Nytt rekordår för ATG: ”Både glad och stolt”

Foto: ATG
Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef ATG.
TRAV

2017 blev ett nytt rekordår för spelbolaget ATG.

Totalomsättningen gick upp med två procent och vinsten blev 99 miljoner kronor.

– Jag är både glad och stolt över att vi för andra året visar rekordsiffror, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG i ett pressmeddelande.

Under torsdagsmorgonen skickade spelbolaget ut sin bokslutskommuniké för 2107.

Den visar att intresset för spel på hästar i Sverige är högre än någonsin, sett till omsättningen.

Svenska omsättningen gick upp med 2,8 procent och den totala omsättningen med två procent.

Nettoomsättningen landade på en ökning med tre procent, noteringar som samtliga är de högsta i spelbolagets historia.

- Jag är både glad och stolt över att vi för andra året i rad visar rekordsiffror. Ett stort tack till alla kunder, medarbetare och aktiva inom trav- och galoppsporten som har möjliggjort ännu ett rekordår för ATG, säger Lotta Nilsson Viitala.

Ökat intresse för V86, Grand Slam och Top 7

Årsvinsten landade på 99 miljoner kronor.

De positiva siffrorna beror enligt ATG på ökat intresse för spelet V86 på onsdagarrna, söndagsspelet Grand Slam 75 samt Top 7.

– Vi har de senaste åren investerat i att skapa den mest engagerande spelupplevelsen och de bästa mötesplatserna för spel. Ett resultat av detta arbete såg vi ifjol med bland annat ett rekordstort antal medlemmar (500 000 stycken, +5,0 procent) och en ny bästa notering vad det gäller vinstutbetalning till våra kunder (9 494 MSEK, +3,0 procent), säger ekonomichefen.

- Tillväxt, lägre kostnaderna och förbättrat resultat. Tillsammans möjliggör det för oss att under 2018 öka medel till våra ägare med 300 MSEK till cirka 2 000 MSEK, säger Lotta Nilsson Viitala.

”Fullt fokus på två saker...”

Under våren 2018 förväntas riksdagen fatta beslut gällande en ny licensmarknad för spel. Den nya lagen ska börja gälla 1 januari 2019, och öppnar upp möjlighet för ATG att lansera nya produkter och expandera internationellt.

- Det kommande året har vi nu fullt fokus på två saker – att varje dag arbeta med att leva upp till vårt kundlöfte, och att förberedda oss inför den nya licensmarknaden som väntar efter nyåret, säger Lotta Nilsson Viitala.

Skarplöth: ”Negativ trend”

Bara positiva tongångar? Inte bara, enligt ATG:s vd Hasse Skarplöth som skriver så här i konnuikén:

– Mörka moln? Jo, de finns. Även om vi visar positiva tillväxtsiffror så visar svenska folkets attityd till spelbranschen en negativ trend. Min tro är att ett hållbart spelande är grunden för en hållbar a är. Om kunderna mår bra i sitt spelande hos ATG kommer de troligen fortsätta att spela hos oss. Spelansvaret är därför vår viktigaste hållbarhetsfråga, menar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG

Trav