Trav

”Hon är ett hån mot oss aktiva”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Erik K Nylander är mycket skeptisk till Anna Hibbs och det nya programmet.
Erik K Nylander är mycket skeptisk till Anna Hibbs och det nya programmet.

TRAV

Anna Hibbs har blivit en snackis i trav-Sverige och Stureplansprofilen väcker känslor.

Flera av landets travtränare är mycket skeptiska till programmet.

– Jag personligen tycker det är ett hån mot oss aktiva, skriver lärlingen Erik K Nylander på sin blogg.

I förra veckan presenterade Trav365 det nya webb-tv programmet Stureplan-Solvalla. Programmet handlar om Stureplansprofilen Anna Hibbs som i en vecka ska bo på travtränaren Claes Sjöströms gård i Uppsala och jobba som hästskötare. Ett liv som skiljer sig ganska mycket från hennes jobb på nattklubben White Room i Stokcholm.

De första två avsnitten har sänts och programmet har redan väckt känslor. Ola Lernå, bloggare på Travronden, hyllade i förra veckan serien och menade att programmet var bra för travsporten. Även Fredrik Ekman, miljonvinnare på V75, tycker att programmet är positivt.

”När serien nu sänds är jag trots allt ganska positiv. Inte för att jag tror att Stureplan upptäcker travet, utan för att travet får sig en känga när en ung innerstadstjej framstår som en extrem kontrast mot den typiske traventusiasten. På gott och ont är nog faktiskt vi som behöver bli mer som Anna Hibbs, snarare än att hon ska bli intresserad av trav”, skriver Ekman på sin hemsida.

Men lika populär har Anna Hibbs inte blivit hos några av landets travtränare. Solvallatränaren Dennis Ek är mycket skeptisk till Anna Hibbs och programmet.

”Vad är det då vi skall få se? Jo, en korkad 25 årig bimbo som är “modebloggare” och “klubbägare”. Smaka på orden. Det hon egentligen är ligger en bit därifrån. En bortskämd unge med inflytelserika föräldrar. Skit samma. Bleka Anna skall alltså “bo” ute hos Sjöström en vecka och smutsa ner sina lånade kläder och pålimmade låtsasnaglar, skriver Ek på sin hemsida.

Han fortsätter:

”Grattis lilla Anna. Jag tror nog att du kommer att “klara av” de korta tagningarna ute på Sjöströms gård. Vi följer naturligtvis stackars Annas “öde” på aftonbladet.se”.

”Behöver man förnedra travet?”

Erik K Nylander, travlärling på Bergsåker, är även han upprörd över Stureplanstjejens intrång i travsporten.

”Verkar tydligen som travets nya serie handlar om någon brat tjej som skall ha prao i ett stall. Och sitta och klaga på att hon blir smutsig, Armani kläderna passar inte eller Rolex kan ju gå sönder.

”Visst jag skall inte säga vad jag själv har för kläder eller vad för något som jag bär upp på min handled. Men behöver man förnedra travet? Vill man göra det, så kan jag säga att jag har inte tänkt att vara med nå mer. Vist tränare och kuskar sitter i sina S-klass MB bilar. Men hur mycket jobbar man inte? 7dagar i veckan 365dagar per år. Men titta länken och dum själva. Jag personligen tycker det är ett hån mot oss aktiva. Och framför allt (95% av alla tränare går minus på sin så kallade hobby. Man gör det för man älskar sporten) Men här skall man ta in en Brat tjej som skall leka runt, Kan vi få jordens undergång snart???”, skriver Nylander.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!