En vecka med låg utdelning

TRAV

Snabbmakaroner och rött vin, vilken fredagsmiddag!

Mer vin kan det bli i?dag när Stall Mera Vin’s Warwick Rex har vunnit. När dessutom dom andra sex loppen sitter och med några skrällar så blir det kanske dyrt vin på krogen.

Det ser inte så svårt ut på förhand – tyvärr – utan det ser ut att bli ännu en vecka med låg utdelning.

Förra veckan satt 7:an och det blev cirka 16?000 kronor i vinst och det säger man inte nej till. Bästa draget är nog 3 Temple Street i V75-4 som sett förbättrad ut på slutet.

Avdelning 1

Favoriten:

Senast när 2 Green Chili var med i guldloppet på Jägersro satt hon fast med krafter kvar i rygg på Hot Shot Knick. Hon kan nog inte ta ledningen och kan bli fast eller få ett tufft lopp.

Outsidern:

12 Acclaim är läskigt vass när han får smyga med i ryggar fram till upploppet. Det är nog tveksamt om han i dag får någon rygg att smyga med i och då blir det nog svårt att vinna.

Spetsbudet:

1 Doxology Movie trodde jag skulle spetsa och vinna senast men Söderqvist körde inget från start och då blev han kvar i rygg med krafter. I dag spetsar han och blir då svårslagen.

Korsdraget:

Jag har svårt att se någon rensare i V75-1. Jag är helt inne på att någon av 1, 3, 4 ,12 kommer att vinna. Men under knivhot skulle jag strecka 8 Thrust Memphis som onekligen har form.

Avdelning 2

Favoriten:

Streckad på 80 procent med endast tre starter ska man inte spika. Men jag gör det ändå. 12 Warwick Rex är riktigt bra och jag tvekar inte en sekund när jag plitar ner enkelstrecket.

Outsidern:

1 Joker tillhörde statisterna när Warwick Rex vann på Solvalla 20/1. Senast var han dock förbättrad vid seger och skulle han kunna behålla ledningen kan han ta hand om andrapriset.

Spetsbudet:

1 Joker är snabb men kan kanske inte hålla ut 6 Hunted Man eller 7 Fia Aktiv.

Korsdraget:

10 Canpaj borde vara det allvarligaste hotet. Åtminstone om man går utifrån han såg ut vid segern senast på Östersund när han vann ett V65 lopp missgynnad av bakspåret förstås.

Avdelning 3

Favoriten:

8 General Du Lupin var bara bäst senast. Med tanke på att motståndet i dag faktiskt är enklare ser dagens lopp ut som en skrattmatch.Örjan attackerar mot ledningen.

Outsidern:

3 Hot Tub gör i dag sin gulddebut och förutom favoriten behöver han inte vara rädd får någon. Skulle Generalen ha en dålig dag är Hot Tub en av dom hetare segeraspiranterna.

Spetsbudet:

2 Wellington Zoot, 3 Hot Tub, 4 Thrust My Step och 5 Sara Lu Hanover öppnar snabbast. Tror att Thrust My Step är snabbast, då släpps Generalen till ledningen på bortre långsidan.

Korsdraget:

10 Noa Savoy är speedig och om Lennartsson kan hitta en bra rygg, kanske Shogun Winds, så kan han bli en otäck överraskning. Om nu Generalen har en dålig dag förstås.

Avdelning 4

Favoriten:

8 Starly D’Aunou gör sin sjunde raka V75-start och jagar naturligtvis en seger. Dåligt läge har hon och hon är inte heller någon riktig krigare i slutstriden, så en favorit i fara är hon.

Outsidern:

5 Arnies Dame E gjorde ett bra lopp senast när hon vann trots ett tufft lopp. Det är ingen segermaskin men hon visade ändå senast att formen finns där, det räcker långt.

Spetsbudet:

3 Temple Street ser ut att enkelt få ta hand om ledningen och även hon har visat bra form. Senast spurtade hon bra bakom Tequila Zon på V75 till en tredjeplats.

Korsdraget:

10 Symfoni Sun har inte gjort V75-spelarna glad på slutet då hon två gånger i rad misslyckats. Nu är hon i ny regi och miljöombytet har kanske gjort henne gott, inte gynnad av distansen.

Avdelning 5

Favoriten:

Förra året vann inte 9 Ulsrud Igel ett enda lopp men numera finns han hos J-O Persson och där verkar ju alla kallblod bli bra. Seger senast och Persson verkar optimistisk.

Outsidern:

2 Alsaker Knekten har inte fått till det på slutet men jag tror att han kan vinna då läget passar alldeles utmärkt. Kontio kan välja taktik nästan som han vill och hoppas på lucka till slut.

Spetsbudet:

6 Kloxen spetsar men jag kan inte

tänka mig att Svanstedt vill köra

i ledningen utan det blir 7 Hafell Kongen som tar över.

Korsdraget:

8 Trö Elden vinner inte så ofta men nu har han läge för smygresa och dessutom Björn Goop i sulkyn så kanske det är dags. Plockar man med fyra, fem hästar så börjar Trö Elden bli aktuell.

Avdelning 6

Favoriten:

Det var ju en markant skillnad på 6 Filip Q.C. jämfört med i höstas. Bra spetschans och vem går fram och masserar ledaren om det är favoriten, ingen skulle jag tro.

Outsidern:

12 Black Flyer är startsnabb så tolfte spåret var ett riktigt nedköp för Lasse Lindberg. Han var ändå så pass bra senast att man inte får glömma bort honom vid gardering.

Spetsbudet:

1 Chilavert kan röra till det för favoriten om Gunnel Fredriksson prickar starten perfekt. Om inte är det 6 Filip Q.C som tar ledningen.

Korsdraget:

2 Ballad Ribb tror jag kan mycket bättre än det han har visat på slutet. Har han kommit ur sin lilla svacka så har han kapacitet nog att vinna ett sådant här lopp alla dagar i veckan.

Avdelning 7

Favoriten:

Att inte 9 Axel Esskå kunde plocka ner Cash Winning Wita från dödens senast må vara honom förlåtet. Innan dess så har han haft otur med loppen. Han trivs på distansen.

Outsidern:

När 6 On Way Laday startade senast sa Stefan Hultman till mig att ”den kan du lira”. Hästen gjorde ett bra lopp i dödens men mötte en för dagen bättre häst.

Spetsbudet:

Allt pekar på att 5 Raging Bill tar hand om ledningen initialt men Örjan visar nog sitt intresse ganska omgående med 6 On Way Laday.

Korsdraget:

Bra spår som ger en smygresa i främre träffen är en bra förutsättning för att kunna fixa korsdrag. 1 Nadine Crownline har dom förutsättningarna och dessutom har han form.

Challes bolags- och chanssystem

Challe Berglund