Stark kritik mot Örjan efter loppet – nu stängs han av

TRAV

”Den stora boven i dramat”

Foto: Smolk i glädjebägaren för Örjan

Calamara Donnas vinst i StoChampionatet blev omstridd.

Örjan Kihlströms styrning fick stark kritik från Lennart Forsgren.

– En regelvidrig styrning, säger Lennart Forsgren i ATG-live.

Örjan Kihlströms styrning bakom Calamara Donna i StoChampionatet blev omstridd. Efter att ha backat ned till sjätte invändigt, låg Örjan Kihlström i halvspår när Tiffany Brodda attackerade i tredje spår efter 1300 meter. Samtidigt gick Jörgen Westholm fram i andra spår med sin stjärna Annicka. När Kihlström till slut bestämde sig för att gå ut blev det för snävt och Annicka stördes till galopp.

Samtidigt hamnade Calamara Donna perfekt till bakom Tiffany Brodda.

– Det blev helt fel för oss i dag. Nu känner man sig inte på något vidare humör, sade Jörgen Westholm i stallet efter loppet till Kanal 75. Enligt mig tog Örjan Kihlström vårt spår och störde min häst till galopp. Dagen tog slut då för vår del.

Travexperten och tränaren Lennart Forsgren rasade mot trängningen i ATG-live.

– Det är en helt avgörande situation och det är en regelvidrig styrning av Örjan Kihlström.

Stjärnkusken straffas

Och Örjan Kihlström straffas nu med sex dagars avstängning och hela 20 000 kronor i böter. En smolk i bägaren för stjärnkusken.

– Det är en bra markering från domarna, fortsätter Lennart Forsgren. Det är helt klart Örjan Kihlström som är den stora boven i dramat och det är inte lika roligt att vinna när man stört en konkurrent. Hade jag varit ägare till Annicka hade jag gått ner till Örjan och sagt några väl valda ord.

Jens Oscarsson/Minimedia