Trav

"Mad Max" - vår nästa storstjärna xxxx

TRAV

Gidde Palema får ursäkta men det är Max Flukt som vi minns efter söndagen i Kalmar.

Sättet han utklassade motståndet på - det är inte ofta vi ser sånt på V75.

Hugo Åbergs nästa? För fasen, tror ni de kutar ifrån honom?

Jag gillar långlopp på V75, med hästar över flera volter. Det har jag skrivit många gånger tidigare. V75-5 i går var just ett sånt lopp. Men det blev inte spännande. Ändå njöt jag: i det läget var nämligen spelet iskallt för min del och att se Max Flukt rycka undan på sista bortre var häftigt, underbart och en kraftupplevelse vi inte är bortskämda med på travbanorna.

"Mad Max" landade på 14,7/3160 och tränare Kent Knutsson meddelade att det fanns mycket sparat. Ofta säger de så, kuskarna, och vi tror dem inte riktigt. Den här gången köper jag snacket utan förbehåll.

Knutsson avslöjade även att Max Flukts nästa start kan bli i något stort och enligt uppgift är hästen inbjuden till Hugo Åbergs, det stora sprinterloppet på Jägersro den 26 juli. Där möter han i så fall demoner som Steinlager och Gidde Palema, för att nämna några. Vansinne? Har Kent blivit galen? Inte alls, möjligen bevittnar vi en annorlunda och osvensk matchning - som jag hyllar. Stor sport skapas när folk vågar och vinner, inte när allt snurrar på i de vanliga hjulspåren.

Vad gjorde de andra?

Gidde Palema vann också. Än är han inte slut, he he. Nu var det i och för sig bara Lutfi Kolgjini bakom Gatsby som tävlade mot Gidde, de andra satt i kön och sket på sig, eller vad de nu gjorde. Men Gidde var fin och vann överlägset och det kanske är så att han med ålderns rätt trivs bäst när han får glassa i ledningen, i dödens med blåstället på är det inte lika kul.

Red Chili bollade med motståndet

Vi fick se ytterligare två vassa vinnare. Red Chili Pirat är en bössa och när Patrik Södervall hittade till front med honom kunde övriga lika gärna åka hem. Hästen bollade med motståndet på 13,3/2 140 auto och duger sannolikt även i guld vad det lider.

Order By Fax var också jäkligt fin, small runt allt via en hiskelig långsida och klubbade enkelt ledande Adams Hall in på upploppet.

Toppen: Max Flukt såklart. Håller tummarna för honom, utan skador kan han bli en världsstjärna.

Floppen: Snyggingen Indian Trail var aldrig med i matchen som favorit i V75-1, galopperna avlöste varandra. Fel årstid?

Liret: En trist omgång för oss spelare med vinst för fem favoriter och det blev ingen utdelning på vare sig fem eller sex rätt. Drygt 30 miljoner går därmed vidare till Romme på lördag. Dubbeljackpott - heter det så?

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!