Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 5–4–8–6–2–9–7–3–10–1.

Kommentar: Braås Palema har sett smällfin ut hela året och imponerat stort. Åke Svanstedt sa för några starter sedan att ”hon är nästan i samma klass som Merger Blue Chip”. Efter segern senast, där hon även visade startsnabbhet, sa Åke: ”Nu är hon lika bra som Merger Blue Chip”. Då finns det inget mer att tillägga. Svanstedt lär köra offensivt här och det är troligt att han får överta ledningen efter en bit. I så fall är Braås Palema stenklar igen. Hon slog väldigt bra hästar senast och såg lysande ut när hon sprang med svansen rakt ut hela vägen. Toppchans oavsett position. True Advantage har utvecklats mycket i år och varit kanonfin. Senast var hon dock inte riktigt lika vass och frågan är om det är formtapp på gång efter flera stenhårda lopp.

Olivia Lavec försökte utmana Merger Blue Chip senast och fullföljde starkt som tvåa. Har ett besvärligt läge här, men räknas mycket tidigt om hon kommer till. En riktigt bra häst.

DD-2

Rankning: 5–11–3–8–1–7–4–6–9–10–2.

Kommentar: Going for Gold Zaz är ett av Timo Nurmos stora derbyhopp i år. Efter några krånglande lopp vann han senast på Axevalla med gott om krafter kvar. Han blev visserligen lite rullig i aktionen till slut, men det fixar man till med en balansjustering nu. Hästen visade senast att han kan öppna riktigt vasst från start då han flög till ledningen.­ Får han återigen täten här blir han svårslagen, men han kan även vinna ifrån andra positioner. Quick Razz har gått bra varje gång i tuffa gäng varje gång och spurtat vasst. Var inte långt ifrån seger senast och har han bara lite flyt från det här läget kan det mycket väl gå vägen. PureVacation var ytterst nära att vinna i V75 senast (samma lopp som Quick Razz), men fick ge sig med någon ynka centimeter. Har hittat en extra växel barfota runt om i de två senaste starterna. Betydligt bättre spår den här gången och ska räknas tidigt.