Trav

”En stark favorit”

Av: 

Michael Carlsson

TRAV

… och massvis av härliga fynd i strecklistan

Foto: Kanal75

Det är återigen jackpott på V75 som lockar med 48 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Och det luktar onekligen stora pengar lång väg i den här öppna omgången på Kalmartravet.

Det finns bräckliga favoriter i flera avdelningar och samtidigt flera härliga fynd i strecklistan.

V75-1:

 Vi öppnar jackpott-omgången med ett kanondrag direkt. ”Naglo’ del Nord känns bättre än någonsin i träningen”, sa Veijo Heiskanen när jag tog ett snack med honom i gårkväll. Det blir barfota runt om, vilket är ett kraftigt plus, och just nu spelad till 14 procent är mumma. Naglo’ del Nord har tidigare vunnit V75 med galopp så han kan definitivt göra det igen.

V75-2:

Favoriten Flex Lane har övertygat stort i två raka segrar och senast vann han i utklassningsstil. Det såg ut som att hästen hade kunnat springa en bra bit till i samma tempo. Startsnabb, perfekt läge och en vass kusk i vagnen gör honom till en stark favorit. Främste utmanare är Darius Boko som har stora fart­resurser i sin kropp men som fortfarande är valpig och ­orutinerad.

V75-3:

Dreams Take Time är en berättigad favorit och känns som en bra spik. Speciellt eftersom värsta hotet Riff Kronos har bakspår och inte har startat på ett par månader. Dreams Take Time fullföljde klart godkänt senast i guldfinalen efter att ha gjort jobbet i tredjespår sista 700 meterna. Mycket talar för att han får ta över ledningen. Då är det nog slut. Rysare är Obi Wan som nu ska tävla barfota runt om.

V75-4:

Folli gjorde en mycket stark comeback där han travade utvändigt om ledaren hela vägen och föll med flaggan i topp. Det här är en kapabel men skadedrabbad häst som har vunnit i fem av tio starter. Kan öppna snabbare än folk tror och blir inte lätt att tas med bara han inte blir fast från innerspåret.

V75-5

Det Är K.H.K. Boko var lite blek om nosen senast, även om hon ändå blev trea i V75, men det kan ha berott på den hårda banan, enligt tränaren Fredrik Persson. Hon trivs ypperligt hemma i Kalmar och det är stark spurtare som visat fin form en längre tid. I ett öppet stolopp tror jag att hon lägger de andra tjejerna på rygg om hon ­löper upp till sitt bästa. Vid­öppet bakom henne.

V75-6

Favoriten Geisha Sund har knallform och känns bättre än någonsin, sa Robert Bergh inför senaste starten. Då satt hon invändigt i ett lärlingslopp och var utan chans att nå fram när luckan kom in på upploppet. Det är stor skillnad på strecken mot Roxy Hill som man måste varna för, speciellt när Flemming Jensen nu ska köra henne barfota runt om igen. Hästen har gått med skor i tre starter och det lär bli ett lyft för den här tuffa damen.

V75-7

Sparar den ­bästa smällkaramellen till sist. Send in the Clowns ser ruskigt fin ut för dagen och har ett perfekt läge. Läste någon­stans att hästen inte är bra över lång distans, men kan då upplysa om att han har vunnit V75 tidigare över 2 640 meter, överlägset dessutom. Han kändes jättefin senast enligt Torbjörn Jansson och får han spara speeden i det längsta kan han fälla alla till slut. Endast spelad till fem procent just nu smakar fågel.

Mickes V75-system

V75-1: 8–7–3–5 (10–2)

V75-2: 2–3–11 (1–9)

V75-3: 5 Dreams Take Time (10–1)

V75-4: 1–10 (5–2)

V75-5: 14–13–3–11–12–5–6–9–8 (10–7)

V75-6: 9–5 (4–6)

V75-7: 2–5–11–1–9 (7–6)

2 160 rader/1 080 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!