Wangle: ”Hon satte tvivlarna på plats...”

Favoriterna höll och utdelningen blev låg.

Men det var en rejäl fartfest från V75-1.

Mest värmde Your Highness seger – som satte alla tvivlare på plats.

Jag var inte ens orolig och räknade kallt med att Björn Goop hade ställt i ordning världshästen Your Highness.

Än mer säker blev jag när stjärnkusken lämnade klart i det populära programmet "Björnkollen".

Men det var ändå ruskigt skönt att få se Your Highness i det skicket igen.

Hon såg minst sagt löpglad ut och var totalt överlägsen i gulddivisionen.

Nu blir hon favorit i Sto-SM om ett par veckor.

I övrigt:
Det var en hypersnabb bana på Färjestad och många hästar slog sina tidigare rekord med råge.

Sverige vann äntligen Unionskampen. Tack, Odin Tabac.

Örjan Kihlström spräckte sitt usla facit på V75 och vann med Aisha Simoni.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 Färjestad

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Your Highness: Äntligen tillbaka i samma gott slag som den här hästen ska vara i. Experterna dömde ut henne, men Björn Goop var säker på sin sak. Och som hästen såg ut under hela dagen, drottningen vann enkelt och jag njöt hela loppet när hon sprintade undan i överlägsen stil. Your Highness har minst sagt haft ett stökigt år, med dopingskandalen hos Fabrice Soulay. Nu verkar det som att vändningen kom och jag längtar till Sto-SM om ett par veckor. Där kommer hon vara favorit!

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Wellino Avenue: Var chanslös på att hålla upp ledningen, och travade inte klockrent någon gång under loppet. Såg även slagen ut med 600 meter kvar till mål, men vad hände sen? Hästen krigade nått enormt och fick upp farten rejält trots det hårda tempot. Magnus Jakobsson kunde hämta in meter på meter och det blev en rafflande duell mot Flashing Boko. Hästen vann på 1.10,8, en mycket respektingivande segertid, även om banan på Färjestad var hypersnabb. Men det här är en häst för större lopp, helt klart, bara han får vara skadefri.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Global Republic: Snacka om norsk segershow – direkt. Vilken insats. Fick öppna rejält första 500, och även lägga en enorm speed mitt i loppet när Super Nice avancerade fram utvändigt om ledaren. Trots det lyckades kusken svara ut värste motståndaren och sedan var det en show in på upploppet trots det hårda tempot. Hästen vann alltså på 1.11,3 över 2140 meter auto. Det var grymt!

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Odin Tabac: Vilken jäkla hjälte. 14 år gammal och sätter eliten på plats i Unionskampen. Och han gjorde det som den första svenske segraren i prestigeloppet på hela sju år. De här är en travare utöver det vanliga och en häst som aldrig slutar att imponera. Kul för Oskar J Andersson att få vinna loppet med hästen, det var riktigt snyggt.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Obi Degato: Krossade konkurrenterna från dödens och var riktigt bra. Jag ska motvilligt erkänna att jag inte trodde ett dugg på hästen, men Obi Degato svarade för en kanoninsats och det är bara lyfta på hatten. Barfota runt om gav en grym effekt.

Lome Brage: Nej, nej, nej! Var stora snackisen i dag och skulle bara vinna från ledningen. Värmde hur bra som helst och det lät från alla håll och kanter att hästen inte kunde förlora. Men när Öystein Tjomsland släppte ledningen förstod man att det inte var så påställt som alla trodde... Hästen levde inte alls upp till förväntningarna. Tråkigt!

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!