Här räddar Jorma Kontio funktionären från skentur

TRAV

När Käbb's Fighter skulle fotograferas efter vinsten så blev hästen rädd.

Men när han skulle börja skena kom Jorma Kontio från vinnarcirkeln och fångade hästen – och räddade funktionären från en skräcktur.

– Jorma var jättestark och höll kvar hästen, säger Björn Andersson, travbanechef på Örebro där incidenten inträffade.

Stjärnkusken Jorma Kontio vann lopp nio på Örebrotravet under söndagen. I själva loppet var det ingen dramatik och segermarginalen blev till slut tre längder.

Men efter loppet började det hända grejer. När Jorma Kontio hade intervjuats efter segern blev det fotografering med Käbb's Fighter. Då blev hästen rädd och började springa runt. I sulkyn: En funktionär som jobbade i vinnarcirkeln. Men precis när hästen skulle börja skena fick Jorma Kontio tag i grimskaftet. Funktionären flög i backen, men klarade sig med lindriga skador.

”Väldigt ont”

– Det var min fru som jobbade i vinnarcirkeln i går, det var hon som ramlade ur sulkyn, säger Björn Andersson, travbanechef.

Han fortsätter:

–  Hon slog i höften och hon slog i huvudet.

– Ambulanspersonalen var framme, men hon vill inte åka med. Hon var lite chockad, och tyckte det var lite pinsamt att ramla ur där. Men på kvällen fick hon väldigt ont. Så jag skjutsade henne till vårdcentralen nu på morgonen.

Travbanechefen menar att det var grimskaftet på hästen som var avgörande för att det inte skulle bli skentur – och Jorma Kontio.

– Det som räddade hela situationen är att tjejerna som sköter vinnarcirkeln har skaffat sig ett grimskaft. Man blir mycket starkare med det och man slipper leda hästen i dess tömmar.

– Jorma var jättestark och höll kvar hästen.