Spikade jätteskrällen – tog hem hela potten

TRAV

Robin, 71, om hur han vann storvinsten – ger dig sitt system till jackpott-omgången

1 av 2 | Foto: Robin Axelsson tillsammans med sin häst Greenhill’s Lucky som var tvåa på V75 i sommar.

71-årige Robin Axelsson spikade 100-oddsaren Naxos efter att ha sett hästen i ett provlopp.

Hans genidrag gjorde att han tog hela V5-potten, på 231 781 kronor, på Årjäng.

– Jag hade varit på sjukhuset och skulle egentligen spela V4, men jag hann inte. Så det fick bli V5 i stället, berättar han för Trav365.

Pensionären och amatörtränaren Robin Axelsson från Skara hade verkligen marginalerna på sin sida i tisdags då han lyckades med det många spelare drömmer om. Att bli ensam vinnare på en spelform och vinna storvinsten.

Robin hade gjort ett system till V5-tävlingarna på Årjäng för 48 kronor som prickade in alla rätt, vilket gav 231 781 kronor.

– Jag hade varit på sjukhuset och skulle egentligen spela V4, men jag hann inte. Så det fick bli V5 i stället. Men jag är ingen storspelare, jag spelar för ett par hundra på lördagar. Jag har haft lite framgångar på spelet tidigare, men det här var den största vinsten.

Såg hästen i sommar

Hans stora drag var jätteskrällen Naxos som gjorde årsdebut på banan. Och Robin valde att spika 100-oddsaren eftersom han sett den i ett provlopp tidigare i sommar.

– Men hade jag inte tittat på Naxos i provloppet så hade jag aldrig spikat den, det bestämde jag mig för när jag såg loppet. Det var skoj, säger han.

”Helt otroligt”

Nu några dagar efter vinsten har Robin fortfarande svårt att förstå hur allt bara stämde.

– Det var helt ofattbart. I andra loppet hade jag hästen som ledde hela vägen, men den blev avslagen och var tvåa i mål. Men då diskade de hästen som var först i mål så då var jag med i matchen igen. Sedan hade jag 11-oddsaren  Finja H. och så 100-oddsaren Naxos som spik. Det är helt otroligt.

Får du många reaktioner efter vinsten?

– Det är många som hör av sig. Det är från alla håll och kanter. Men det är bara roligt.

På lördag spelar Robin V75 då det är jackpott på Rommetravet och 43 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare med alla rätt.

– Al Dente, i V75-6, kan inte förlora och Big Sky Hurricane, i V75-1, tror jag mycket på. De spikar jag på mitt system, hälsar han.

■ ■ ■ Här under hittar du Robins V75-system till Romme.