”Det är toppkuskarna du ska spela på V86”

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Toppkuskarna Erik Adielsson, Björn Goop. Johan Untersteiner, Ulf Ohlsson och Jorma Kontio vinner en hel del på Solvalla.

Strecka Kontio, Adielsson, Untersteiner, Ohlsson och Goop – och bli en vinnare på V86.

Statistiken här under visar vilka kuskar som vunnit mest på V86-spelet de senaste åtta veckorna.

– Det är toppkuskarna du ska spela, säger V86-experten Patrik Fernlund.

Ska du spela V86 till Solvalla i kväll kan statistiken för spelformen hjälpa dig på vägen till full pott. Den kusk som har vunnit flest gånger under de senaste åtta veckorna är Jorma Kontio som även leder Solvallas kuskliga. Har har vunnit åtta V86-lopp under åtta omgångar. Strax därefter kommer Erik Adielsson och Ulf Ohlsson som har tagit sex segrar vardera.

”Fruktansvärt imponerad”

Ohlsson är på semester och missar kvällens V86 men Adielsson är på plats och kör i alla åtta V86-loppen.

– Det är toppkuskarna man ska spela. Jag är fruktansvärt imponerad av Jorma Kontio, han är över 60 år och kör bättre än någonsin. Han är helt överlägsen på Solvalla och det visar statistiken. Han vann kuskligan på Solvalla förra året och leder kuskligan i år. Det är otroligt, han vinner med allt, säger experten Patrik Fernlund.

– Står man och väljer mellan två hästar då ska man ta den som har bäst kusk. Toppkuskarna vinner mest och det är inte konstigt, de har mer erfarenhet, mer respekt med sig och de vågar chansa lite mer än andra kuskar, säger Fernlund.

Spika i kväll

Patriks tror mycket på tre av Jorma Kontios uppsittningar i kväll :13 Eunice Boko i V86-4, 7 Ragata  i V86-7 samt Disney Tooma i V86-5.

– Alla tre kan vara spikar, tipsar Fernlund.

Kuskarna med fyra segrar eller fler senaste åtta veckorna:

Jorma Kontio: 8 segrar

Erik Adielsson 6 segrar

Ulf Ohlsson: 6 segrar

Björn Goop: 5 segrar

Johan Untersteiner: 4 segrar

Publicerad: