Vann lunchlopp – på rekordtid

TRAV

Tränaren förvånad.

Kusken stum.

Sportchefen förbryllad.

Sjuåriga stoet Nor A Saint fick många hakor att falla när hon vann ett vanligt lunchlopp på en fenomenal tid hemma i Eskilstuna på tisdagen.

Foto: Sjuåriga stoet Nor A Saint tillsammans med Carl-Erik Lindblom.

Nor A Saint är ingen dålig häst. Amatören Mats Johanssons sto inledde karriären som fyraåring med fem raka segrar och hade sprungit in över en halv miljon kronor innan tisdagens start.

Men i närheten av den fart hon visade i den fjärde V4-avdelningen har hon aldrig varit.

1.11,7 över 1640 meter med autostart är till och med konkurrenskraftigt bland landets verkliga elithästar.

Och det "värsta" är att Nor A Saint - topptiden till trots - hade mycket krafter sparade...

– Carl-Erik Lindblom (kusken) var alldeles stum innan segerintervjun och sa att det var okört på den svettiga tiden. Han vann åkandes och ingen förstår liksom hur det här gick till, säger Sundbyholmstravets sportchef Michael Wallin.

Det absoluta banrekordet i Eskilstuna är endast två tiondelar snabbare än tisdagens notering. 1.11,5 lyder banrekordet och innehas av Giant Superman.

Vad blev rätt?

Nor A Saint sprang i ledning hela loppet och utklassade konkurrenterna. Amatören Mats Johansson från Eskilstuna tränar och äger hästen tillsammans med sin fru Johanna.

– Det var nära att hon blev avelssto i vintras. Vi har ett par andra hästar att hålla på med och tyckte inte att vi hade tid med alla. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Det är klart att det är roligt det här. Vi vet

inte vad vi gjort rätt nu som vi inte gjort förut. Det finns ett lopp hemma om drygt två veckor igen som jag hade sett ut till henne innan den här starten. Vi provar där och ser hur det går, säger Mats Johansson.

Fotnot: Nor A Saints 1.11,7 är nytt banrekord för äldre ston på Sundbyholmstravet.

Mikael Wikner/Kanal75