Uhrbergs hyllning: Bästa jag har haft

Foto: Prada Pellini och Thomas Uhrberg.
TRAV

Fem starter – fem segrar.

Superlöftet Prada Pellini imponerade stort då hon utklassade motståndarna på Solvalla.

– Hon är en av de bästa jag haft, sa Thomas Uhrberg efter segern.

Thomas Uhrbergs treåriga sto Prada Pellini kom till Solvalla under onsdagen med fyra segrar på fyra starter. Uhrbergs häst hade lottats till spår åtta bakom bilen – en mardröm för de flesta hästar.

Men trots debut bakom startbilen öppnade Prada Pellini mycket snabbt från start och kunde ta över ledningen redan efter några hundra meter. Väl i ledningen fick Thomas Uhrberg bestämma tempot och över upploppet lämnade Prada Pellini motståndarna och vann med flera längder på tiden 1.16,2.

”En av de bästa jag haft”

Efter loppet besökte en mycket nöjd segerkusken vinnarcirkeln.

– Det är ett bra kvitto att hon är så snabb ut. Jag körde lite från start och det tog en bit innan hon lugnade ner sig. Sen slappnade hon av och det blev enkelt må jag säga. Hon är en av de bästa hästarna jag haft, sa Thomas Uhrberg i Solvallas vinnarcirkel.

I och med segern tjänade Prada Pellini 100 000 kronor. Hästen har nu sprungit in 290 000 kronor på fem starter.

”Höjer sig hela tiden”

En annan häst som imponerade på Solvalla var Noras Bean som vann trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Kusken Stefan Söderkvist kopplade grepp in på upploppet och vann säkert före en mycket bra spurtande Annicka.

– Normalt sett så trivs han inte i dödens men i dag var han så pass bra så det räckte ändå. Han höjer sig hela tiden och han var taggad. Han lägger mycket mark under sig, sa Stefan Söderkvist efter segern värd 100 000 kronor.