”Man lyssnar inte på kroppens signaler...”

TRAV

Topptränaren föll ihop i sitt hem – har välladdad när V75 gästar hemlandet på lördag

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Norske topptränaren Frode Hamre har tio hästar till start på V75 från Norge och Momarken på lördag

Norske topptränaren Frode Hamre föll ihop i sitt hem och fick föras till sjukhus.

Anledningen: kroppen sa ifrån efter mycket- och hårt arbete.

På lördag gästar travets elitserie V75 Norge – då har Frode Hamre tio hästar till start.

– Jag var helt enkelt sliten, och det gjorde att jag fick en liten smäll, berättar Frode Hamre för Trav365.

Det var i slutet på januari som den norske topptränaren Frode Hamre fick föras till sjukhus.

51-åringen började må dåligt och föll ihop i sitt hem.

– Det var väldigt dramatiskt och jag blev rädd, berättade Frode Hamre efter det inträffade.

Nu, sex veckor senare, känner sig Frode Hamre pigg igen.

– Jag är i bra form, jag har varit tillbaka till sjukhuset och tagit prover men utan att de har hittat något speciellt. Ibland så kör man bara på utan att lyssna på kroppens signaler och jag var helt enkelt sliten, och det gjorde att jag fick en liten smäll, berättar Frode Hamre för Trav365 och fortsätter:

– Jag är ju heller ingen ungdom längre. Men, jag känner mig bra nu och jag jobbar på, även om jag jobbar lite mindre än vanligt. Jag ska ta det lite lugnare här under en period.

I helgen lär det dock inte bli någon vila för Frode Hamre, travets Elitserie V75 gästar Norge och Momarken och inom V75-spelet har Frode Hamre tio hästar till start.

”Det är min bästa chans”

Av de tio hästarna som topptränaren har inom V75-spelet lyfter han fram 12 Gematria (V75-2) som sin bästa vinstchans i omgången, ett femårigt sto som kommer till start med två raka segrar.

– Hon gör aldrig ett dåligt lopp, hon är också den typ av häst som går på alla underlag, över alla distanser, och hon är väldigt travsäker och stabil. Hon är min klart bästa vinstchans på lördag.

I den avslutande V75-avdelningen har Frode Hamre 1 Frascati B.R. (V75-7) till start, den fyraårige hingsten fem senaste resultat är 2-2-3-2-2, på lördag tror dock Hamre att det kan vara dags för seger.

– Det är min näst bästa vinstchans i omgången, efter Gematria. Det handlar om en fin fyraåring som inte gjort ett dåligt lopp sedan han kom till mig och senast gick han i mål med massor av krafter sparade. Han är snabb från start, travsäker, håller toppform, och jag tycker det ser bra ut, säger Frode Hamre.

Se nedan för Frode Hamres kommentar om de övriga åtta V75-hästarna