Mejla

Michael Carlsson

”En ny segermaskin – han leder runt om”

Sportbladets Michael Carlsson synar V75-omgången – lopp för lopp • Systemförslaget • Jackpott 29 miljoner

Timo Nurmos nya segermaskin Emile Zola Sisu spikas på V75-kupongen.

Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD

TRAV

Han är obesegrad felfri och har varit överlägsen varje gång.

Emile Zola Sisu är en ny segermaskin från Timo Nurmos och ­leder runt om.

Det är återigen en jackpott som kryddar lördagens V75-omgång på Solänget.

Emile Zola Sisu är bästa jackpottspiken. Visserligen blir han storfavorit men vad gör det när han bara vinner.

Hästen har inlett karriären med sex segrar på sju starter och övertygat stort. Han är under stark utveckling och har vunnit med krafter kvar varje gång.

Innerspåret bakom startbilen nu då? Inga problem alls. Han har haft det en gång tidigare och då höll han enkelt spets utan att kusken körde det minsta på honom.

Örjan Kihlström hoppar upp i vagnen nu och lär få en behaglig åktur när Emile Zola Sisu leder runt om i den tredje avdelningen. Hästen kommer från Timo Nurmos formstall och finländarens hästar har vunnit elva lopp på de senaste 27 starterna. Snacka om vrålform på stallet.

Tre formstarka hästar

I V75-inledningen ser det ut som att segern ska stå mellan tre formstarka hästar från bakspår. Quality Tilly (jagar fjärde raka), Esprit Sisu (bra spurt i derbykvalen senast) och Global Undecided (knallform).

Jag har inte blivit så jätteimponerad av Mr Dream Coktail men man får ta till sig de ändringar som är på gång, barfota runt om och första med jänkarvagn till den här starten. Han lär bli en av omgångens ”kommunare” tack vare det och dessa brukar sällan vinna. Men han kan få bestämma i ledningen och rinna undan om de andra blir kvar i kön.

”Jag streckar båda”

I V75-2 är det nog bra chans att Fame Boko kan leda runt om, ifall hon klarar att hålla ut Roheryn den första biten.

Jag streckar båda dessa och från tillägg även Indoor Voices som levererade en makalös avslutning vid segern senast och har mött hästar i Stoeliten på sistone.

För några veckor sedan såg jag Finseth Yr vinna ett V64-lopp på Bergsåker och blev mäkta förtjust. Det norska kallblodet såg nästan ut som ett varmblod och är en riktig racermodell. Står bra inne i det här loppet och har toppchans felfri.

Han får dock sällskap av Lukas Rauen (klart bättre läge än senast då han var trea bakom Finseth YR och nu hoppar Kaj Widell upp), samt Guli Tor som är duktigt kuskförstärkt med Örjan Kihlström i vagnen. Inget ont alls dock om tränaren Gustav Andersson som gör och har gjort ett kanonjobb med sin häst.

Men Örjan är Örjan...

Då är det över

Om Disco Volante släpps till ledningen av Fantoccino i ­V75-5 är loppet över. Men John Östman ”hotar” med att köra i spets och det kan öppna upp det hela.

Erik Sting gör det bra varje gång och avslutade klart godkänt senast i en snabb avslutning, och får han en ryggresa i den främre träffen kan det bli han som vinner.

Makethemark var glimrande i Jubileumspokalen och tog verkligen en välförtjänt seger.

Han har tävlat barfota runt om i de två senaste starterna och i jänkarvagn och det har fått ruggig effekt. Nu blir det skor runt om och hästen har vunnit många lopp med den balansen tidigare, men jag garderar med ett gäng.

Diamanten är given och kan vinna om han får spets, liksom Dreamoko som satt fast med krafter kvar i Sundsvall Open Trot.

Streckar även Muscle Hustle (ruggig efter galopp senast, när ska det lossna för honom(?), samt Zenit Brick.

”Blir livsfarlig”

Sign Me Up Too är favorit i V75-7 men har varit struken för en halsinfektion efter senaste starten.

Dreamboy As flög fram efter en sen lucka senast och blir livsfarlig.

Rysaren är Mellby Demon som gjorde ett jättebra lopp ute i spåren senast och kan vara en härlig stänkare att se upp med om han kommer till från sitt dåliga läge.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 9, 12, 10, 3 (8–4)

V75-2: 1, 11, 7 (9–15)

V75-3: 1 Emile Zola Sisu (7–2)

V75-4: 2, 1, 7 (9–4)

V75-5: 3, 5 (4–2)

V75-6: 5, 2, 6, 9, 12 (1–4)

V75-7: 6, 8, 3, 5, 9, 7 (1–4)

2 160 rader/1 080 kronor

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Litar på talangen – i jakten på 29 miljoner”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75

Örjan Kihlström