Så vann hon tidernas mest osannolika vinst

avTrav365

1 av 2
Personalen hos Ica Nära Bygdeå när vinsten inträffade.

Det är tidernas mest osannolika spelvinst på V75.

Midsommarhelgen 2007 på Kalmartravet vann "Norrlandskvinnan" 45 miljoner kronor.

– Det här var en kund som gick en helt egen väg, säger ATG:s dåvarande pr-chef Hasse Svennehed till Trav365. 


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i andelslaget här [Extern länk]


För nästan exakt 12 år sedan lämnades det in en kupong på Ica Nära Bygdeå - som skulle bli en av de mest omtalade spelvinster som vi någonsin sett.

V75 skulle i vanlig ordning avgöras på Kalmartravet under midsommarhelgen - då vinnaren, som senare blivit kallas"Norrlandskvinnan” i media, lyckades ta hela potten på en fullständigt galen kupong.

– Det var ett helt otroligt spel. Många trodde till en början att det handlade om tur eller att hon skrivit fel, men så var det absolut inte, säger Svennehed och fortsätter:
- Det rör sig om en mycket travintresserad, kunnig person som helt gått sin egen väg. Hon lyssnar inte på andra och chansar en hel del i sina system. Det är en vanlig spelare som just denna dag satsade lite mer än vanligt då hon vunnit tidigare.

V75-omgången på Kalmar började riktigt svårt. I den inledande avdelningen vann 57-oddsaren 1 Real Desire med Johnny Takter och i den andra avdelningen vann 17-oddsaren 15 Brave Sand med Jörgen Sjunnesson i vagnen. "Norrlandskvinnan" spikade båda.

– Ja, det stämmer. Hon hade hittat dessa på något sätt och satt väldigt bra på det efter de två inledande avdelningarna. Visst måste det finnas ett mått av tur med, men den här kvinnan visste vad hon gjorde.

”Minns extra tydligt”

Efteråt fortsatte skrällarna att dugga tätt och efter den sjätte avdelningen var det bara ett system som levde. Miljonvinnaren lyckades överleva även i den sista avdelningen efter att 2 Hurricane Line vunnit. Utdelningen bara på sju rätt: 45 500 000 kronor.

– Familjen kontaktade mig på söndagen och alla var naturligtvis väldigt glada. Jag reagerade omgående på spikarna och än id ag efter alla miljonvnnare, är detta något som jag minns extra tydligt.
– Systemet kostade cirka 700 kronor och vinsten var på den tiden den största någonsin.

”Det är ju helt otroligt”

Hasse Svennehed finns inte längre kvar på ATG - men kommer mycket väl ihåg just den här dagen för 12 år sedan. Han var pr-chef i nio år och pratade med otaliga miljonvinnare. Just den här vinnaren skilde dock ut sig.

– Det är klart att det är speciellt när man gör system på det här viset. Att spika dom här vinnarna är ju helt otroligt. Det skulle visa sig att gå sin helt egna väg skulle bli mycket lönsamt. Vinnaren var mycket insatt och visste hur hästarna presterade på vissa årstider, säger han och tillägger:

– Jag har varit i kontakt med många storspelare som Anders Ström och Anders "Dajmen" Jonasson. Dessa spelare tänker utanför boxen och spelar mot spelarna. Den här vinnaren hade sitt alldeles egna sätt och lyssnade inte på någon. 

Midsommar och V75 på Kalmar är en återkommande tradition och nu på söndag är det alltså återigen dags.

Omgången startar på den vanliga V75-tiden 16:20 och vi får bland annat se Kalmarsundspokalen avgöras i den tredje avdelningen. Loppet går över 1640 meter auto och delar ut 200 000 kronor till vinnaren. 

Andreas Örtengren


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i andelslaget här [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Kalmar