Smygtitta här – så blir ATG:s nya sajt

1 av 3
TRAV

Här är den – nästa atg.se.

Just nu pågår en testperiod och senare under året släpps nya sajten för alla.

– Någon gång under 2015 kommer vi att släppa den, säger Peter Ågren, ansvarig för E-kanaler på ATG.

Under året kommer spelbolaget ATG att släppa sin nya sajt, nästa atg.se. Då kommer ATG ”Classic” och apparna för iPhone och Android att försvinna.

Det betyder att nästa atg.se blir en sajt som kommer att fungera via nätet, iPad och telefonen.

– Det blir en sajt för alla devices, det är en så kallad följsam design, säger Peter Ågren på ATG.

”Jobbat mycket med prestandan”

Just nu pågår en testperiod av den nya sajten för att spelbolaget ska få in feedback från kunderna, för att kunna göra justeringar, och en så bra sajt som möjligt innan den släpps.

– Vi har testat sajten internt i några månader och under måndagen var det första gången vi släppte ut den bland kunder. Det är ungefär 200 personer med och testar just nu, men vi kommer fylla på med kunder successivt och om allt går bra så har vi ett tak på runt 3 000 kunder som kan testa sajten.

Hur ”klar” är sajten i det här skedet?

– Grunden är satt, men det kommer att bli justeringar, så klart. Det är därför vi gör en beta-version, så vi får önskemål och tankar från våra kunder.

Vad blir nytt?

– Vi har jobbat mycket med prestandan då vi har fått en den klagomål att vår nuvarande sajt varit seg. Så vi har som sagt lagt mycket jobb på att kunderna ska få en bra och snabb upplevelse på nya sajten.

– Vi ska försöka attrahera flera till sajten och därför kommer vi att införa en enkel och bra rättningsfunktion. Man ska enkelt se hur mycket man vunnit på sin kupong.

– En annan grej som vi jobbat med är att man ska kunna spara sin V75-kupong. Då kan man göra ett V75-system på datorn, spara och sedan fortsätta jobba med systemet i mobilen på tåget, till exempel.

”Blir aldrig färdig...”

Kommer spel på virtuella hästar att ligga med på den här sajten?

– Det är tanken.

Lanseras det i samband med att sajten släpps?

– Det är lite för tidigt att säga, men det ska ligga på samma sajt.

När släpper ni nästa atg.se, finns det något datum?

– Det finns inget datum. Nu kör vi den här beta-versionen först. En sajt blir aldrig färdig, men den ska vara tillräckligt bra för att vi ska kunna ta bort de andra sajterna och apparna när vi släpper den. Men någon gång under 2015 kommer den att komma.

Hur länge har ni jobbat med den här sajten?

– Vi har varit igång i 1,5 år. Vi är både en bank och mycket en mediasajt, så det är mycket, mycket information som ska in.

ATG söker flera kunder som vill testa nästa atg.se – är du intresserad av det? Klicka här [OBS: extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

ATG