar

3 Ackuratess

5 Global Delight

10 Queen

1 Charlotte Bailey

4 Mercedes Hall

12 J.J.Another Vinn

2 Kate River

9 M.T.Ravishing

8 Swept Wing


Här ryggar ni Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni haka på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln