Inför omregleringen – förbundet tillsätter vd

Foto: TR Media
Ulf Hörnberg blir tillförordnad vd/koncernchef för Svensk Travsport.

avErik Pettersson

TRAV

I och med den omreglerade spelmarknaden i Sverige kommer förbundet Svensk Travsport ställas inför hårda prövningar.

Därmed agerar de och ska tillsätta en vd.

Den processen inleds omgående. 

Under tiden till dess att Svensk Travsport rekryterat en vd/koncernchef stärker Svensk Travsport sin organisation med att utse Ulf Hörnberg som tillförordnad vd/koncernchef för Svensk Travsport. Under de månader som kvarstår till dess att spelmarknaden förväntas omregleras måste Svensk Travsport arbeta effektivt och målmedvetet kring de frågor som berör Svensk Travsport nya relation till ATG. Det gäller inte minst arbetet med att bygga upp och utveckla Troperty AB – det bolag som planeras vara navet för kommersialisering av travets ljud- och bildrättigheter samt sportdatabas. 

– Ulf Hörnberg är ett välkänt namn i travsverige och vi är övertygade om att han är rätt person att kortsiktigt ansvara för verksamheten intill den kommande vd/koncernchefen är tillsatt, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola i ett pressmeddelande.

”Får en mer utåtriktad roll”

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg blir fortsatt en mycket viktig del av Svensk Travsports organisation. 

– Johan får en mer utåtriktad roll med ansvar för, och utveckling av, hela travsporten för att uppnå målen uppsatta i Pegasus 2020. Detta arbete ska ske i nära samarbete med banor, aktiva och basorganisationer med huvudsaklig målsättning att öka publik, hästägare och antalet hästar, säger Marjaana Alaviuhkola.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav