Tränaren flyttar till Lutfi Kolgjini

TRAV

Lars I Nilsson har sedan comebacken som egen tränare huserat på Lottentorps Gård i Skåne men efter att hyreskontraktet blivit uppsagt flyttar han nu vidare till Lutfi Kolgjinis anläggning i Vomb.

– Jag vill vara noga med att det inte finns någon schism bakom flytten utan det är en sak som hängt i luften ett tag, säger Lars I Nilsson.

Bakgrunden till det hela är enkel. När Lars I Nilsson avslutade sin anställning hos stall Courant valde han att flytta söderut och fick hyra in sig på Lottentorps Gård som då ägdes av Lutfi Kolgjini. Men två år senare köptes gården av Christoffer Eriksson som därefter successivt valt att utöka sitt stall. När Christoffer nu har ett gäng med nya ettåringar på väg in innebär det samtidigt platsbrist i stallet.

– Christoffer äger gården och behöver disponera den efter sina egna behov, vilket är fullt förståligt, förklarar Lars I Nilsson vidare.

– Jag har sökt olika lösningar på problemet, bland annat med en granngård där kollegan Jerry Jönsson håller till. Detta gick dock i stöpet och det var inte förrän det blev klart att Lutfi Kolgjini tänkte skära ner sin verksamhet som den bästa lösningen kom.

Förutom de 24 boxplatserna hos ”Ludde” kommer Lars I Nilsson även att hyra några utestall och han låter minst sagt nöjd med hur den uppkomna situationen har löst sig.

– Det har varit några hektiska dagar och även en hel del oro. Men det har löst sig på bästa tänkbara sätt och att vi dessutom kommer till den absolut bästa anläggningen i landet gör inte saken sämre.

"Jag har trivs jättebra"

Flyttdatumet är satt till mitten av september och därefter siktar stallet in sig mot nya mål.

– Jag har trivts jättebra som det varit och vi har lärt oss att träna och få till hästar på den befintliga anläggningen. Men förhoppningsvis kan det bli ännu bättre då vi nu får ännu fler variationsmöjligheter.

– Siktet är inställt mot att hålla uppe siffrorna gällande inkörda pengar och förhoppningsvis även kunna bättra på dem ytterligare. Stallet på cirka 30 hästar är däremot lagom för mitt vidkommande och jag kommer även i fortsättningen att vara noga med att hålla uppe kvaliteén.

Hur står det till med stallets stjärna Fascination?

– Vi har gått igenom henne efter den senaste starten och hon mår väldigt bra. Det närmaste målet är Quick Pay-pokalen i Göteborg varpå höstens främsta uppgifter blir Oaks och Breeders Crown, avslutar Lars I Nilsson.

Anders Nilsson/Kanal 75