Efter superjobbet – nu tror tränaren på seger

On Track Piraten tillbaka i Sverige

Förhoppningarna till en plats i Olympiatravets final är stora.

Anledningen? On Track Piraten känns finare än någonsin – och tränar urstarkt. 

– Han glänser verkligen, vi är mycket optimistiska, säger tränaren Hans R Strömberg.

På lördag avgörs det andra försöksloppet till Olympiatravet. Flera stjärnhästar startar och en av de mest intressanta hästarna är On Track Piraten som utvecklats oerhört på slutet.

Fjolårets SM-vinnare hade en lyckad sejour i Frankrike under vintern – men nu är stjärnan hemma i Sverige igen och laddar för nya framgångar.

Jagar plats i Olympiatravets final

Först ut: V75 på Jägersro där en plats i Olympiatravets final står på spel.

Och efter ett riktigt vasst jobb är tränaren optimistisk och tror på bra chans.

– Han känns riktigt fin alltså, exakt så fin jag vill att han ska vara. Det har han gjort nu i flera månader och han är mycket fräschare nu jämfört med förr. Han var verkligen värd en seger i Frankrike men gjorde det riktigt bra ändå. Vi får ta revansch på lördag och jag tror faktiskt på riktigt bra chans. Han har visat flera gånger att han tillhör de bästa hästarna i landet och tränar riktigt start.

Det ryktas om ett riktigt kanonjobb, hur har han tränat sen senaste starten?

– Han har gått mest i skogen och joggat mycket men även gått ett snabbare jobb som jag var väldigt nöjd med. Det var riktigt bra, säger tränaren Hans R Strömberg, till Trav365.

Krångligt läge

På lördag startar On Track Piraten från sämsta möjliga utgångsläge, spår åtta.

Men trots spåret tror tränaren att hästen ska kvala in till Olympiatravets final, som avgörs på Åby, sista helgen i april.

– Spåret är inte kul så klart, men Erik (Adielsson) kommer vara på hugget och lösa det där. Han kommer vara med på noterna i alla fall.  Det skulle inte vara roligt om Noras Bean kom till ledningen och fick bestämma helt, då blir det svårt att vinna. Men en biljett till finalen tror jag verkligen på, så pass bra vet jag att min häst är, säger han.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!