”Titta i lopparkivet – sen kan du spika”

Publicerad 2016-11-11

MICKE NYBRINK inför V75 på Bergsåker Har hittat ett superdrag

Omgångens drag har spelar­kåren bommat totalt.

Hon är bara åttaprocentare, än så länge i alla fall.

Det är ofattbart lite.

Gör som ni vill men jag spikar.

Att vi ska behöva dividera om det går att köra med eller utan skor i morgon är en svaghet i systemet. Ingen tycker om att sväva i ovisshet när det ska investeras och för de som bestämmer kan jag berätta att ­situationen inte är särskilt spelstimulerande. Som att borra efter olja på måfå.

Bäst vore att alla hästar alltid tävlade med skor, året runt. Lika för alla – de som inte kan få hästarna att springa fortare med skor får väl lära sig träna i stället. Ibland behövs nya utmaningar för att växa i sin yrkesroll.

Att köpa en jänkarvagn, slänga på skygglappar och sedan rycka alla skor på junioren kan vem som helst. De är inte duktiga. Tillbaka till ruta ett, börja om.

Inte fel att spika

  V75-1: Pikachu Face var ruskigt bra senast, låt vara i ett aningen sämre lopp än det här. Jakob Croons bamsing brakade till ledningen från innerspår med voltstart och drog sönder allt. Ni som spikar är inte ute och cyklar. Stark A-häst för mig. Klass II-varningen utfärdas för Doctor Doxey Zenz som var stark i dödens på ett V86-lopp senast. Spurta kan han också, kolla på loppet i Östersund för tre starter sedan.

  V75-2: Draget och chans­spiken heter Västerbo Realworld. Kajsa Fricks sto har varit riktigt bra i några starter med Kaj Widell som tömförare. Rådet är även här att gå in och titta på de fem ­senaste starterna i arkivet.

Gör det, kämpa på, halva nöjet är att torska på sånt man sett själv. Fast nu tror jag ju att hon vinner.

  V75-3: Angle of Attack såg ut som en ilsken rottweiler över mål på V75 i lördags. Efter en ­galopp satt han fast i mål och ut­sikterna till revansch är goda. Bergh gasar och kanske rent av når ledningen. Klass I-varning för U.Bergs Oppzi som vann på V75 till högt odds näst senast (tackar) och har visat sig startsnabb och effektiv på kort distans.

Låt gamla tävla

 V75-4: Tangen Haap är hästen i gänget i kallblodsloppet. Björn Karlsson har alltid seger i sikte och  behöver inte diskutera så mycket med motståndet, det är bara att köra när det passar. Visst är ­osäkre Pave Faks bra och står 40 meter före – men det är väl trav­tävlingar?

 V75-5: Är det här beviset för att gulddivisionen inte ska köras på vintern? Borde inte högsta klassen  stuvas undan varannan vecka i alla fall? Vi kan ju ersätta den med ett rumphugget treåringslopp med fem hästar från ett storstall. Så gör vi. Nej, jag skojar bara.

Våra äldre profiler ska förstås alltid vara med, även om de inte blommar längre.

Montdore är mitt drag, han är inte alls så osäker som raden indikerar. Västerbo Loveboat är en annan högst tänkbar vinnare, trots läget, de andra har inte visat form på ”flera år”. 

Formidabel vid V75-seger

  V75-6: Om Picasso gör om loppet från Solvalla näst senast är det över. Men nu vet vi inte om han kan gå barfota – och om han kan det, är det vettigt mitt i vintern? ­Funkar det? Fem streck. 

  V75-7: Zenit Brick och ­Valeur är givna i det här loppet.

Men glöm inte Ottens Casher som var formidabel när han vann V75-finalen för tre starter sedan.

Helgens tips

1. 2 Västerbo Realworld (Bergsåker, V75-2)

Riktigt bra på slutet. Spännande uppgift, chansspik.

2. 2 U.Bergs Oppzi (Bergsåker, V75-3)

Vass sprinter, fint spår och högt odds. Rysaren.

3. 5 Montdore (Bergsåker, V75-5)

Hårding som blev påkörd senast. Tuggar ner allt?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–7–4–9–11 (res 8–2)

V75-2: 2 Västerbo Realworld (res 1–15)

V75-3: 7–2–3–1–4 (res 9–5)

V75-4: 15 Tangen Haap (res 12–3

V75-5: 5–12–7 (res 1–6)

V75-6: 10–2–9–1–6 (res 3–4)

V75-7: 4–5–8 (res 2–9)

1 125 rader/562,50 kr

Följ ämnen i artikeln