Marios Supernytt V75

”Då går ingen säker över upploppet...”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Bergsåker den 29 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: 

Trav365

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Bergsåker den 29 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den avslutande avdelningen hittar vi en häst som jag verkligen gillar, det är Jörgen Westholms fyraåring 1 Strong Heartbeat som jag tror vi kommer se i årgångsloppet i år. Han står bra inne mot dessa motståndare och har högst kapacitet i loppet.

Han gjorde årsdebut senast på Åby och visade klass direkt, kom till ledningen och därifrån hade ingen en chans att slå honom. Han lär vara ännu bättre med loppet i kroppen och innerspåret är bra på Bergsåker. Han har visat att han kan öppna och verkar vara förnuftig för att vara ganska orutinerad. Jag tror han håller upp ledningen och därifrån får de andra vara bra för att slå honom. Han är spelad på 34 procent i skrivande stund vilket är mycket spelvärt då jag värderar vinstchansen mycket högre. Håll igång Jörgen!

Bortglömda hästen

I fjärde avdelningen ser vi ett stolopp som jag tycker håller ganska dålig klass, en liten besvikelse då jag trodde man skulle få ihop ett bättre lopp. Här hittar vi i alla fall mitt drag denna omgång och det kommer också från Jörgen Westholms stall. Det är 4 Infinite Knight som jag varnade för senast. Hon har härdats i tuffare lopp än detta och gick mycket bra senast efter galopp. Westholm låter nöjd med henne och går hon felfritt och får sitt rygglopp, då sitter ingen säker över upploppet.

Superkusken

Valet var enkelt om man kollar mina rubriken denna lördag, det är så klart Jörgen Westholm som utnämns till ”Superkusken” då han kör både mitt singelstreck och mitt drag i omgången. Utöver dessa två har han tre chanser till och jag tror han kan få en riktig trevlig eftermiddag uppe i Sundsvall. Går igenom tre resterande chanser här under.

7 Guli Rubin (V75-2) känns inte som någon het vinstchans för Jörgen. Man ligger lågt från stallet men en bra peng kan han få med sig. Han är snabb ut och skulle Jörgen träffa kan det bära av till ledningen för att sedan släppa till någon bättre, därifrån får han en bra resa och kan vara med där framme.

3 Rajah d’Inverne (V75-5) har visat toppform och det var mycket surr kring honom senast. Han fick gå utvändigt om ledaren då och det är verkligen inte hans likör, han behöver gå i ryggar i det längsta för att sedan avsluta. Jörgen kommer att försöka ge honom bra ryggar och har tempot varit högt kan han bli farlig. Dock tycker jag han har svårt att få till det när han möter tuffare motstånd och denna gång blir nog favoriten svår att plocka ner.

1 Remarkable Feet (V75-6) har visat fin form på slutet och tagit två raka segrar. Innerspåret kan bli bra då han kan öppna och på Bergsåker kanske han kan hålla upp ledningen. Man ska aldrig räkna bort ledaren men han är ny i klassen och det finns några tuffingar som kan massera honom och då blir det inte lätt och hålla hela vägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den hittar vi på 4 Disco Volante (V75-3) som ska utrustas med ett så kallat can’t see back-huvudlag vilket är mycket intressant. Han är mycket startsnabb när han får starta mitt i banan och jag blir inte förvånad om han luggar storfavoriten på ledningen. ”Tarzan” låter mycket nöjd med honom och skulle han få ledningen då blir han mycket intressant till 11 procent kontra favoritens 80.

Förutsättningarna

Det är Bergsåkers tur att vara värd för V75-tävlingarna och jag tycker man fått ihop en rolig och spelintressant omgång. Det ska vara minusgrader och man kan nog räkna med att broddar i skorna blir ett måste vilket kan ställa till det för vissa hästar.

Vi har två klara favoriter som ser ut att ha bra chans på pappret men jag vill inte gå på den största favoriten, han blir väldigt stor favorit och det lockar att försöka fälla. Har i stället hittat en fyraåring som jag verkligen gillar, han är spelvärd också och segermelodin är spets och slut. Stort lycka till med liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Marios Supernytt V75

V75

Trav

Mario Lipovac