Stefan Hultmans supersommar

Foto: En överlycklig Stefan Hultman och skötare Malin Wrigmar efter Maharajahs seger i E3-Finalen.
TRAV

Stefan Hultman har tre sanslösa månader bakom sig.

Storloppssegrarna har avlöst varandra och Hultman visar stora känslor – som vanligt.

– Folk skrattar åt mig och tycker att jag är tokig. Men jag anser att mina kollegor borde bjuda mer på sig själva i stället. En del av dem ska spela så jäkla macho, säger han.

Solvallatränaren är inne i en makalös period just nu. Segrarna i större lopp har avlöst varandra på löpande band.

– Det är helt fantastiskt. Jag är glad och tacksam över att få jobba med så fina hästar. Jag har aldrig någonsin haft ett sådant här material att jobba med, säger Stefan Hultman.

Nära till tårarna

Efter alla framgångar är travpubliken vana att se Hultman gråta en skvätt. Glädjetårarna har varit många den här galna sommaren. Han är känd som en känslomänniska som bjuder på sig själv. Något han tycker att flera av sina kollegor borde göra.

– Jag håller med Lutfi Kolgjini som tycker att flera borde visa sin personlighet lite mer. Jag tror säkert att många av mina kollegor är lika glada som jag när de har vunnit ett stort lopp. Det är bara synd att de inte vågar visa det. En del av dem ska spela så jäkla macho, menar han.

– Många förstår inte hur mycket arbete och planering det ligger bakom en framgång. Eller att ha en häst till start i ett storlopp.

Hultmans stall har redan passerat sju miljoner kronor i inkörda pengar. Siffrorna från hela fjolåret är redan passerade och mer lär det bli.

– Vi har några spännande månader framför oss också. Triton Sund är klar för guldfinalen och startar i Jubileumspokalen nästa lördag.

Lie Detector i Derbyt?

– Jaded ska ut i Sundsvall Open Trot i slutet av augusti. Lie Detector har jag inte bestämt ännu om det blir Stoderbyt eller det riktiga Derbyt. Maharajah matchas helt mot Kriteriet.

Men förutom de redan nämnda topphästarna finns ytterligare en stjärna. Det är Jocose som startar i guld­divisionen på Solänget i morgon.

Jocose ännu inte 100

– Jocose hade ett halsvirus när han var med i elitloppsförsöket. Nu känns hästen jäkligt fin även om han såklart inte är i 100-procentig toppform.

– Jocose är snabb ut och jag är inte främmande för att han tar ledningen. Men taktiken får Örjan Kihlström bestämma. Klaffar det under vägen så segerstrider han, säger Stefan Hultman.

Michael Carlsson