Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på ÅBY och SOLVALLA.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Den som når ledningen utan att det kostar för myckethar tillsammans med den som får på rygg ledaren en klar fördel gentemot konkurrenterna.

Tipsettan

Owen Face har visat att han går från alla positioner när han är i form. Kanske är han inte helt på topp just nu men i gengäld möter han enklare motstånd än han är van vid.

Motbuden

Danska Wega Vang har formen på topp. Senast avgjorde han på linjen efter en,får man lov att säga, perfekt avvägd styrning. Gordon­ston. Startsnabb, läcker. Tål inte så mycket jobb.

Skrällbudet

Läget avskräcker men Persos Smokie är fin.

Spetsbuden

Gordonston är nog den startsnabbaste hästen men frågan är om han kan ta sig förbi Owen Face sida vid sida. Crazy Foot Mambo är snabb ut men vill nog bara smyga med längs sargen.

! Statistik­vinnaren

Amour du Coglais.

✓ V86-2

Loppet

Fina treåriga ston men e här loppen med så få hästar är ändå inte särskilt upplyftande.

Tipsettan

Alla är bra men det är två hästar som höjer sig en bit över resten. Vi nöjer oss med dessa två på kupongen, för det är inte lätt att ta ställning för antingen Caddie Lisieux eller Zahara Goj. Vi är ganska säkra på att Caddie Lisieux är den bästa hästen, och hon får också tipset, men den stora frågan är om hon är tillräckligt bra att plocka ner Zahara Goj från dödens? För det är nog det som lär krävas och det är det vi inte vågar/kan/vill ge ett entydigt svar på.

Motbuden

Zahara Goj gör allt rätt och måste vara något av en drömhäst att ha i stallet. Kusken har säkert respekt för Caddie Lisieux efter att ha sett henne men det blir ju knappast tal om att bjuda denna på något – nej, här är det ledningen som gäller. Sedan ska det bli mycket spännande att se vem som är starkast i den här förväntade duellen. Om Caddie Lisieuxs kusk känner att det är Zahara Goj som är den enda hästen att slå och att han måste trycka henne mör i tid, ja då kan det ju bädda för en tredje häst. Men någon solklar tredjehäst finns inte, ska man gardera vidare är det nog lika bra att göra det rejält. Vi tror att M.T.

Lara Croft, trots startsnabbhet och uppryckningen senast, får svårt att vinna men övriga utmanare har ungefär jämnbördig chans att utmana om segern.

Skrällbudet

Vi gillade intrycket på Dream on Honey, dels vid

segern för tre starter sedan, dels när hon satt fast näst senast mot liknande motstånd. Senast blev

det galopp men det är ju sådant som kan hända.

Spetsbudet

Zahara Goj.

! Statistik­vinnaren

Zahara Goj.

✓ V86-3

Loppet

Långlopp. Spets mot styrka. Vad fäller avgörandet?

Tipsettan

Västerbo Exact galopperade senast men övertygade i starterna före det. Framför allt näst senast då han bara ångade undan i ledningen. Han når

inte spets nu men är tuff nog att kunna vinna från de flesta positioner, även om det mentalt är tufft att gå i dödens i tre varv.

Motbuden

Oki Doki  Face är spetsfavorit. Om det är tufft att gå i dödens i tre varv kan det faktiskt vara väl så jobbigt att gå i ledningen också. Men en bra häst som har spetsläge, det är klart att man måste tro på en sådan oavsett förutsättningarna. Top Yllit är verkligen urstark. Var mycket bra vid V75-segern senast.

Skrällbudet

Maison Michel. Mycket fin häst som rensar bra.

Spetsbudet

Oki Doki Face.

! Statistik­vinnaren

Oki Doki Face.

✓ V86-4

Loppet

Nytt treåringslopp, nytt tvåhästarslås.

Tipsettan

Makethemark visar en härlig uppfattning, han ser ut att vara en sån där häst som sköter det mesta själv. Senast såg det som om han skulle få kämpa för segern men när upploppet nalkades syntes det snabbt att han var överlägsen sina konkurrenter. Den här gången är det hårdare emot men framför allt får han start tätt, vecka–vecka, och det är vi mest spända på att se hur han klarar det. Vi tycker att det känns som en tuff matchning och känner inte för att spika Makethemark, även om vi inte kan påstå att vi hårdgarderar honom.

Motbuden

Vi streckar nämligen bara en häst till, Chocolate Gold. Bra som tvååring, utan att vi nödvändigtvis tycker att det är någon riktig värdemätare: Tveksam i årsdebuten men förbättrad senast. Det känns som om det är upplagt för ett offensivt upplägg nu – det vill säga till ledningen och inte släppa till någon, inte ens Makethemark. Om den senare inte trivs med täta starter är det bra chans för Chocolate Gold att leda runt om. Basic Instinct kan öppna och rankas upp på att han borde få en fin resa.

Skrällbudet

Detroit Rock Sisu. Vi har tidigare skrivit att vi vägrar att spricka honom men vi har fått göra lite avkall på den principen (så länge höll den ...) den här gången då vi bara hade råd att strecka honom på chanssystemet.

Spetsbudet

Vi tror på Chocolate Gold.

! Statistik­vinnaren

Makethemark.

✓ V86-5

Loppet

Fem hästar tar plats på kupongen.

Tipsettan

Tullamore G.K. fick gå i dödens senast. Även om hon var stort slagen går det alltid att ursäkta en sådan insats. Hon får tipsettan för loppet före det.

Motbuden

Luck Follows Me såg fin ut som fastlåst senast. Får nytta av de sparade krafterna nu i stället. L.Dees Maggiesbest måste få spräcka nollan snart.

Skrällbudet

Fabrica Pellini.

Spetsbuden

Svårt. De som är startsnabba, främst Quantum June, vill smyga.

! Statistik­vinnaren

Luck Follows Me.

✓ V86-6

Loppet

En eller ett gäng?

Tipsettan

Ametrin blev pulveriserad i ledningen av King City som svarade för en osannolik insats senast. Det gör oss lite konfunderade för Ametrins del eftersom det loppet kan sitta i både knopp och kropp. Därför är det med en viss aversion som vi spikar henne. Läget är perfekt, motståndet överkomligt. Men det spelar ju ingen roll ifall hon fått sig en halvknäck av det senaste loppet. Vi får se.

Motbuden

Gigant Pround har bakspår men mycket bra start­ryggar och fortsatt fin form. Duffman är snabb när han får rätt resa. Fuzz höll bra senast.

Skrällbudet

Snow Flake Goj, men bara på det fina läget.

Spetsbuden

Ametrin håller ut Snow Flake Goj och Fuzz?

! Statistik­vinnaren

Da Vinci Boko.

✓ V86-7

Loppet

Kan Frozen hitta tillbaka till gammal god form?

Tipsettan

Frozen är en fantastisk häst som har ett par lopp i kroppen. Frågan är om dessa har fört honom så mycket framåt i form att han är så pass bra att han ”bara vinner” det här loppet? För det gör han när han är på topp.

Motbuden

Dernier Viking är förstås ingen häst man kan förringa. Sveriges starkaste sto när hon är i form, brukar det sägas. Mötte Frozen senast och var bättre än honom då, utan att någon av dem var som allra, allra bäst alltså. För henne finns bara en taktik: gå för fullt hela vägen. Frågan är hur det påverkar de andras taktik. Den som löser den frågan är en bit närmare lösningen på loppet. Rapide du Pommeau är ytterligare en stark häst.

Skrällbudet

Orion Tilly är väl en av dem som inte är på topp, men han kan få loppet och det är mycket värt.

Spetsbuden

När krutröken skingrat sig är det troligt att Frozen kör sig till ledningen eftersom han troligtvis hinner förbi Dernier Viking – som annars är en häst som de flesta kan tänka sig att släppa till – i startrusningen.

! Statistik­vinnaren

Frozen.

✓ V86-8

Loppet

Sprinterdistans med de här hästarna under de här förutsättningarna … betyder det att blir enklare eller svårare?

Tipsettan

Det var bra gjort av Mellby Collector att vinna comebacken. Visst, han fick en bra resa, men ändå, efter elva månaders vila är det aldrig så enkelt så att man bara vinner.

Nu är distansen inget plus för honom, men i gengäld har han ett lopp i kroppen.

Motbuden

Let it Happen vann på tilltalande sätt senast. Når han ledningen blir han garanterat svårslagen den här gången (men han kan vinna bakifrån också), frågan är dock om han når dit. Edge Boko är loppets mest spännande häst. Får en snäll resa efter lång vila?

Skrällbudet

Letar man långt ner, så kanske Reims Gasti.

Spetsbuden

T. X.All In och Emil Tuffing utmanar Let it Happen.

! Statistik­vinnaren

Mellby Collector.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav