Westholms drömhäst favorit till 700 000 kr

Av: Patrik Fernlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Jörgen Westholm har alltid drömt om att vinna stora unghästlopp.

Nu har drömmen gått i uppfyllelse med hästen Annicka – och på lördag kan det bli en ny storvinst.

– Det är en fantastisk individ, säger Jörgen.

Rommetränaren Jörgen Westholm satsar mycket på unghästar och nu börjar satsandet löna sig.

Annicka, 3 år, är ett superlöfte som Jörgen Westholm valde ut på Kriterieauktionen för två år sedan.

– Jag köpte henne för 100 000 kronor. Jag gillar henne väldigt mycket på grund av exteriören. Sedan så har ett bra hjärta, bra lungor och en mycket bra inställning. Det är en fantastisk individ och jag börjar bli på det klara hur jag vill ha hästarna när jag köper dem på auktioner.

Vann Oaks

Annicka inledde karriären lovande men det är under de sista månaderna hon tagit steget upp till den riktiga eliten.

Jörgen Westholms häst imponerade stort då hon vann uttagningen till Svenskt Trav-Oaks för treåriga ston. Hon satt då en bit bak i kön och när Jörgen Westholm styrde på exploderade hon förbi sina motståndare och segern blev helt överlägsen. I finalen fick hon ett jobbigt lopp men Annicka visade härlig inställning och vann rätt så enkelt till Westholms stora lycka.

– Det är en ruskig känsla, det är det här man jobbar för. Det första varvet blev lite häftigt men det gick ju bra ändå. Känslan när mållinjen passeras är helt obeskrivlig, sa Jörgen Westholm efter segern.

Favorit i Breeders' Crown

Jörgen Westholm har flera gånger sagt att Annicka är hans drömhäst – och på lördag kan hon ta en ny storseger då hon startar som storfavorit i Breeders' Crown-finalen för treåriga ston med 700 000 kronor i förstapris.

– Allt är bra med Annicka och hon mår jättebra. Det blir ett spännande lopp på lördag och jag har en bra häst och vi fick ett bra spår, så det är klart det ser bra ut. Jag tycker hon ska streckas på V75, säger Jörgen Westholm till Trav365.

Publicerad: