Lass Drop jagar halv miljon i Paris

TRAV

Lass Drop är tillbaka i Frankrike och på torsdagen jagar han 470 000 kronor i montéloppet Prix Auguste Francois på huvudstadsbanan Vincennes.

– Jag kan inte riktigt bedöma hans färdigheter som montéhäst. Men han är kraftig och stark, vilket borde passa bra i den typen av lopp, säger tränaren Stig H Johansson på sin hemsida.

Lass Drop trivs alldeles utmärkt i Frankrike där han nu är för tredje vintern i följd. I fjol sprang han in närmare en kvarts miljon kronor på tolv starter i grodätarlandet under vinterhalvåret och hans hittills störst framgång, i pengar räknat (826 131 kronor), kom genom andraplatsen i Prix de Paris på Vincennes 2006. I monté har han bara startat en gång tidigare men på torsdag är det alltså dags igen när Maxime Bezier rider honom i Prix Auguste Francois över 2 175 meter.

– Det blir spännande att se vad han kan uträtta där. Även om Lass Drop kom till korta i sina förra start på Vincennes bedömer jag hans form som god. Han gjorde det bra här hemma i flera lopp innan han gick ned till Frankrike, säger Stig H till hemsidan.