Kent, 67, har vunnit över 40 miljoner kr

TRAV

Tipparen drog in 3,3 miljoner på långfredagen i fjol Bästa V75-tipsen

Kent Zetterberg, 67, spelade in 3,3 miljoner kronor på V75 under långfredagen I fjol.

Sedan han började med andelsspel 1997 har han vunnit över 40 miljoner kronor.

Nu bjuder han på sina bästa tips till V75 på Färjestad.

– Jag har tre bra spikar, säger han till Trav365.

Foto: Kent Zetterberg.

När V75-tävlingarna var avgjorda på Färjestad under långfredagen i fjol jublades det friskt i Eskilstuna.

Anledningen: Kent Zetterberg spelade in 3,3 miljoner kronor till kunderna hos Ica Maxi Eskilstuna – överlägset mest i Sverige.

Det var inte första gången som Zetterberg vann stort på V75, för ett par år sedan spelade han in ytterligare 6,7 miljoner kronor till Ica-kunder och sedan han började med andelsspel 1997 har han vunnit över 40 miljoner kronor.

– Jag är ingen världsstjärna, men jag tycker att jag är rätt hygglig, säger Kent Zetterberg till Trav365.

Nu bjuder han på sina bästa tips till fredagens Extra V75 i Karlstad – på dagen ett år sedan storvinsten till ICA-kunderna.

”Kan inte se den förlora”

– Jag minns fjolåret väl, jag tittade inte på de avslutande V75-loppen den gången och sedan började det helt plötsligt bara ringa i telefonen. Jag tycker det är jävligt kul när småspelare kan vara med och vinna pengar på V75, det är det som är tjusningen. Det är många som blir glada och det är ju det som är tanken med det här, att fler ska vinna, säger Kent Zetterberg.

Han tycker sig ha tre bra spikar till fredagens V75-omgång på Färjestad.

– 1 Pasithea Face (V75-1), 9 Magic Happens (V75-4) och 9 Djali Boko (V75-6) tycker jag är bra spikar. Om vi börjar med Djali Boko så har jag feeling för att det kan bli en av Sveriges bästa hästar, bara han lugnar ner sig lite. Magic Happens är en av mina favorithästar och där är det bara felfri avgång som gäller, och Pasithea Face kan jag inte se förlora nu när det blivit massa strykningar. Det är skitsamma om Pasithea Face håller ledningen eller inte, det är så lite hästar med i loppet så Adrian drar väl bara i högertömmen.

Har du några skrällar att bjuda på?

– I V75-5 tycker jag att både 10 Julia Pellini och 12 Tour Knight är tidiga, framför allt Julia Pellini. I V75-2 måste man ha med 5 Obelix Skift alla dagar i veckan, säger Kent Zetterberg.