Vann 11 miljoner – dagen före julafton

TRAV

Dagen före julafton i fjol förändrades livet för Kristofer Axén.

21-åringen från Örebro vann elva miljoner kronor på V75.

Nu avslöjar han sina bästa tips hur man tar hem storvinsten på nytt.

– Min spik bara blåser runt allt, säger Kristofer Axén till Trav365.

För snart ett år sedan fick han en uppesittarkväll som han aldrig kommer att glömma.

Tillsammans med flickvännens pappa och hennes farbror tog Kristofer Axén hem superjackpotten på V75. För en satsad hundralapp var blev vinsten drygt elva miljoner kronor. Flickvännen valde att köpa bingolotter istället för att vara med på V75.

– Det var helt enormt och vi var nog i chocktillstånd allihopa. Man förstod det inte riktigt först, säger Kristofer Axén.

– Vi hade bestämt att vi skulle ha uppesittarkväll hemma hos flickvännen. Vi skulle kolla på travet, Bingolotto och dricka glögg. Vi gjorde en V75:a ihop också eftersom det var superjackpott och såg loppen på tv.

Blir det en favorit i repris i år?

– Vi har inte styrt upp något ännu men det lutar väl åt det, säger han med ett skratt.

Mångmiljonären har bland annat köpt en ny bil, en Volvo C30 och en bostadsrätt för pengarna.

– Det känns tryggt att ha pengar på banken och man kan köpa vad man vill, menar han.

”Kul att ha egen häst”

Kristofer Axén har även köpt flera hästar och är just nu delägare i tre travare. En av dem är en tvåårig hingst i Nordamerika som har tävlat och vunnit lopp i USA och Kanada. Som fyraåring kommer hästen till Sverige. Då går han i träning till Åke Svanstedt vilken är Axéns favorittränare.

– Det är kul med att vara med på egen häst och jag köpte ytterligare en på kriterieauktionen i höstas. Det är en ettårig hingst efter Credit Winner som är i träning hos Niklas Robertsson i Kalmar. Han kostade 170 000 kronor på auktionen, säger Axén.

Miljonvinnaren: Luktar hög utdelning

21-åringen från Örebro är mycket travintresserad och spelar regelbundet. Han lägger ner mycket tid inför varje V75-omgång och lämnar inget åt slumpen. Inför lördagens V75:a på Åbytravet avslöjar Axén vilka hästar han tror vinner. Det kan vara läge att ta rygg på en superintresserad kille som har blivit mångmiljonär på sin hobby. Han tror också att det kommer att bli stora pengar i veckans omgång.

– Det är en stark kandidat till årets mest svårlösta omgång. Det luktar hög utdelning och det är alltid positivt, menar Kristofer Axén.

– Det finns vissa frågetecken på några av de mer betrodda hästarna. Hinner Frillan Filiokus fram från 20 meters tillägg på kort distans? Går Elliot Hall felfritt? Hur klarar Com Valle spår ett i volten? Detta kryddat med ett svårt stolopp för lärlingar så ser den här omgången riktigt lurig ut.