TV4 kan förlora travprofilerna

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Jessica Almenäs och Johan Edlund är två av programledarna som är anställda av OTW.
Foto: Kanal 75
Jessica Almenäs och Johan Edlund är två av programledarna som är anställda av OTW.

TV4 får fortsätta att visa trav i tre år till – men nu kan de förlora profiler som Johan Edlund och Jessica Almenäs.

Kanal 75 som gör trav-tv kan avsluta samarbetet med produktionsbolaget OTW som Edlund och Almenäs är anställda av.

– Det är inte självklart att OTW:s kontrakt kommer att förlängas, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Under onsdagen blev det klart att TV4 får fortsätta att visa trav i tre år till. Kanal 75, som producerar travprogrammen har valt att förlänga sitt kontrakt med kanalen.

Kanal 75 tar hjälp av OTW när de gör V75-sändningarna på lördagar och V65-sändningarna på söndagarna. Men nu ska Kanal 75 utvärdera samarbetet och det finns en risk att de testar ett nytt produktionsbolag eller producerar programmen själv.

– Vi har ett OTW-kontrakt som går ut den sista december och vem som ska producera alla de programmen som vi har skaffat oss har vi inte bestämt. Vi funderar på det. Det är inte så att vi funderar på att göra oss av med OTW, vi är nöjda med OTW. Vi tycker att de är duktiga och vi har jobbat med dem länge. Men om vi ska fortsätta att använda dem, om vi ska göra programmen själva eller om vi ska be om någon annan hjälp från ett annat bolag sitter vi just nu och diskuterar.

Bestämmer i höst

I och med att de har suttit med förhandling med TV4 en länge tid har de inte kunnat bestämma vem eller vilka som ska hjälpa dem att producera travsändningarna.

– Vi kommer att behöva någon månad på oss och sitta och fundera över hur vi ska göra. Vilken typ av hjälp behöver vi, vad tillför OTW, finns det andra som är intresserade av att hjälpa oss och vad kan vi göra själva. I början av hösten hoppas jag att vi kan ge ett besked, säger Niclas Andersson.

Almenäs och Edlund

Programledarna Jessica Almenäs och Johan Edlund är anställda av OTW för att göra travsändningarna. Avslutas samarbetet med OTW finns det en risk att de försvinner från travsändningarna.

– Väldigt många av de människor som gör programmen och syns i tv är vi nöjda med. Vi är intresserade av att jobba med alla personer. Men exakt hur vi gör det, hur de är anställda och vem som gör vad får man se över vid en sådan här situation, säger Niclas Andersson.

– Alla de personerna som vi har i rutan är vi jättenöjda med de flesta och vill gärna fortsätta jobba med och vi är jättenöjda med OTW. Men det är inte självklart att deras kontrakt förlängs och att vi fortsätter jobba med dem, säger han.

Publicerad: