Sören Englund: ”Det är bästa V75-spiken”

V75 på Åbytravet och jackpot med 53 miljoner kronor.

Då bjuder tipsnestorn Sören Englund på sina idéer i banans nya podcast: ”Travtjöt”.

– 9 Zenit Brick i V75-3 är omgångens bästa spik, säger han.

Legendaren har gått på Åbytravet i 50 år och kan banan utantill. Sören Englund är en oerhört omtyckt spelexpert, eller ”travkunnig”, som han själv kallar sig.

När det är jackpott på hemmabanan och 53 miljoner i potten så surras det enbart lördagstävlingar i podden ”Travtjöt” som görs av Kristofer ”Fölet” Jakobsson och Sören Englund.

”Riktigt bra chans”

Där lär Englund bland annat ut en spelteori som de flesta nog inte är med på, att när en SJ’s Photo-avkomma är sju-åtta år och valack, då ska man vara aggressiv på dem på spelet.

Men han bjuder även på omgångens bästa spik.

– 9 Zenit Brick i V75-4 är omgångens bästa spik. Just nu är det nog det. Han har varit fantastiskt bra och senast gav han ju Digital Ink en maths, utvändigt, det är en riktigt bra chans.

Englund hyllar även kusken Carl-Johan Jepson i samtalet och spår att superstoet Southwind Feji går en 11-tid på lördag.

– Jag tror hon vinner. Vad ska detta landa? säger han.

”Tydligen gått ett bra jobb härute”

Med tanke på sin enorma kunskap och tid i branschen har Sören kontakter som få. Därav har han fått intressant sidonformation på 8 Digital Archive, som var i fin form den här tiden i fjol.

– Archive har tydligen gått ett riktigt bra lopp härute i slutet av veckan. Runt 1.17 i 2 000 meter, jag såg det inte själv. Jag tror det var ett sånt jobb som innan den började vinna, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN