Så rankar experten hästarna

TRAV

Varsågod – här får du plus på alla hästar inför superloppet på Eskilstuna.

1 Noras Bean – Stefan Söderkvist

Betyg:

Kommentar: Har aldrig gjort ett dåligt lopp i karriären. Främsta meriten är andraplatsen i Kungapokalen efter en otrolig spurt. Perfekt läge och tål distansen.

2 Reven d'Amour – Fredrik B Larsson

Betyg:

Kommentar: Fyra i Sprintermästaren med mersmak senast. Skyhög kapacitet vilket han visade vid segern i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen. Den stora vinnaren i spårlottningen. Får gälla som favorit.

3 Rakas – Per Lennartsson

Betyg:

Kommentar: Skrällvann ett försök till Sprintermästare men var inte lika bra i finalen. Känns inte gynnad av den långa distansen. Knappast en segerkandidat.

4 Smoking Gun – Åke Svanstedt

Betyg:

Kommentar: Har hittills inte vunnit lopp för Svanstedt men han har svarat för flera väldigt positiva prestationer. Den långa distansen bör dock vara en nackdel. Tror vi inte på.

5 Target Hoss – Jorma Kontio

Betyg:

Kommentar: Kanonhäst som aldrig varit sämre än tvåa – men han har lite svårt med fräschören. Är en given outsider om toppformen redan har infunnit sig.

6 Real de Rabut – Robert Bergh

Betyg:

Kommentar: Var inte som bäst senast men har imponerat stort innan det. Otroligt stark men också väldigt trögt. Körs offensivt. Kan inte räknas bort.

7 Spring Erom – Björn Goop

Betyg:

Kommentar: Vann senast ett lärlingslopp med Björn Olofsson senast. Har tidigare visat att han duger väldigt bra i den här konkurrensen men spåret drar ner chanserna.

8 Knockout Rose – Erik Adielsson

Betyg:

Kommentar: Vann såväl Kungapokalen som Ina Scots Ära nyligen. I Sprintermästaren galopperade han bort sig. Distansen klarar han nog, men det är ingen större fördel. Bör få svårt härifrån.

9 Wiranas Dream – Örjan Kihlström

Betyg:

Kommentar: Underskattad häst som förvisso inte vunnit sedan i december 2007 – men han har trots det endast 10 000 kvar till sin första intjänade miljon. Något för platsspelarna.

10 Red Chili Leaf – Christel Berntsson

Betyg:

Kommentar: Rejäl herre under kraftig utveckling som dock är ute på för djupt vatten här.

RANKNING

2 Reven d'Amour

6 Real de Rabut

1 Noras Bean

9 Wiranas Dream

7 Spring Erom

5 Target Hoss

8 Knockout Rose

4 Smoking Gun

3 Rakas

10 Red Chili Leaf

Rickard Hansson, Minimedia