”Ser löjligt överlägsen ut – vinner och spikas”

Nybrinks V75-krönika • Analys • Tre bästa • V75-systemet • Lördag 21 januari på Östersund

Micke Nybrink spikar Daniel Wäjersten och Chitchat på V75.

Östersund, ingen isbana men garanterad vinter.

Två yngre män får mitt förtroende, framtiden är här.

Oscar Berglund har en klassklättrare.

Daniel Wäjersten landar en halv brigad, tränad för en frostnatt.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]Miljoner på både V86 och V75 på slutet gör att man inte borde. Jag som spelat emot en längre tid. Men jag kan inte göra annat nu, det finns ett par starka storfavoriter. Båda har dessutom imponerat i nya regin, båda är mästarbevis för superproffset från Bergsåker, Daniel Wäjersten.

V75-1: Roligt långlopp med hästar över flera volter där Wäjersten har två hästar och 4 Arras Beluga Wine är snackisen. Han ska gå med rycktussar, satt fast senast och Mats Djuse testar att leda hela vägen.

Jag fastnar mer för chefens val 10 Secret Celebration. Han gick klart bra senast men hamnade i dålig rygg och fick för långt fram. Från ensamt springspår på tillägg kan det bli en smakstart.

Tokskrällen heter 13 Hard Times som mött helt andra hästar, bland andra Very Kronos som han gick i dödens på för tre starter sedan.

Kiropraktor har gjort under

 V75-2: 4 Chitchat och Wäjersten vinner, jag spikar i ett lopp där andra får leta motbud och drag. Hästen ser löjligt överlägsen ut i klassen, har lekt med motståndet i två raka och de andra verkar ha bestämt sig för att mållinjen ligger varvet kvar …

Toktempo gynnar så klart bästa hästen.

V75-3: Oscar Berglund har tålmodigt väntat ut 6 Bourne Dominion och äntligen har hästen hittat stilen via en kiropraktor. Att han kan massor har vi känt till länge men travet har sällan fungerat. Nu har felet hittats och de två senaste insatserna är toppen.

Näst senast kördes han till spets och höll undan för Money Smile (bra häst) och senast fick han en stenhård resa till dödens och var tapper tvåa, även här med Money Smile bakom sig.

Jag har undersökt motståndet och avfärdat dem en efter en – så det får bli spik på alla lappar.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Tar alla 15

V75-4: Stoloppet som det alltid skräller i. Upprepar inte förra veckans hjärnsläpp, att låsa med två betrodda utan tar alla 15. Vill ändå ha sagt att jag tror mest på 8 Just More Fun som var mycket bra senast. Kolla gärna.

V75-5: Ja, 2 Huddlestone har god chans. Han spetsar och sen kan det bli ”inget lopp” och den som spikar blir inte ifrågasatt.

Men – jag kan ju inte hångla upp alla favoriter och motståndet är inte bottenskrap heller.

3 Axel Ruda har varit grym i två starter och även om tränaren säger att formen är sämre nu vet vi inte med säkerhet. 5 Shapes är också given med sin vrålform.

Roligast är ändå 11 Iceland Radio som sprang över (?) sin förmåga senast när hon bombade ner allt i spåren i snöstorm. Var kom den insatsen ifrån? En gång till, tack.

Kan inte låta bli ...

V75-6: Kallblodens uppgörelse är rörig och jag borde inte gå in och pilla. Kan ändå inte låta bli att plocka bort 7 Kavaleren som har fem raka men nu blir det stryk i tuffare gäng, väl?

3 Pave Sokken med Goop, 6 Soldhöjdens Drake och 12 Brenne Banker blir lite spelade. Det är galet.

V75-7: 1 Borups Victory är en bössa som klickade totalt i förra regin, bytte tränare till Wäjersten och var pang bom tillbaka med dumdumkulor.

Förlust är inget jag räknar med, snarare show.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Nybrinks tre hetaste


6 Bourne Dominion (Östersund, V75-3)

Kan massor, hittat stilen på allvar. Krossar allt.


11 Iceland Radio (Östersund, V75-5)

Dunderintryck senast, svepte allt. Värd en varning.


10 Secret Celebration (Östersund, V75-1)

Stark spurt i skymundan senast. Bra läge. Passas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10–4–8–13–11–9 (res 3–5)

V75-2: 4 Chitchat (res 5–10)

V75-3: 6 Bourne Dominion (res 1–3)

V75-4: Alla 15 hästarna (res 8–6)

V75-5: 2–11–5–3 (res 10–9)

V75-6: 10–13–3–5–12 (res 7–8)

V75-7: 1 Borups Victory (res 5–3)

1 800 rader/900 kronor