Hot skakar travbanan: ”En olustig situation”

Nu har Jägersro polisanmält: ”Naturligtvis känslosamt”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR Media/Hingstfotografen
Jägersro.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Ett sms-hot skakar Jägersros travbana.

I hotet, riktat mot en entreprenör på banan och personalen stod det: ”Om inte entreprenören sägs upp kan det sluta illa”.

– Det är en väldigt olustig situation, säger Jägersros vd Kent Öhlander.

Under tisdagen arrangerade Jägersros travbana i Malmö V64-tävlingar.

Man gjorde det under extra polisbevakning. Anledningen: ett sms-hot mot en entreprenör och personalen på banan som inkom runt 10.20 i måndags förmiddag.

– Det var ett sms-hot från en person mot en entreprenör på banan och oss i personalen där det stod att om vi inte säger upp entreprenören så kan det sluta illa, säger Jägersros vd Kent Öhlander och fortsätter:

– Vi polisanmälde under måndagen och hade kontakt med både ATG:s och ST:s (Svensk Travsport) säkerhetschefer som är vana vid den här typen av situationer, tillsammans med polisen. Polis på plats gjorde bedömningen att en anmälan skulle göras.

”Inte skapa osäkerhet”

Trots hotet kunde tävlingarna genomföras under tisdagen som planerat.

– De aktiva fick ingen information. Polisen bedömde att vi skulle köra på som vanligt och inte skapa någon osäkerhet, och i de här fallen får man lyssna på polisens råd som är experter.

– Det är en väldigt olustig situation för oss i personalen, och det måste man ta på största allvar. Vi har fått en del råd från polisen hur man ska agera och hur man ska tänka, som jag dock inte vill gå in på här. De råden känns bra i alla fall, om man nu kan uttrycka sig så i en sådan här situation.

Ska utreda telefonnumret

Under onsdagsförmiddagen har Kent Öhlander haft möte med personalen på banan.

– Det är naturligtvis känslosamt, både för oss och han som hotet är riktat mot. Jag har kontakt med polisen som kommer att utreda det här telefonnumret.

Travronden var först med att skriva om hoten på Jägersro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jägersro

Malmö