Striking Ås tog revansch

TRAV

Han var chanslös att kvala in till Kriteriet även om han gick stark i skymundan.

Men i går fick Striking Ås visa att han duger i årgången när han tog hem Kriterierevanschen.

– Han fick ett bra lopp men har också gått framåt hela tiden, tyckte Stig H Johansson.

Den segern var förstås en överraskning, i varje fall för de som inte hade läst

Stig H:s krönika i Sportbladet där han varnade kraftigt för sin häst.

Tre av finalisterna från Kritieteriet var med i loppet. Ingen av dom var i närheten av den form som tog dom till den finalen i Kriteriet och när Striking Ås fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och fritt i rätt tid blev det en enkel seger.

Inte lika överraskande när Stig H också tog hand om Oaksrevanchen med Lotuschic. Visserligen hade Lotschic sämsta läget men det kördes friskt framme i täten och därmed kunde hon avgöra utan större besvär trots en resa i de bakre regionerna.

Smygresa

Stig H fick också hoppa upp bakom Gangster Aubiose som ersättare för skadade Torbjörn Jansson. Efter en smygresa i rygg på ledaren kom öppningen perfekt i sista sväng och därmed tog Stig H en trippelseger inom V65-5.

Svårlöst

Det var på förhand en mycket lurig omgång. Och den blev också lika svårlöst som det såg ut. Två dundersmällar i Ronald Star (22,05) och Finess C.D. (61,54) slog till i tredje respektive sjätte avdelningen. Båda kördes invändigt och slank turligt ut i luckor. Trots alla smällar blev det ändå åtta system som överlevde och som värderades till dryga 699?000 kr.

Eddie Ekman