”Han är en katastrof”

TRAV

Storloppspromotorns kritik mot TV4:s nya sommarsatsning

Foto: Skådespelaren Benny Haag är en av paneldeltagarna i Vinnare V64. Dessutom medverkar från vänster kusken Erik Adielsson, programledaren Viktor Åkerblom och montéryttaren och kusken Louise Medelberg.

Nu riktar storloppspromotorn Klaus Koch kritik mot TV4:s sommarsatsning Vinnare V64.

I sin blogg skriver han att programledaren Viktor Åkerblom är talangbefriad och att skådespelaren Benny Haag är en katastrof.

”Erik Adielsson förtjänar att vara del av ett bättre team än ett gäng clowner”, skriver Koch.

TV4:s nya sommarsatsning Vinnare V64 med programledaren Viktor Åkerblom, skådespelaren Benny Haag, montéryttaren Louise Medelberg och kusken Erik Adielsson har lockat en hel del tittare i sommar. 137 000 personer såg den första sändningen, vid program fyra satt 185 000 personer bänkade framför sina tv-apparater.

Nu reagerar Klaus Koch på programmet och menar att det är ett riktigt lågvattenmärke. Han såg själv det senaste programmet.

”Det blev en ytterst traumatisk upplevelse. Jag tyckte att Benny Haag var lysande som Xerxes en gång i tiden och jag tror säkert, att hans monologuppträdande har ett stort konstnärligt värde. Men i trav-tv är han en katastrof. Jag har gett upp tanken om att han skall kunna anpassa sig. Han hade en bra grej på gång i går kväll - en lysande härmning av Leif GW Persson - men till och med detta måste han förstöra”, skriver Klaus Koch.

Ett gäng clowner

Han sågar även programledaren Viktor Åkerblom och montéryttaren Louise Medelberg.

”Programledaren har tydligen gjort sig förtjänt av denna roll genom deltagande i Let's Dance, men en mer talangbefriad icke-kändis har jag aldrig skådat. Oförberedd, opåläst, okunnig, harklande och hmmmande… Jag är ledsen på Louis Medelbergs vägnar. Jag tror inte att hon räcker, och jag tror inte att hon kommer att räcka heller. Hon har helt enkelt inte det där "it", som till exempel Åsa Elmroth visade redan dag ett”.

Den som levererar i programmet är travkusken Erik Adielsson.

”Den, som bär sändningen, är naturligtvis Erik Adielsson, som förtjänar att vara del av ett bättre team än ett gäng clowner, som inte levererar”, skriver han i sin blogg.

Per Carlsson, redaktionschef på Kanal 75, som producerar programmet åt TV4 håller inte alls med Koch.

– Han får tycka vad han vill. Vår ambition är att folk ska tycka något om programmet. Jag håller inte med honom alls. En del gillar Benny och en del gillar honom inte alls. Vi vill göra ett program som väcker känslor, förklarar han.

Under sommaren får de chans att flytta V64-sammandraget från TV4 Plus till TV4 och på det sättet hoppas man kunna locka fler tittare och även få en bredare publik.

– Det har vi gjort om man tittar på tittarsiffrorna, säger han.

Som mest har man varit uppe i 185 000 tittare, men man hoppas kunna nå 200 000 i de sista programmen.

– Det är ambitionen. Vi har tre program kvar, säger han.