Stjärnans galna helg – körde in fem miljoner

Örjan Kihlströms facit i helgen – 304 441 kronor per start

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Stjärnkusken Örjan Kihlström hade en galen helg på Solvalla.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Stjärnkusken Örjan Kihlström hade en galen helg på Solvalla.

Stjärnkusken Örjan Kihlström, 58, hade en galen helg på Solvalla.

Han vann Elitloppet med Propulsion och körde på två dagar in 5,1 miljoner kronor.

– Det var en helt fantastisk helg, säger han.

Den stora travfesten på Sveriges nationalarena Solvalla är förbi. Under två dagar avverkade topploppen på Solvalla varandra med Sveriges största travlopp Elitloppet som avslutning – ett lopp som direktsändes i TV4.

Den svenske stjärnkusken Örjan Kihström hade en galen helg. Förutom segern i Elitloppet med Daniel Redéns superhäst Propulsion vann Örjan Kihlström ytterligare fem lopp den gångna helgen och på två dagar körde Örjan Kihlström in makalösa 5 175 500 kronor.

”Gjorde fantastiska prestationer”

Örjan Kihlström körde under lördagen och söndagen på Solvalla 17 lopp, det resulterade i sex segrar och 5 175 000 kronor i inkörda prispengar. I snitt körde Kihlström in 304 441 kronor per lopp han körde i helgen.

– Det var en fantastisk helg helt och hållet för mig. Jag fick köra väldigt många fina hästar och alla presterade på topp och det var en fantastisk helg, säger Örjan Kihlström.

Förutom Elitloppssegern med Propulsion vann Örjan Kihlström också Treåringseliten med Stefan Melanders Hell Bent for Am, och sedan fyra V75-segrar med Daniel Redéns trio Golden Tricks, Double Exposure och Don Fanucci Zet, samt med Timo Nurmos Seismic Wave.

– De gjorde fantastiska prestationer allihopa, nästan alla jag vann med i helgen var ju grymt bra. Hell Bent for Am var enastående, Seismic Wabe och Don Fanucci Zet likaså, och alla jag vann med svarade för väldigt bra prestationer.
En normal Elitloppshelg kör kuskarna framför 30 000 galna travfans på läktarna, på grund av rådande Coronapandemi fick den gångna Elitloppshelgen köras inför tomma läkare.

– I själva loppen är man så fokuserad på det man ska och man vet att många följer loppen ändå framför tv-apparaterna, och det är mer före och efter loppen som inramningen blir annorlunda. Elitloppshelgen på Solvalla är ju något man ser fram emot hela året med publiken och det saknade man så klart, även om själva tävlingarna ändå blev fantastiska. Det var fantastisk sport och fin PR för travet även om folk inte kunde vara på plats och det är bara att hoppas att folket vill och kan komma nästa år, säger Örjan Kihlström. 

Publicerad: