Kolgjini: Är inte ovänner längre

TRAV

Efter storloppet på Åby skrek de könsord åt varandra – öppet på stallbacken.

Men nu är Lutfi Kolgjini och franska topptränaren Fabrice Souloy vänner igen.

– Vi har släppt gammalt groll, säger Kolgjini.

Det var efter andra heatet av Åby Stora Pris i september förra året som Lutfi Kolgini och Fabrice Souloy hamnade i storbråk.

Loppet inleddes i ett rasande högt tempo då kusken Christophe Martens och Premiere Steed tryckte upp farten utvändigt om Lutfi Kolgjinis häst Garland Kronos. Premiere Steed blev helt utmattad av körningen, medan Kolgjinis häst höll tappert till tredjeplatsen.

Efter loppet var Kolgini rasande på Martens och hästens tränare Fabrice Souloy.

– Ni förstörde loppet för min häst, skrek Ludde på engelska, till Solouy.

– Du är en idiot, kontrade Souloy.

– Du kallar mig inte knäpp, svarade Kolgjini.

Bråket trappades upp och de två tränarna skrek könsord mot varandra och stod öga mot öga och knuffade på varandra. Smockan hängde i luften.

Det hade kunnat sluta med slagsmål på stallbacken.

– Det var riktigt nära att jag gav honom en smäll, det förtjänade han, sa Kolgjini.

”Överstökat...”

På söndag stöter de båda stjärntränarna på varandra igen. Då i Elitloppet – i det första försöket. Kolgjini tränar och kör Lavec Kronos som startar från spår fyra. Fabrice Souloy har Ilaria Jet till start, som körs av Jean Michel Bazire. Ilaria Jet har spår fem. Enligt Kolgjini är bråket från Åby glömt.

– Vi har släppt gammalt groll, det där är överstökat nu. Souloy kom fram till mig i Oslo och gratulerade mig till segern med Sebastian K. i Kungapokalen. Det var roligt och vi är inte ovänner längre, säger han.

Vad tror du om Lavec Kronos på söndag?

– Hästen var fantastiskt fin senast och hade krafter kvar. Det känns som att det finns utveckling i honom eftersom han är stor och resultatsmässigt är jag nöjd om han går till final på söndag. Lucky Jim blir svårslagen, det har jag sagt hela tiden. Jag har mött den i USA och det är en fruktansvärt bra häst. Min häst är snabb från start men hur jag lägger upp taktiken vet jag inte, det får vi se hur loppet artar sig.

Vad tycker du om Elitloppshelgen?

– Det här är höjdpunkten för alla travälskare, den här veckan är underbar och det ska bli väldigt spännande och roligt att köra på Solvalla i helgen. Det är alltid fantastisk stämning, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.