Hultman tar timeout: ”Min värld rasade…”

Kommer inte synas i travets tv-kanal före 2019: ”Trodde att jag var tuffare”

avErik Pettersson

Foto: TR Bild
Stefan Hultman.

Tv-profilen och förre stortränaren Stefan Hultman har fått ställa in jobbpass i ATG Live under december och kommer inte synas i rutan före 2019.

Anledningen är sjukdomsfall i familjen.

– Min älskade Carina blev inlagd på sjukhus - då rasade hela min värld, säger han.

Efter avslutade karriär som tränare, då Stefan Hultman drabbades av muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis, har profilen tagit sig tillbaka och blivit en mycket populär medarbetare i travets egna travkanal, ATG Live.

Dessutom jobbar han som föreläsare ute på landets travbanor tillsammans med förbundet Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg, samt har ett tipsprogram inför V75 på hos atg.se, ”Hutlmanalysen”.

Men den senaste tiden har Hultman tvingats avstå alla de uppdragen.

Anledningen: hans sambo Carina blev inlagd på sjukhus.

– De fick hämta henne i helikopter här i vårt hem, så jag fick avbryta vår turné uppe i Umeå. Jag tog bilen hem direkt och sedan har hon varit inlagd på sjukhus, säger Stefan Hultman.

”Pajade ihop ordentligt”

– Det tog väldigt hårt på mig. Carina betyder allt för mig och jag är bortskämd, hon har tagit hand om mig i alla år, och när hon nu var borta, då rasade min värld. Jag var väldigt nere och tog det hårt. Jag trodde att jag var tuffare än vad jag är. Jag pajade ihop ordentligt. 

Nu ska Stefan Hultman och Johan Lindberg hålla lite på nästa turné, men 20 december besöker de Boden.

Men jobbet i ATG Live får vänta året ut.

– Jag har, i samråd med min chef på Kanal75 (som producerar travet i tv) bestämt att vi ligger lågt året ut, så hoppas jag att allt är lugnt från och med januari. Jag får slicka såren nu och stötta Carina året ut. Hon är hemma nu och är bättre, men jag kan inte bara tänka på mig själv. Familjen är viktigast, säger Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

ATG