Satte fyra tipsettor – drog in 10 000 kronor

Expertens vassa V86-tips i Sportbladet: ”Sällan man är så rätt ute i många lopp i en så här svår omgång”

avDaniel Söderbäck

1 av 5

Sportbladets travexpert Christoffer Wickman prickade in fyra tipsettor och skrällen Pistus rankad tvåa på sitt V86-system i sista stund i Sportbladet.

Det gav 10 976 kronor tillbaka till läsarna som valde att ta rygg.

– Det är sällan man är så rätt ute i många lopp, i en så här svår V86-omgång, säger experten.

Under onsdagen var det en rekordsvår V86-omgång på Bergsåker och Solvalla där skrällarna avlöste varandra.

Ingen i landet lyckades pricka åtta rätt.

En som var rätt ute i flera av loppen var Sportbladet Trav365:s expert Christoffer Wickman.

I sina V86-tips i sista stund prickade han in sex rätt, efter att bland annat träffat rätt på fyra tipsettor och skrällen 12 Pistus (V86–5) som rankades tvåa på systemet.

Totalt gav Christoffer Wickmans tips 10 976 kronor tillbaka till de läsare som valde att rygga.

”Jag läste tidig ledning”

Christoffer, visst var lappen värd ett ännu bättre öde?

– Ja, det tycker jag verkligen. Rankningen överlag var väldigt vass. Det är sällan man är så rätt ute i många lopp, i en så här svår V86-omgång.

Du var rätt ute i dina spikar 2 Brothers In Am (V86-2) och 13 Marvelous (V86-6) och prickade dessutom in 8 My Dream Art (V86-7) och 11 Stonewashd Diamant (V86-8) som tipsettor, dessutom hade du skrällen 12 Pistus (V86–5) rankad tvåa. Hur tänkte du?

– Brothers In Am läste jag tidig ledning på och sedan var jag inne på att han skulle ha bra chans att rinna undan över den korta distansen. Det kändes som ett ganska öppet lopp på förhand, och därför kändes det rätt att ta ställning.

– Marvelous var den bästa V86-spiken, den trodde jag var helt klar, vilket också visade sig stämma. Marvelous hade gått bra i tre starter för Nurmos utan att få vinna, och det mot tuffare motstånd än vad som var fallet i går.

– Stonewashd Diamant var jag på redan i Halmstad men då galopperade hon direkt från start, jag gillade dock fortsatt intrycket på henne efter startgaloppen och jag förstod att hon skulle bli tuff att stå emot bara det blev lite tempo på loppet.

– My Dream Art var ju inte direkt svårfunnen, han spurtade ju starkt i Derbykval senast och mötte helt annat motstånd nu. Pistus var det bra rapporter på och jag gillade vad jag såg när jag kollade upp honom i arkivet. En lite trög häst men med bra styrka och inställning.

”Var inte rädd för att spika favoriter”

Vad är hemligheten bakom de vassa tipsen?

– Hemligheten med V86 är att inte vara rädd för att spika en, eller till och med två favoriter – om du bedömer att det är motiverade favoriter. V86 är ett så ruskigt svårt spel och det räcker oftast med ett par smällar för att utdelningen ska sticka i väg. Som i går, över 10 000 kronor i vinst på tipsen i Sportbladet på sex rätt, och trots att jättefavoriterna Marvelous och My Dream Art vann så var det ingen som ens var nära att sätta åtta rätt.

Vad har du fått för reaktioner från läsarna?

– Det kommer alltid mail efter V86- och V75-omgångarna, det behöver inte alltid vara när man vunnit, det kan vara någon läsare som använt min rankning men komponerat sitt eget system annorlunda än vad jag gjort, och på så vis vunnit. Det är alltid kul när läsarna hör av sig och man kunnat hjälpa dem att vinna pengar.

Satte 10-oddsare i Travspelsbloggen

Vi har även storform i Sportbladets Travspelsbloggen, där 10-oddsaren Louie Brodde satt i tisdags och spikliret Marvelous i går. Vem sätter du i kväll för tredje raka?

– Louie Brodde var jag helt inne på, och vilket sjukt vinnarodds! Marvelous var jag som sagt också helt inne på, men oddset på honom var inte lika smickrande, men det var en bra V86-spik. I kväll tror jag mycket på 1 Maracanazo (V64-4) som gör debut för Oskar Kylin Blom. En rätt så bra häst för klassen och vi har ju alla sett vad Oskar gjort med Antonio Tabac.

Till sist, på lördag är det jackpott på V75 med 29 miljoner till en ensam vinnare. Kan du redan nu avslöja den bästa vinnaren?

– Jag tror Per Lennartsson leder runt om med 1 Fame Boko (V75-2).


Varje onsdag och fredag får du som Plus-kund Christoffer Wickmans heta tipsanalyser i sista stund från V86 respektive V75. Dessutom får du alla tränarintervjuerna inför omgångarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75