Motståndarna: Så besegrar vi Nuncio

1 av 3 | Foto: Venkatesh
TRAV

B.B.S.Sugarlight, Papagayo E. och Support Justice – det är tre topphästar som förlorat i sin årsdebut.

Går det att fälla även världsstjärnan Nuncio i dennes årsdebut?

– Det känns aldrig uppgivet på förhand, säger Pasi Aikio som tränar två av Nuncios motståndare.

Världsstjärnan Nuncio gör första starten för året under onsdagens V86-tävlingar.

Stefan ”Tarzan” Melanders fenomenhäst som sprungit in drygt 18 miljoner kronor på 40 starter och som i fjol slutade trea i Elitloppet, och vann storlopp som SprinterMästaren och Breeders Crown.

Frågan är om inte Nuncios årsdebut i kväll är den som trav-Sverige sett fram emot mest av alla.

Men går det att fälla fenomenhästen i sin årsdebut?

Trion B.B.S.Sugarlight, Papagayo E. och Support Justice är bara några av de topphästar som den senaste tiden fått se sig besegrade i sin årsdebut.

”Där för att tävla”

Solvallatränaren Pasi Aikio har en duo med i loppet, nämligen Venkatesh som körs av Örjan Kihlström och sedan Orecchietti som körs av Pasi själv.

– Det känns aldrig uppgivet på förhand, och jag är inte uppgiven inför att möta Nuncio i kväll, absolut inte. Vi är där för att tävla, säger Pasi Aikio till Trav365 och fortsätter:

– Nuncio gör ju årsdebut och jag tycker ändå att sådana här lopp oftast vinns av någon som är igång. Min Venkatesh gör visserligen också årsdebut men är tillräckligt bra för att vara med i matchen, och Orecchietti har fått ett par lopp i kroppen nu.

”Spännande”

Hur känns Venkatesh inför sin årsdebut?

– Han har jobbat som han ska och allt verkar kanon med honom, han har ju gått bra efter vila tidigare så vi får hoppas att det håller i sig. Det krävs lite tur då det handlar om kort distans och han behöver lite tempo på loppet, men det känns bra på förhand i varje fall.

Vad säger du om den forne topphästen Orecchietti som nu fått två lopp i kroppen efter skada?

– Han går framåt med loppen som han får och han blir bättre och bättre, och det ska bli spännande att se honom i kväll. Men, här blev utgångsläget tråkigt så vi behöver flyt härifrån.

”Vill alltid vinna”

Daniel Redén har under onsdagen blivit tvungen att stryka sin stjärnhäst Shaq is Back, men Redéns Smilin Eli är kvar i matchen och gör årsdebut i kväll.

– Han har tränat på mycket inför det här, men han har tränat väldigt lugnt. Det är en häst som är lite stressad av sig, så det är ingen man stressar upp i onödan. Det ska bli spännande att se honom för jag tyckte inte att han kom upp i den standard i fjol som han håller, och jag hoppas han stabiliserat sig och får ett bra år.

Hur känner man när man ställs mot Nuncio?

– Det är en bra häst, men man vill alltid vinna och det är inte så att man ger upp på förhand. Jag vet att Smilin Eli behöver det här loppet i kroppen innan han är på topp, men min häst har också kommit tvåa i Hambletonian och det finns mycket i honom, säger Daniel Redén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav