Miljondragen: Jag tror att han löser biffen

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 31 juli på Mantorp • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson bjuder på sina skrälldrag till V86-omgången på Mantorp
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson bjuder på sina skrälldrag till V86-omgången på Mantorp

V86 avgörs under onsdagskvällen på Mantorp med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt speldrag ser ut att bli väldigt underspelad i racet, säger Erik Pettersson.

– Det fyraåriga stoet har visat att hon besitter bra fart och vid minsta klaff är hon klart skrällduglig, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem till V86-omgången. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Under onsdagen är det V86 på Mantorp med spelstopp 19.20.

Så sent som under tisdagens V75-omgång spelade Travklubben.se och Sportbladets experter in över 125 000 kronor, det när vi satte sju rätt på V75.

När V86 arrangerades på Åmål onsdagen den 26 juni prickade Sportbladet-systemet ”Sportbladets Insider” in alla åtta rätt. Totalt spelades det in 2,4 miljoner, vilket var mest i landet. 151 personer fick 16 000 kronor tillbaka per andel.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten uppdateras klockan 13.30, onsdagen den 31 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet till V86-omgången. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

8 Pacific Face (V86-1) står 20 meter ­bättre till än favoriten 9 Explosive Merlot i det här loppet och det kan fälla avgörandet. Lubranos häst ser ut att bli betydligt mindre spelad så jag är fräck och singlar.

Det ser även ut att bli tilltalande procent  på 2 Upset Face (V86-3). Det här är en riktig ”vovve” och när värsta motståndaren, som jag ser det, 1 Guzz Mearas, ser ut att kunna bli fast på innerspår tvekar jag inte.

Miljonrensarna

Lågt spel på 6 Miss Duffy (V86-6) gör att man blir intresserad. Hästen är relativt kvick ut och kommer få en fin resa. Startar från ett fint statistiskt spår i en spårtrappa och gick en respektingivande tid i ledningen senast och fick bara ge sig sista biten. Åtta procent!

I V86-7 ser det ut att bli rusning från start och det är många ston som matchats hårt på sistone. En som kan få loppet, och som är lugnare tagen, är 9 Staro Miami. Ser ut att bli väldigt underspelad i racet. 23 procent!

Tänk på att...

...ledningen är fint att ha på Mantorp där tävlingarna körs. Upploppet är ”bara” 177 meter långt, att jämföra med Solvallas dito på 196 meter.

...Maharajah-dottern 6 Qeen Roc (V86-2) ska testas barfota runt om – intressant! Kan kanske utmana jättefavoriten 4 Zolly?

... 12 Aleppo Pine (V86-7) är inne i en mycket fin period nu och stallet aviserar att testa henne barfota runt om och i en jänkar­vagn. Körs säkert på chans men kan fälla alla om det klaffar. Se upp!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Guzz Mearas (V86-3) är en häst jag gillar skarpt och från perfekt utgångsläge tror jag att Johan Untersteiner löser den här biffen.
1 Global Welcome (V86-8) var riktigt bra senast vid seger i sin comeback och med det loppet i kroppen kommer han inte ­vara sämre till den här starten. Håller ut sina konkurrenter från start och vinner sedan, trots tufft motstånd.

Miljonrensarna

Reijo Liljendahl har bra snurr på stallet för dagen och kan få en ny vinnare nu i form av 1 Ring of Fire (V86-2).15 procent! 4 Viscarda Jet (V86-4) har gjort fyra starter på svensk mark utan att hon har fått vinna. Hon har dock gått bra mest varje gång och det bara måste vara hennes tur när som helst. 19 procent!
6 Miss Dufy (V86-6) är lite upp och ner i sina prestationer. Det fyraåriga stoet har dock emellanåt visat att hon besitter bra fart och vid minsta klaff är hon klart skrällduglig. Åtta procent!

Tänk på att...

... 9 Explosive Merlot (V86-1) trodde jag mycket på som skräll på V75 senast men den gången fick han aldrig chansen. Nu är uppgiften betydligt enklare och jag har svårt att se honom förlora det här loppet.

... 10 Lord Flax (V86-5) möter tuffare motstånd den här gången men herregud så bra han har varit i årets två starter. 

... 11 Hanpypanky Peyton (V86-6) är ­obesegrad efter sex starter och hon har ­imponerat stort. Det är dock andra förutsättningar nu och jag vill gardera henne.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

4 Zolly (V86-2) är en av de bästa ­hästarna i sin kull. Hon har nästan gjort allt rätt ­under karriären och uppgiften denna gång ser passande ut. Hon har varit struken ­efter E3-finalen men inte missat många jobb. Jag tror att Mattias Djuse kommer ­placera ­henne i en bra rygg till en början och när han väl sätter in stöten tror jag ingen i detta gäng kan stå emot henne. Hon blir klar favorit men en sån kan vi ta på V86.

Miljonrensarna

8 Pacific Face (V86-1) var ute på ­Axevalla i ett maratonlopp och blev fyra senast. ­Giuseppe Lubrano körde passivt då och ekipaget flög fram till slut. Hästen ­älskar lång distans och är kusken mer vaksam tror jag han kan knäppa favoriten utan problem. 20 procent!

3 Zeus Bi (V86-5) var ute i Sprinter­mästaren senast och missade finalen då han blev ­fyra. Denna gång har han ett ­bättre läge och ­möter ett passande motstånd. Klaffar det någorlunda har han en vass avslutning. Fem procent!

Tänk på att...

… Mantorp bjuder på riktigt fina tävlingar, det är uttagningar till Breeders Crown där vi får se många av kullens bästa hästar.

2 Upset Face (V86-3) är en kanon som Kolgjini håller mycket högt. Sköter han sig kan det vara spel mot ett mål.

5 Hankypanky Rubyred (V86-7) fick ­göra det tunga jobbet i Sto­championatet ­senast. Sitter det i benen kan det bli en tung kväll för henne.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

4 Zolly (V86-2) är en riktig flygmaskin som kan köras på olika sätt. Hon fick ett toppspår och har visat sig vara bäst i liknande omgivning tidigare. Här har Djuse en fin chans till seger.

Hur bra har inte 10 Lord Flax (V86-5) varit på sistone? De tidiga spelarna verkar ­sakna lopparkiv och har missat de senaste loppen hästen gjort. Här kan Benzon avgöra hur han vill. Han tål att gå tunga vägen ...

Miljonrensarna

Kan vi få en knall redan i V86-1? Räkna med att 1 Ferran Convital står minst 20 meter ”fel” då prispengarna i Holland är betydligt lägre än i Sverige. Addera Björn Goop som extra krydda i sulkyn. Kul speldrag! Sex procent!

Jag vill varna för 7 West Wing i V86-4. ­Lurigt lopp och hästen gick bra i ­Visby ­senast bakom Perfect Spirit och Pastore Bob. Inga såna djur med här och det kan bli en knall. Fyra procent!

Tänk på att...

... Mantorptravet står värd för tävlingarna och det ser ut att kunna bli små mängder regn under dagen för att sedan bli soligt under kvällen. Räkna med jättesnabb bana! Det är ett kort upplopp på Mantorp, endast 177 meter, så spetshästar är att föredra om du letar speldrag.

... 4 Viscarda Jet (V86-4) var mycket bra senast och ska tävla med ett norskt huvudlag nu. Ska köras passivt, men kan fälla många om det löser sig.

... Nurmos/Kontio har ingen bra form.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

9 Explosive Merlot (V86-1) står bra ­inne. Visserligen står Robert Berghs sexåring med 60 meters tillägg, men då det är få hästar på alla volter spelar det inte så stor roll. Det finns gott om tid att fånga in dem där framme över den långa distansen och det ser verkligen upplagt ut för seger. Spik! 

Jag kan även tänka mig spika 1 Mont­dore (V86-4). Hästen var enorm senast och gynnas av strykning.

Miljonrensarna

4 Final Dream (V86-5) har varit ute i ­tuffa sällskap på slutet och går bra för dagen. Hästen är kvick ut och kan få en fin position. Linda Sedström kör i vanlig ordning och jag tycker ekipaget kan vinna loppet. Fem procent!

Söker man en jätteskräll kan man plocka med 12 Exciting Chip (V86-6) som ­svarade för en heroisk prestation senast. ­Efter en tuff inledning i tredjespår plockade hon ner ledaren från dödens och höll fint till tredje­platsen. Tre procent!

Tänk på att...

… Mantorps upplopp är ett av de kortare slagen och mäter endast 177 meter vilket gynnar hästarna i den främre träffen. 

… V86-1 (Ultrastayern) går över den ­något annorlunda distansen 3 640 meter med voltstart. Få hästar på många volter gör att kusarna längst bak får lite lättare att nå ikapp. 

… vi har Breeders Crown-uttagningar på Mantorp och semifinalplatser står på spel. Notera att de sex främsta går vidare i dessa lopp!
Trav365:s liverapporterar från V86 på Mantorp under onsdagskvällen med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer om V86 här:

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN