Tränarna: Vi vill fortsätta anlita Björn som kusk

TRAV

Vid årsskiftet tar Björn Goop över som tränare efter pappa Olle.

Enligt tränarna blir det ingen större förändring – utan de vill fortsätta att anlita Björn som kusk.

– Han för köra när han kan. Är han ledig och vill köra så får han göra det, säger Kari Lähdekorpi.

Foto: Kari Lähdekorpi och Timo Nurmos.

I onsdagens krönika i Sportbladet berättade Björn Goop att han beslutat sig för att ta över som tränare efter pappa Olle Goop.

Från och med den första januari är det Björn som står som tränare på stallets hästar.

Björn Goop har anlitats en hel del som kusk av både Timo Nurmos och Kari Lähdekorpi och enligt dem kommer samarbetet att fortsätta så gott det går.

– Det blir ingen skillnad bara för att han står som tränare. Han för köra när han kan. Är han ledig och vill köra så får han göra det, säger Kari Lähdekorpi.

Samarbetet mellan Kari Lähdekorpi och Björn Goop har flutit på bra och duon har ett bra resultat på tävlingsbanan.

– Visst är det bra resultat. Han har många andra kunder också, men på vintern kan han kanske köra lite mer åt mig, det är därför resultat är bättre nu, säger han.

Även tränaren Timo Nurmos kommer fortsätta att anlita Björn Goop som kusk på stallets hästar.

– Det här kommer inte påverka mig. Jag tror att det är bara deras eget system som påverkas. För mig spelar det ingen roll om det är Olle eller Björn som är tränare. Men att hitta kuskar som vill köra har aldrig varit ett problem, säger han.

Enligt Björn Goop kommer han att fortsätta att köra åt andra tränare.

– Körningsbiten kommer inte att påverkas så mycket. Jag kommer ju att köra väldigt mycket fortfarande, det är min ambition att satsa hårt på bred front, säger han.

Tror du de kan se dig som en större konkurrent nu?

– De har alltid vetat om att jag har haft min träningsrörelse i stor utsträckning och kört våra egna hästar i förstahand de senaste åren, och det kommer jag fortsätta att göra. Så det är ingen skillnad på så sätt. Det är klart att jag har en väldigt stor koncentration på min egen träningsrörelse, men det har jag haft i alla år.

– Sen så är det en pappersgrej, att jag står som tränare nu. Men det ska bara bli kul. Det är inspirerande, jag är alltid en sån som har mycket personliga målsättningar. Detta är en jättestor inspirationskälla, säger han till Trav365.