Thern: Det är bra nu när allt annat är nere

Stjärnmittfältaren om hobbyn – deläger favorit på V86

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Simon Thern.

De allsvenska fotbollsstjärnorna väntar på att säsongen ska dra igång – med eller utan publik.

Hur stjärnmittfältaren Simon Thern, 27, fördriver tiden? Med trav och delägd travhäst som startar som favorit på onsdagens V86.

– Det är bra nu när allt annat är nere, då får man lite tävlingsmoment i vardagen, säger han till nt.se.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Listan på idrottsprofiler som engagerar sig inom travsporten kan göras lång. Mitt under coronapandemin blir deras intresse än större – då övrig sport ligger nere.

I mars berättade NHL-proffset Lucas Wallmark om sin karantän i Florida och hur han använde travet som ett av ”tidsfördriven”.

– Det började med att farfar och farsan var inne i branschen, ägde lite hästar och så. Man hängde med på travet när man var liten och sedan har intresset byggts upp ännu mer genom åren. Det är perfekt när man behöver koppla bort hockeyn. Jag försöker kika så mycket jag bara hinner och kan. Det är klart man försöker följa med nu när man inte har så mycket annat att göra, sa han till Hockeysverige.se.

Simon Thern.
Foto: BILDBYRÅN
Simon Thern.

”Ser hellre att man drar igång”

Nu ställer sig nästa svenska idrottsprofil till skaran – med travet som passion: den allsvenske stjärnmittfältaren Simon Thern, 27.

Tanken är att Allsvenskan ska dra igång den 14 juni – med eller utan publik, ett besked som IFK Norrköpings-mittfältaren välkomnar.

– Jag ser hellre att man drar igång om det skulle gå, även om det blir utan publik till en början. Och att man hittar en ekonomisk lösning för de klubbar som behöver. Någon slags stöttning från staten så att det inte bara är tio lag kvar till slut, säger Simon Thern till nt.se och fortsätter:

– Det är svårt att veta vad man ska hoppas på annars. Vem vet i så fall när det kan komma igång? För samhällets skull, jag tror alla behöver något att följa. Om vi ska vänta till september får man i så fall ändra till höst-vår, det blir svårt att klämma in en hel säsong från september till december.

1 av 3 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Arapaho Ghostdance startar från spår 5 som favorit i V86-7 på onsdag.

”Får lite tävlingsmoment”

Travet är ingenting nytt för Simon och hans pappa, VM-94-hjälten Jonas Thern. Simon har ägt häst i åtta år.

– Det har jag faktiskt hållit på med jäkligt länge. Pappa började med det, har fem–sex till start just nu och jag har varit med och ägt häst sedan 2012, säger Thern till tidningen.

Och när allting annat ligger nere i idrottsväg, så kör travet på – men utan publik och kraftiga restriktioner från förbundet Svensk Travsport. Travet ger Simon Thern en extra kick.

– Det är bra nu när allt annat är nere, då får man lite tävlingsmoment i vardagen.

En av hästarna som står på ägarlistan hos Stall Trotting Herrestad AB i Värnamo är Arapaho Ghostdance. Den sexårige valacken tränas av Adrian Kolgjini.

Hästen startar redan nu på onsdag från spår 5 i V86-7 som delas mellan Åby och Solvalla. Arapaho Ghostdance är i skrivande stund streckfavorit på V86-spelet och kommer köras av Dante Kolgjini.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE