Trav

”Open stretch är kanon”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Johnny Takter har börjat året riktigt lovande.

I kväll har han flera heta chanser på V65.

– Roberto är min bästa chans i omgången, säger Jägersrokusken.

Johnny Takter har under många år tillhört de bästa kuskarna i landet. Johnny kör tusentals lopp per år och han är bland annat förstakusk på stjärnhästen Commander Crowe.

Takter har inlett året på ett mycket starkt sätt och har 15 i segerprocent – men det här med procent är ingenting Takter själv bryr sig speciellt mycket om.

– Jag struntar i procenten. Det handlar om att köra in mycket pengar och jag tycker mitt år har börjat bra. Det är en jäkla massa andrapris men annars är jag väldigt nöjd med inledningen på året, säger han.

Vad ser du fram emot mest under 2009?

– Jag hoppas det blir några storloppssegrar, det var lite tunt om det förra året. Commander Crowe kanske kan vinna något stort, jag tror att Petri Puro kan plocka fram lite mer i hästen. Sedan så kanske Orso kan vara med och hugga i något stort lopp. Han är fortfarande kvar i en billig klass.

Roberto bästa chansen

I kväll avgörs V65 på Halmstad. En bana som använder open stretch. De flesta är emot det extra innerspåret på upploppet – men Johnny Takter gillar det.

– Jag tycker det är kanon. De som inte gillar open stretch ska passa sig för att åka till Vincennes eller Meadowlands. I Sverige är det väldigt mycket spets och slut men med open stretch får man tänka lite annorlunda. Mitt tänk passar open stretch och spåren är väldigt avgörande, oavsett om det finns open stretch eller inte. Jag gillar det.

I kväll kör du fem hästar inom V65-spelet, vilken har bäst chans?

– Roberto, helt klart.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!