”Hoppas vi kan ta revansch...”

TRAV

Halmstad-tränaren tar resan till Småland med två V86-hästar

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75
Carl-Otto Göransson.

Sommartrav i busken.

Då vill Carl-Otto Göransson vara med.

– Vaggeryd är en härlig sommarbana och är värd en hel V86-omgång, säger Halmstadtränaren som har en fin chans på onsdagen med fyraåriga stoet Rani Face.

Travet tar sitt vanliga uppehåll med Onsdag Xpress och från och med onsdagen avgörs spelformen på en bana varje onsdag med första start 19.20.

Småländska Vaggeryd är först ut av banorna utanför Stockholm att stå som arrangörer och det lilla travsällskapet välkomnar i annonserna publiken till årets travhändelse på banan.

Carl-Otto Göransson åker från Halmstad med två hästar.

– Det är alltid mycket folk i Vaggeryd och trevlig uppslutning såna här dagar. Sommartid ser jag annars mest fram emot storloppen på hemmabanan med Sprintermästaren. En personlig favorit är Hugo Åbergs-kvällen. En fantastisk tävlingsdag, säger han.

SMHI spår vackert väder med omkring 20 grader till onsdagskvällen.

Carl-Otto Göransson har två hästar till start och inleder med nyförvärvet Scacco Matto i V64-4. Hästen startade karriären hos Robert Bergh med hockeytvillingarna Sedin som ägare.

”Svårt med bakspår”

Efter en kortare sejour hos Atle Hamre i Norge tog Carl-Otto Göransson över hästen i våras.

– Scacco Matto känns helt klart som en häst lite över det normala. På grund av olika omständigheter har han dock haft svårt att få utdelning på sin kapacitet. I första starten för mig mötte han inget hårdare gäng men avgjorde på ett snabbt och fint sätt till slut och visade fart och vilja. I andra handlade det om ett tufft V75-lopp där han var ursäktad på grund av en halsinfektion. Senast satt han fast med rubbet kvar.

Scacco Matto möter ett koppel riktigt dugliga hästar med framspår. Sexåringen dras med ett spår elva bakom bilen.

– Det är alltid svårt med bakspår på Vaggeryd och det behövs ordentlig överpace för han ska komma in i matchen. Men plockar man med en fyra-fem hästar ska han nog med som en trevlig outsider, säger Göransson.

Nästan tre raka

Rani Face inledde året med två raka segrar. Enligt tränaren var det segern som rök på en upploppsgalopp i den senaste starten.

– Hon har gjort tre bra lopp i rad men tog ett snedsteg och blev upphunnen på Solvalla. Jag hoppas att vi ska kunna ta revansch denna gång. Hon möter dock rätt tuffa hästar och man blir alltid lite bakrädd ju närmare start man kommer.

Carl-Otto Göransson menar att han kände sig ganska självsäker och nöjd första gången han såg loppet på sin dator, ett försök till Diamantstoet (V86-6). Dan före dan är han inte lika klar över vad han ska tro.

– Ju närmare starten kommer desto mer börjar man backa – så är det alltid. Men det hon har visat i tre starter gör att jag måste tro fortsatt på henne. Det blir tuffare och tuffare för varje gång men det är en stark och rejäl märr, säger han.

V86 på Sommarturné fortsätter nästa onsdag i Eskilstuna. Därefter travas det på Åmål (28 juni), Lindesberg (5 juli), Visby (12 juli), Eskilstuna (19 juli), Östersund (26 juli) samt Solvalla (2 och 9 augusti).

Mikael Wikner/Kanal75